سید مسعود سیادتی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: آسیبهای اجتماعی در مناطق مختلف شهر احساس میشود اما توجه به بافت فرسوده و احیای فضاهای قدیمی شهر شدت آسیبها در مناطق با آسیب اجتماعی بالا را کاهش میدهد.
وی افزود: تبدیل بافت فرسوده و خانه های تاریخی به محل گردشگری و ایجاد گذرهای فرهنگی باعث جمع آوری ابزار مواد مخدر و کاهش تجمع افراد در شکل دادن آسیب های اجتماعی میشود.
وی ادامه داد: یکی از خانههای تاریخی در محله کدیور سمنان که با عنوان «خانه طالب بیدختی» شناخته می شود توسط شهرداری در حال بازسازی است و چهره بهتری را به این محل داده است که در ادامه با تبدیل به فضای تفریحی گردشگری شاهد آسیب های اجتماعی کمتری در این منطقه خواهیم بود.
سیادتی تاکید کرد: فقر، اعتیاد، طلاق و بیکاری از جمله آسیب های اجتماعی است که می توان با ایجاد گذرهای فرهنگی و تبدیل خانه های تاریخی به محل گردشگری به ایجاد اشتغال در مناطق دارای آسیب اجتماعی شهر سمنان کمک کرد و ظاهر سازی آن یک بخش از اهمیت بازسازی ها خواهد بود.
رییس شورای شهر سمنان اظهار داشت: در محدوده محله کدیور سمنان پس از پایان باغ راه نی کیژه، امامزاده زکریا قرار دارد و پس از آن ایجاد موزه آب و پارک آب و آتش در کنار خانه تاریخی طالب بیدختی آن منطقه را تبدیل به یک محل تفریحی گردشگری خواهد کرد و امید است مردم از تمام نقاط شهر از این محل استقبال کنند.
شهرداری سمنان با در نظرگرفتن تخفیف ۶۰ درصدی عوارض برای ساخت و ساز در بافت تاریخی این شهر، برای تغییر کاربری خانههای قدیمی به هتل و تاسیسات گردشگری نیز عوارضی دریافت نمیکند.
سمنان در جنوب رشته کوه البرز و شمال دشت کویر، در فاصله ۲۱۶ کیلومتری تهران و در مسیر تهران به مشهد قرار دارد.
از ۲ هزار و ۹۵۰ هکتار محدوده شهر سمنان ۴۵۰ هکتار بافت فرسوده است که ۲۵۰ هکتار بافت تاریخی شامل بناهای تاریخی است و ۴۳ هکتار بافت ویژه شامل مسجد امام(ره)، مسجد جامع، امامزاده یحیی(ع)، راسته بازار و بازار شیخ علاالدوله محسوب می شود.