حمید نوری روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: مبتنی بر اهداف انقلاب و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، ریلگذاری پروژههای فرهنگی را با توجه به ابعاد و نیازهای مختلف جامعه در دستور کار قرار دادیم.
وی برگزاری جشنوارههایی همچون ایده شو، ایدههای برتر، جشنواره حرکت و رویش و نیز کرسیهای آزاداندیشی را از جمله این برنامهها عنوان و بیان کرد: هدف ما ایجاد یک محیط فرهنگی مناسب و تعامل قوی در فضای دانشگاه بین دانشجویان و اعضای هیات علمی است.
معاون فرهنگی دانشگاه ملایر برگزاری جشنواره ایده شو یا "ایده لَند" را ریلگذاری برای رسیدن یک ایده به سرمایهگذاری و بازار هدف دانست و افزود: ایجاد فرهنگ کمک و همکاری با اقشار آسیبپذیر اقتصادی و اجتماعی نیز موضوع مهمی است که باید در دانشگاه ریلگذاری و هدفگذاری میشد.
نوری ادامه داد: هم اکنون این هدف با کمک بسیج دانشجویی و کانون کلبه امید و مشارکت سایر عرصههای فرهنگی در ابعاد مختلف شکل جدی، عملیاتی و کارکردی به خود گرفته است.
وی بیان کرد: شرکتهای کوچک دانشجویی نیز در کنار اعضای هیات علمی قرار گرفتهاند و میتوانند به شرکتهای دانشبنیان تبدیل شده و در مسیر سرمایهگذاری به درآمدزایی برای خود و دانشگاه ختم شوند.
فعالیت ۲۱ انجمن علمی و ۱۰ کانون فرهنگی
معاون فرهنگی دانشگاه ملایر حوزه فعالیت کانونهای دانشگاه را هنری، سینما، تئاتر، ادبی و مذهبی دانست و افزود: هر سال مبتنی بر تاکیدات رهبر معظم انقلاب، این حوزهها همچون ادبیات و فرهنگ، کار و اشتغال و ایجاد فضای نشاط و امید را ۲ محور جدی برنامههای خود لحاظ کرده و تلاش میکنند فضای فرهنگی دانشگاه و جامعه را مملو از امید کرده و با تکیه بر استعدادها و خلاقیتهای دانشگاهیان، جدیت بیشتری را در حوزه فرهنگی هنرمندانه دنبال کنند.
نوری یادآور شد: در چارچوب مقررات و آییننامههای شورای انقلاب فرهنگی، معاونت فرهنگی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و نیز راهنمایی و نظارتهای هوشمندانه دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاهها، برنامههای فرهنگی مورد درخواست دانشجویان در شورای فرهنگی دانشگاه مصوب و در کمیسیون فرهنگی دانشگاه به جزییات این برنامهها رسیدگی و اجرایی میشود.
محدودیت مالی مانع اجرای برنامههای فرهنگی نشد
وی همچنین به تخصیص تفکیک بودجه مستقل فرهنگی دانشگاه و لزوم توزیع عادلانه و منصفانه آن بین انجمنها، تشکلها و کانونهای فعال دانشگاه اشاره و بیان کرد: امسال همچون بخشهای دیگر دانشگاه در حوزه فرهنگی نیز کاهش بودجه داشتیم، اما محدودیت مالی موجب نشد برنامههای فرهنگی را ناتمام بگذاریم.
نوری اضافه کرد: این امر بدون توجه ریاست دانشگاه نسبت به اهمیت مقوله فرهنگ و ابعاد اجتماعی، هنری، علمی و ارزشی آن و همراهی سایر معاونتهای دانشگاه و نیز درک و شناخت و مشارکت دانشجویان امکانپذیر نمیشد که این همراهی ستودنی است.
معاون فرهنگی دانشگاه ملایر سپردن برنامههای کوچک با فراوانی بیشتر به دانشجویان به جای پرداختن به چند برنامه بزرگ و تقویت احساس موفقیت در بین دانشجویان را با به اتمام رساندن این برنامههای کوچک مهمترین شکل ایجاد خودباوری و انگیزه، نشاط و امید در فضای دانشگاه عنوان کرد و افزود: دانشگاه امسال مسیر خوبی را در این زمینه آغاز کرده است.
نوری با تاکید بر اینکه هر چند نمیتوان برنامههای جامع و پروژههای بزرگ فرهنگی را هم نادیده گرفت گفت: این ۲ شیوه و شکل برنامهها در کنار هم لازم و ملزوم پروژههای فرهنگی برای دانشجویان با انواع و ابعاد مختلف تواناییها هستند.
کرسیهای آزاداندیشی؛ تبلور نمایش گفتگو در دانشگاه
وی معتقد است که دانشگاه موفقیت نسبی خوبی را در حوزه فرهنگی و ایجاد فضای تعاملی و نشاط بین دانشجویان کسب کرده، اما راه طولانی و تا رسیدن به ایدهآلها فاصله بسیار است.
نوری در عین حال نبود بنیانهای نظری و عملی در دانشگاه برای گفت وگوی علمی و موثر را چالشی مهم برشمرد و اظهار داشت: این در حالیست که گفتگو مهمترین شکل بیان ارتباط در چارچوب قوانین، آیین نامهها و حفظ حرمتها در عقاید، سلیقهها و افکار متفاوت دانشگاهیان است.
معاون فرهنگی دانشگاه ملایر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را تبلور نمایش گفت وگو و مباحثه در دانشگاه دانست که میتواند علاوه بر مسایل سیاسی، در حوزههای علمی، ادبی، هنری و حوزههایی همچون ورزش، محیط زیست، سلامت، اقتصاد و آسیبهای اجتماعی شکل جدی به خود بگیرد.
نوری ابراز امیدواری کرد: امسال در ایجاد و افزایش کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه ملایر گام مهم و موثری برداشته شود.
دانشگاه ملایر؛ الگوی دانشگاه ایرانی - اسلامی
وی دانشگاه ملایر را جزء دانشگاههای مهم فرهنگی کشور دانست و افزود: طی سالهای گذشته نشان دادیم که میتوانیم برخی از مسیرهای یک دانشگاه ایرانی و اسلامی را به عنوان الگو در کشور فراهم کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه ملایر ضمن تقدیر از فعالیت دانشجویان علاقهمند و کوشا در حوزه فرهنگی بیان کرد: دانشجویان میتوانند در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی و اهداف انقلاب، حقوق انسانی، ارزشی و انقلابی خود را مطالبه و نقش خود را در جامعه ایفا کنند و این بزرگترین تفکر در جنبش دانشجویی است که میتواند اساس و بنیان انقلابیگری را در دانشگاه تقویت کند.
نوری تاکید کرد: ما میتوانیم دانشگاهی سرشار از آزادی و موفقیت را با رعایت حدود و ارزشهای اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی کشور داشته باشیم، چراکه بدون یک دانشگاه قوی و پیشگام، توسعه در سطح کشور معنی و مفهوم عملیاتی پیدا نمیکند.
وی همچنین به برگزاری آیین متفاوت و باشکوه ۱۶ آذر امسال در دانشگاه ملایر اشاره کرد و گفت: دانشجویان ملایر بار دیگر با مشارکت گرم خود نشان دادند که در مقابل تفکرات دنیای غرب و استعمارگر آنها در کنار مردم مقاوم و انقلابی ایستادهاند.
معاون فرهنگی دانشگاه ملایر خاطرنشان کرد: در این روز تلاش ما بر این بود تا علاوه بر مقاومت به عنوان شعار روز ۱۶ آذر، مقاومت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را نیز عملیاتی و برنامهریزی کنیم.
نوری زیربنای این شعار را یک تفکر سیستمی دانست که ناشی از حضور انجمنهای علمی در کنار اساتید است و بدون همدلی و همراهی و تشکیل هستههای علمی در دانشگاهها مقاومت اقتصادی شکل جدی و کارکردی نمیگیرد.
وی افزود: در آیینهای ۱۶ آذر و روز دانشجو بیش از ۲ هزار نفر به عنوان مخاطب شرکت کردند و این حضور اهمیت توجه به فلسفه ۱۶ آذر را در دانشگاه ملایر نمایان کرد و حضور با نشاط، پر رنگ و هوشمند دانشجویان را در فضای جامعه نشان داد.
معاون فرهنگی دانشگاه ملایر همچنین به در پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و فضای این دانشگاه را برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس و حضور حداکثری مهیا دانست و توجه به تقویت و بهبود شاخصهای اجتماعی و اقتصادی را بسیار مهم و قابل توجه عنوان کرد.
نوری حفظ فضای بیطرفی در جریاهای سیاسی، تلاش برای تعمیق آگاهیهای سیاسی در حوزههای داخلی و بینالمللی، تقویت معارف دینی و مذهبی، اعتقاد به حقوق شهروندی برای انتخاب اصلح برای آینده بهتر و ایجاد روحیه نشاط، خودباروی و امید را از عوامل مهم برشمرد که میتواند دانشگاه را در مسیر کمک شایسته به انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار دهد.
وی تاکید کرد: دانشجویان باید در انتخاب گزینه برتر دقت کنند، گزینهای که علاوه بر وفاداری به انقلاب و نظام و در مسیر اهداف کشور، بتواند فضایی برای ساختن آیندهای مطلوب و مبتنی برای افکار و عقاید جوانان کوشا، محقق، متدین و متعهد این سرزمین فراهم کند.
نظر شما