۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۴۸
کد خبرنگار: 2107
کد خبر: 83717700
T T
۹ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نوروز با طعم تلخ کرونا

۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۴۸
کد خبر: 83717700
نوروز با طعم تلخ کرونا

سنندج - ایرنا - کرونا، ویروسی نوظهور در اواخر زمستان آمد تا در تقویم ما ایرانی ها فصلی نو با طعمی تلخ و طاقت فرسا شکل گیرد، مهمانی، تعطیلات، مسافرت و از همه مهمتر دیدن طبیعت بهاری و حس و حال همیشگی روزهای نو را از ما گرفت ولی مردم با ماندن در خانه تقابل خوبی برای قطع زنجیره آن آغاز کردند.

آمدن فصل بهار برای همه ما حس و حال تازگی، آغازی جدید برای شادابی و تحولی نو در زندگی است، بهار با رخش سرسبزی و نشاط بر دل زمستانی می‌تازد که سال را به سفیدی فرو برده بود و می‌خواست همچنان گرفتار آن باشیم ولی بهار با کنار گذاشتن سرما، با خود حس شوق و امید را در دل‌ها تازه کرد و همواره باعث عشق و علاقه به زندگی می‌شود.

بهار ۹۹ برای ایرانی ها تلخ تر از آنچه که تصور می‌کردیم رخ داد، ویروس کرونا کاسه و کوزه های که برای سفر بسته بودیم را شکست و ما را از گشت و گزار و بهاری دیدنی محروم کرد با همه این مشکلات برای رهایی و نابودی از این ویروس کشنده و انتخاب بهترین گزینه برای سپری این روزها، همان ماندن در خانه و گذراندن روزهای تعطیل عید در خانه با خانواده را برگزیدن و کماکان در جنگ با کرونا کم نیاوردند و همچنان برای ادامه حیات با این ویروس کشنده در نبرد هستند.

شاید این شرایط به طعم خیلی ها ناخوشایند و تلخ باشد ولی بهتر از آن است که شاهد مبتلا شدن عزیزان‌مان به کرونا در این موقع سال باشیم بله اگر در خانه بمانیم و به توصیه های بهداشتی خوب عمل کنیم نه تنها اتفاق تلخی رخ نمی‌دهد بلکه سلامتی خود و خانواده و همچنیمن شهروندان دیگر را تضمین کردیم و با این حرکت، کرونای محوس را از شهر و دیارمان رانده و در فصل جدید زندگی مان برگ جدیدی را با سلامتی و به دور از کرونا آغاز می‌کنیم.

اگر شهروندان در این روزها توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند و در منازل خود بماند، قطعا گام بزرگی در راستای رهایی از کرونا برداشته‌اند شاید این کار به نظر ساده بیاید ولی در حقیقت خدمت بزرگی را به سلامتی خود و عموم مردم کردند بنابراین با ماندن در خانه بار سنگین این بلای کشنده را از دوش خود برداریم و دوباره به زندگی عادی روزهای قبل برگردیم.

حس و حال روزهای آخر سال تحت شعاع کرونا

این ویروس کشنده همه یادواره‌های اصیل و قدیمی را به گونه‌ای تحت شعاع قرار داد که مراسم فرهنگی و تاریخی به باد فراموشی سپرده شده و چنان درگیر آن شدیم گویا در فصلی تاریک با ترس و اضطراب زندگی می‌کنیم.

اواخر سال برای ایرانی ها لذت وصف‌نشدنی دارد چرا که که در این روزها به فکر سال نو با آرزوی صحت و سلامتی برای خود و اطرافیان مان هستیم، ایام هر ایرانی همراه با بسیاری از لحظات خوش صورت می‌گیرد، رفتن به منزل پدربزرگ و مادربزرگ ها یکی از ماندگارترین و شیرین ترین حس و حال روزای آخر سال و عید نوروز است، عشقی که همه ما را وادار به ملاقات پدران و مادران وفادار و دلسوزمان می‌کند.

از روزهای اخر سال برایتان بگویم که همه ما با رویا و امیدهای جدید در صدد برآورده کردن آن در سال جدید هستیم و همچنان به رویاپردازی برای تحقق هدفهای‌مان ادامه می دهیم، هر یکی از ما امیدهای برای سال ۹۹ دارد شاید امید و آرزوی همه ما در این مقطع برای سال جدید نابودی کرونا و برگشتن به روزهای گذشته باشد آرزوی که هیچ کس تصور نمی‌کرد روزی برسد و ما حسرت روزهای گذشته را بخوریم و به گذشته برگردیم چرا که کرونا روزهای خوش‌مان را در بهترین موقع سال از مان گرفت و پیک سنگینی بر پیکرمان وارد کرد.

روزهای اخر سال برای تعداد زیادی از مردم روزهای پرتکاپوی است چرا که در این میان مستاجرانی به چشم میاد جابجا می‌شوند و در تلاش برای پیدا کردن آشیانه جدید در فضای دیگر با رسیدن بهاری دل انگیز هستند، از طرفی هم در این روزها فرش و پتو بر بام خانه ها یکه تازی می‌کند و چهره شهرهای کوچک را با این صحنه معطوف به خود می‌کند. خانه تکانی یکی از رسم و رسوم قدیمی ایرانی ها، در این روزها انجام می شود و مردم با خانه تکان به پیشواز عید و فصلی جدید می روند و همراه با تمیز کردن خانه، دلهایشان را هم از بدی‌ها و کدورت ها پاک می‌کنند.

کرونا دل بهار را بُرد

شاید چندین سال بعد هم اسفند ۹۸ همچنان با پر رنگی در ذهن همه ایرانی ها باقی بماند و هیچ وقت از یادها نرود چراکه همه لذت های اواخر سال و عید را برای ما تلخ کرد، کرونا، ویروس جدید با کوله باری از ترس و وحشت به دل ایران زد، همه در شوک فرو رفتند و همه برنامه های زیارتی، تفریحی، گرشگری و مهمانی‌ها را به هاله از ابهام فرو برد، کمتر کسی متصور می‌شود که بعد از بلاهای متنوع در سال ۹۸، اخر آن هم با ویروسی کشنده همراه شود.

کرونا گل سرسبد سال ۹۸ و آغازی ناخوشایند برای سال ۹۹ است، کرونا، ویروسی مهمانی ناخوانده از شهر ووهان چین، معادلات دنیا را تغییر داد و جهان را با یک معضل جدی روبرو کرد، کرونا خیلی زود وارد ایران شد و سلامتی و چرخه بهداشت کشور را به چالش کشید کاری که مدت‌ها هیچ بیماری، قادر به آنجام آن نبود ولی کرونا با سرکشی سریع السیر خود کیلومترها راه را برید تا به ایران برسد، بد موقع ترین وقت سال برای چنین اتفاقی بسیار نارحت کننده بود چرا که مردم خود را برای رهایی از سالی ناخوش و در پیشوازی بهاری سرسبز آماده می‌کردند.

کرونا به دشمن اصلی سلامت مردم تبدیل شد و روز به روز با شیوع خود در کوچه پس کوچه ها بدنبال جان آدم‌ها می گشت تا اینکه اولین قربانی‌های خود را در قم گرفت و دیری نگذشت در سراسر کشور به سرکشی ها ادامه می داد و نابهنگام در خانه ها را می‌زد کاری که باید در این موقع سال بچه ها برای عیدی گرفتن در کوچه ها انجام می‌دادند، کرونا انجام داد.

ماندن در خانه به هر قیمتی

مردم که فهمیدن کرونا بزرگ و کوچک، زن و مرد، مردم عادی و مسوولان را با یک چشم نگاه می کند با توصیه های بهداشتی ناچار به گوشه گیری در خانه شدند و خود را برای نبردی سخت و طاقت فرسا آماده کردند، شاید روزی بیاید مردم برای اینکه جانانه در مقابل کرونا ایستادند و جنگیدن به خود افتخار کنند، اما عده ای هم شاید از اینکه خطر این ویروس را جدی نگرفتند، تاسف بخورند.

مردم باور کردن که اگر رعایت نکنند هیچ کاری از هیچ کسی ساخته نیست و تنها امتحانی است که باید خودت و خودت بدون جزوه آن را انجام و پیروز شوید، در واقع نه درمانی برای دوا است و نه چاره ای قابل جبران، پس در برابر کرونا ایستادند و تنها راه ممکن را برای شکست کرونا انتخاب کردند، کاری که می تواند پیروزی را برای آنها به ارمغان بیاورد، ماندن در خانه و دوری از تجمعات و مهمانی های اواخر سال است.

در چند روز اخیر هشتگ های زیادی در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شد، هشتگ در خانه بمانیم، کرونا را شکست می دهیم، مراقب هم باشیم، کردستان در مقابله با کرونا بیشترین این موارد بود، این هشتگ ها در فضای مجازی کم کم وارد فضای حقیقی و به واقعیت پیوست، کاری که این چند روز سقزی‌ها انجام دادند و تا حدودی موفق شدند و از شیوع کرونا جلوگیری کردند.

مغازه ها، پاساژها بازار بزرگ، نکه روز، قازاخانه، هتل ها و مسافرخانه ها، ادارات و بانک های سقز برای به زانو درآوردن کرونا به مدت یک هفته تعطیل شدند، این تعطیلی ها زبانزد همه شهرهای کشور شد، مردم سقز همدل و متحد به صورت یکپارچه تصمیم گرفتن که زندگی را زیبا بپندارند و برای آن تلاش کنند و هر چیزی که این زندگی را به خطر بیندازد با اتحاد سقزی ها روبرو می شود و راهی جز شکست و نابودی نخواهد داشت.

ماسک نمی خواهیم، در خانه میمانیم

سقزی ها دیگر مثل روزهای اول شیوع کرونا به داروخانه ها و مغازه های بهداشتی برای تهیه دستکش و ماسک نمی روند بلکه در خانه می مانند و کرونا را به حال خود رها کرده اند تا زمانی که از بین می رود، این روزها با بازدید از داروخانه ها تراکم مردم را برای خرید ماسک نمی بینید و مردم مثل قبل برای تهیه آن صف نمی کشند و مراجعه به داروخانه ها بسیار کمتر شده چون مردم دریافتند که اگر در منازل خود بمانند و به توصیه های بهداشتی توجه کنند ماسک و دستکش لازم نیست.

زمانی صف های طولانی برای من نگران کننده و اندوهگین بود وقتی نظارگر این صحنه می شدم با خودم فکر می کردم خدایا قرار است چه بلای بر سر این مردم نازل شود که اینگونه وحشت زده در صف یک پارچه نازک و بی ارزش ایستاند و دلواپس روزهای آینده هستند.

بعد از چند روز هیاهوی ماسک در بازار، تقاضای مردم برای خرید ماسک کمتر شد و این روزها تقریبا به حداقل رسیده بنابراین شهروندان سقزی به این نتیجه رسیدند، تنها راه چاره ماسک و دستکش نیست بلکه دوری از تجمعات و نرفتن به مهمانی و تفریحات، طبیعت، عروسی است و در خانه ماندن تاثیر گزار و مفیدتر است.

امسال مسافرت و مهمانی در کار نیست

خیلی ها برای تعطیلات عید خود را برای سفر و تعطیلاتی به یاد ماندنی در این روزها آماده کرند ولی شانس با آنها یار نبود و همه برنامه ریزی هایشان لغو شد، چرا که کرونا اجازه تعطیلات را نداد و ما را با چالشی جدی و خطرناک روبرو کرد و هر روز ضربه خود را محکم تر و سهمگین تر وارد می‌کند.

طعم کرونا در این روزها کام همه مردم را تلخ کرده است، کرونا، بازار، دانشگاه، مدرسه، مهدکودک و  بسیاری از مراکز آموزشی و ورزشی را تعطیل کرده، کودکان دلشان برای سرسره بازی و تاب بازی لک زده است و افسوس روزهای خوب مدرسه را می خورند و ماند در خانه آنها را کلافه کرده و دیگر برایشان سخت است تعطیلات نداشته باشند ولی دریغ از این امید.

بازار گیاهان بهاری تحت شعاع کرونا

در اواخر زمستان و با آمدن بهار، بازار گیاهان بهاری در کردستان رونق خوبی پیدا می‌کند، مناطق کوهستانی کردستان گیاهان خوراکی محلی مانند پونه و کوزله بیشتر در کنار رودخانه‌ها و مکانی که آب باشد رشد می‌کنند و گیاهان دیگر از جمله کنگر، گل آقا، اسفناج، جاتره، بیزا، مندوک، کورادا، ریواس، قارچ و نعنا و سیر کوهی بیشتر در دشت‌های منطقه می‌رویند و همواره از این گیاهان بهاری برای خوراک و خاصیت درمانی و سم‌زدایی استفاده می‌شود.

برداشت گیاهان کوهی شغل فصلی بسیاری از روستا نشینان مناطق کوهستانی کردستان است و میادین سقز نیز به محل فروش این گیاهان خوراکی تبدیل می شوند و بسیاری از مردم شهر هم از این طریق روزی خانواده را کسب می‌کنند، بازار این نوع گیاهان خوراکی بهاری بازار پر رونقی را درست می کند و حس و حال بهار در دل شهر را به خوبی نمایان می‌کند.

امسال دیگر خبری از این بازار نخواهد بود و عملا بازار این افراد هم به هاله از ابهام می‌رود چون کرونا و خطر آن به مردم اجازه نمی دهد به راحتی وارد اینگونه بازار پرتجمع شوند و خرید را انجام دهند و باید ببینیم برسر این بازار چه خواهد آمد و آیا تا آن موقع کرونا را شکست می دهند و بار دیگر بازار گیاهان بهاری را بر میادین شهر پهن کنند.

بی توجهی به کرونا

از این میان عده‌ای هم از مردم به وجود و خطر کرونا بی توجهی می کنند و مثل روزهای عادی به خیابان و پارک‌ها می آیند و با جمع شدن دور هم زنجیره‌ای از نگرانی ها را درست می‌کنند، وقتی از خیابان های حاشیه شهر سقز رد می شوید بسیاری از افراد مسن را می‌بینید که در حال بازی های قدیمی دامه، گیزه‌ن و حوت خان هستند و اصلا به توصیه های مسوولان برای ماندن در خانه پایبند نیستند و بی محابا به بیرون از منزل می روند و هیچ نگرانی در این خصوص ندارند.

به پیش یکی از افراد مسن در پارک کودک سقز رفتم که در حال بازی دامه بود، گفتم حاجی چرا از خانه بیرون آمدی، مگر مسوولان مدام دو هفته از تلویزیون نمی‌گویند که در خانه ها بمانید و از تجمعات دوری کنید، در جواب می‌گوید: پسرم، انقدر در خانه ماندم حوصله ام سر رفت و به خودم گفتم مرگ با کرونا هم بیاید میرم پیش دوستانم، او در ادامه گفت: عمری برایم نمانده است برایم مهم نیست که با کرونا می میرم یا با هر بلای دیگر ولی کرونا فکر می کنم بهتر است چون دیگر محتاج به بقیه نیستم و به راحتی می میرم.

آقای دیگری را بدون ماسک و دستکش در خیابان شهرک دانشگاه دیدم که با عده‌ای نشسته بود رفتم پیش او و ازش پرسیدم، حاجی می‌دانی که حضور در تجمع مبتلا شدن به کرونا را چند برابر می کند چرا بیرون آمدی، او گفت: می‌دانم که خطرناک است باید رعایت کنیم ولی هر روز نیم ساعت از خانه بیرون میایم تا هوای تازه کنم و از بی حوصلگی در خانه رهایی پیدا کنم.

یکی دیگر هم گفت: ما هم از کرونا می ترسیم و خطر آن را جدی می گیریم اما الان حدود یک ماه است که بازار و مغاز ها بسته است چطوری خرج خانواده ام را تامین کنم، نمی‌توانم با این وضعیت در خانه بمانم، اگر دولت مبلغی را به حساب ما واریز کند دیگر دغدغه‌ای ندارم و در خانه خواهم ماند.

افراد مسن بیشتر در معرض کرونا قرار دارند

رییس شبکه بهداشت و درمان سقز در این ارتباط گفت: بیشترین افراد در معرض ابتلا به ویروس کرونا، افراد بالای ۶۰ سال هستند چون سن و سال در ابتلا شدن به این ویروس تاثیرگزار و مهم است.

انور بهرامی با بیان اینکه طبق آمارها، بیشترین مرگ و میر ناشی از کرونا افراد مسن بالای ۶۰ سال هستند، افزود:  مهمترین عامل در میزان مرگ و میر ناشی از کرونا سن بالای ۶۰ سال و بیماری های زمینه‌ای از جمله، دیابت، فشارخون، ریه، پیوند کلیه، دیالیز و سرطان است.

وی با بیان اینکه این بیماری ها، زمینه را برای کرونا مهیا می کند، تاکید کرد: همه مردم بخصوص افراد مسن به هیچ عنوان در تجمعات و پارک ها شرکت نکنند و فقط در خانه ها بمانند تا از مبتلا شدن به این ویروس پیشگیری کنند.

بهرامی با اشاره به اینکه آمارهای جهانی در خصوص مرگ ناشی از کرونا (۲ درصد مبتلایان به کرونا فوت می شوند) درست نیست، گفت:  آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در برخی از کشورهای جهان به ۱۵ درصد نیز رسیده است و طبق همین آمارها، مرگ ناشی از کرونا با دو درصد مصداق واقعی ندارد.

رییس شبکه بهداشت و درمان سقز تاکید کرد: تنها راه شکست کرونا در این وضعیت قطع کردن زنجیره کرونا است و تا زمانی که درمان آن پیدا نشود قطع کردن این زنجیره با ماندن در خانه بهترین راه حل ممکن خواهد بود.

از ظهر شنبه دوم فروردین تا ظهر یکشنبه سوم فروردین، ۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شدند و تعداد بیماران از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به ۲۳۸ نفر رسید.

تاکنون ۶۶۲ نمونه از افراد مشکوک به کرونا گرفته شده که ۲۳۸ نمونه مثبت و ۳۷۰ نمونه هم منفی بوده و جواب آزمایش ۵۴ نفر نیز هنوز مشخص نشده است.

آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در استان به تفکیک شهرستان‌ها شامل سقز ۸۵ نفر، بانه ۵۱ نفر، سنندج ۴۱ نفر،   قروه ۱۷ نفر، بیجار ۱۴ نفر، کامیاران ۱۱ نفر، دیواندره ۱۰ نفر، مریوان ۶ نفر، دهگلان ۲ نفر و سروآباد یک نفر است.

از ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان تاکنون ۲۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند که سه نفر از این بیماران در ۲۴ ساعت گذشته به مجموع فوتی ها اضافه شدند.

از کل فوت شدگان ناشی از ابتلای به ویروس کرونا ۱۲ نفر در شهرستان سقز، سه نفر سنندج، سه نفر قروه، پنج نفر بانه، ۲ نفر در بیجار، ۲ نفر در کامیاران و یک نفر در مریوان بستری بودند.

از ظهر دیروز تا امروز، یک هزار و ۲۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۲۱ هزار و ۶۳۸ نفر رسید.

هفت  هزار و ۹۱۳ نفر از بیماران مبتلا بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند و با جانباختن ۱۲۹ نفر از بیماران در شبانه روز گذشته، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به یک هزار و ۶۸۵ نفر رسید.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha