علی ناصری روز دوشنبه در نشست خبری با موضوع تشریح فرایندهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی افزود: هفت نفر از نامزدها یا ستاد دایر نکردند و یا تا این لحظه به فرمانداری اعلام نکردهاند.
وی گفت: طبق قانون شفافیت و نظارت بر تامین مالی فعالیتهای انتخاباتی که اخیرا تصویب و ابلاغ شد، برای اینکه هزینههای تبلیغاتی و محل تامین آنها مشخص باشد نامزدها مکلف به افتتاح یک شماره حساب در یکی از بانکهای مجاز شدند و باید آن را به فرمانداریها معرفی کنند.
رییس ستاد انتخابات شهرستان بیرجند بیان کرد: اگر هزینهای به شکل نقدی یا غیرنقدی خارج از این مجرا توسط نامزدها انجام شود، ممنوع است و خرید و فروش رای محسوب میشود که مراجع مربوط رسیدگی میکنند.
وی افزود: تا این لحظه هفت نفر از کاندیداها به ما شماره حساب و نماینده مالی خود را اعلام نکردند که تذکر لازم به آنها داده شده است که باید حتما این کار را انجام دهند.
ناصری گفت: کسانی که در عرصه رقابت حاضر شدهاند و قرار است در خانه ملت قانونگذاری کنند از آنان انتظار میرود قانون را خودشان رعایت کنند.
وی افزود: تاکنون در تبلیغات غیرمجاز ۱۲ مورد داشتیم که شامل دایر کردن ستاد بدون اعلام به فرمانداری یا تبلیغات خارج از اندازه مقرر بوده که در ماده ۶۵ مکرر قانون انتخابات آمده و تذکر لازم هم داده شده است.
وی اظهار داشت: از طرف هیات نظارت بر انتخابات هم سه مورد تذکر تاکنون به نامزدها درخصوص مواردی مثل ستادهای انتخاباتی یا اندازه تبلیغات خلاف قانون داده شد.
فرماندار بیرجند گفت: تبلیغات نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تا ساعت هشت صبح روز یکم اسفند ماه مجاز است و یک هفته بازه زمانی تبلیغات بوده که یک روز قبل از برگزاری انتخابات سکوت است و تبلیغات در فضای مجازی هم شامل قانون انتخابات میشود و هیچ گونه کار تبلیغاتی بعد از صبح پنجشنبه نباید در فضای مجازی باشد.
وی افزود: درخصوص ماده ۵۹ قانون انتخابات در اماکنی مثل دانشگاهها، مراکز عملی و نهادهایی که از بودجه عمومی به هر نحو استفاده میکنند، نباید مناظره با حضور کاندیداها انجام شود چون خلاف قانون است.
۳ هزار و ۳۰۰ نفر در بیرجند برگزاری انتخابات را برعهده دارند
ناصری اظهار داشت: در فرایند قبل و بعد از انتخابات دوم اسفند، سه هزار و ۳۰۰ نفر عوامل اجرایی و نظارتی کار برگزاری انتخابات را در شهرستان بیرجند انجام میدهند که این عوامل از بین اقشار مختلف مردم انتخاب شدهاند.
وی گفت: انتخابات در این دوره به غیر از رای دادن دستی و سنتی، در سامانه جامع انتخابات به شکل الکترونیکی پیش بینی شده و احراز هویت رای دهندگان در شعبههای اخذ رای با دستگاههای احراز هویت انجام میشود که توسط وزارت کشور تهیه شده و شورای نگهبان هم تایید کرده است.
وی افزود: افرادی که متولد دوم اسفند سال ۱۳۸۰ و قبل از آن هستند، میتوانند با در دست داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی به شعب اخذ رای مراجعه کنند و رای دهند.
رییس ستاد انتخابات شهرستان بیرجند گفت: کمتر از چهار روز به برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی نمانده و اکنون در بازه تبلیغات هستیم که شور و نشاط انتخاباتی در این ایام وجود دارد و مردم ولایتمدار خراسان جنوبی و شهرستان بیرجند هم روز جمعه دوم اسفند با حضور پرشور پای صندوقهای رای حماسه دیگری از حضور را رقم زده و برگ زرین دیگری را به افتخارت این مرز و بوم اضافه میکنند.
وی بیان کرد: فرمانداری بیرجند در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف به عنوان فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه انجام وظیفه میکند و ۲۳۸ شعبه برای اخذ رای مردم در این حوزه انتخابیه شامل شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف پیش بینی شده است.
ناصری گفت: ۱۵۳ شعبه اخذ در شهرستان بیرجند رای داریم که ۹۶ شعبه شهری و از این تعداد ۱۰ شعبه سیار شهری است و ۵۷ شعبه روستایی است که از این تعداد ۱۸ شعبه ثابت روستایی بوده و بقیه شعبهها سیار روستایی است.
وی افزود: همچنین در شهرستان خوسف ۴۳ شعبه شهری و روستایی پیش بینی شده که از این تعداد ۶ شعبه شهری و ۳۷ شعبه روستایی است و در شهرستان درمیان هم ۴۲ شعبه پیش بینی شده که ۱۱ شعبه شهری و بقیه روستایی است.
وی اظهار داشت: در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف در مجموع فرایند ثبت نام و تایید صلاحیت نامزدها در شورای نگهبان، ۲۴ نفر تایید صلاحیت و ۱۳ نفر عدم احراز یا رد صلاحیت شدند و سه نفر انصرافی بودند.
۲۲ نامزد در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف حضور دارند
فرماندار بیرجند بیان کرد: ۲۲ نامزد در حال حاضر در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف حضور دارند که فعالیتهای انتخاباتی خود را انجام میدهند و از ۲۴ نامزد یک نفر به حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه منتقل شد و یک نفر هم انصراف داده است.
ناصری گفت: براساس پیش بینی و برآوردی که از انتخابات گذشته داشتیم پیش بینی تعرفه، ملزومات و شعب اخذ رای را انجام دادیم که به موقع در شعب اخذ رای مستقر میشود و درخصوص مکانهایی که شهرداریها برای تبلیغات رایگان و مساوی برای کاندیداها آماده کردهاند، در شهر بیرجند ۲۴ نقطه آماده شده است.
وی افزود: تاکنون جلسات متعددی در ستاد انتخابات شهرستان بیرجند برای آموزش عوامل اجرایی انتخابات برگزار کردیم و جلسه توجیهی برای نمایندگان فرماندار برگزار شده چون نماینده فرماندار با حکم فرماندار و به عنوان جانشین فرماندار و دارای اختیارات وی در شعب اخد رای حضور مییابد و مدیریت شعبه با اوست و عوامل اجرایی شعبه با هماهنگی با نماینده فرماندار کار خود را انجام میدهند.
وی اظهار داشت: کاربران دستگاه احراز هویت ۲ جلسه آموزشی را گذراندهاند و کمیته بازرسی و هیات بازرسی انتخابات شهرستان بیرجند جداگانه تشکیل شده و برای هر شعبه اخد رای یک نفر بازرس ثابت پیش بینی شده است و جلسات توجیهی بازرسان هم برگزار شده و برای نامزدهای انتخابات هم جلسه توجیهی برگزار کردیم.
رییس ستاد انتخابات شهرستان بیرجند گفت: مردم از ساعات اولیه رایگیری به شعب اخذ رای مراجعه کنند و رای دادن را به ساعات پایانی و شب موکول نکنند.
وی افزود: اگر به هر دلیل شناسنامه فردی مهر نخورده باشد در سامانه کد ملی ثبت شده است و دوباره امکان رای دادن ندارد.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان و چهار حوزه انتخابیه دارد که چهار نماینده با رای مردم از این استان به مجلس یازدهم راه مییابند.
مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند.
نظر شما