به گزارش ایرنا، دما در روزهای آغازین سال نو در برخی مناطق به زیر صفر درجه رسید و با توجه به شکوفه دادن درختان در روزهای ابتدایی بهار ، این سرما باعث آسیب دیدن سر درختیها میشود.
چهارمحال و بختیاری ۴۲ هزار باغ دارد که بیش ۱۴هزار هکتار آن باغ بادام است و ۷۰ درصد از محصول بادام تولیدی استان را رقم مامایی صادراتی تشکیل میدهد.
مرتضی زمانپور روز یکشنبه اعلام کرد: در اسفندماه سال گذشته نیز۵۸۰ میلیارد ریال خسارت ناشی از بارندگی و جاری شدن سیلاب در این استان برآورد و اعلام شد.
وی با اشاره به هشدارهای هواشناسی مبنی بر تداوم بارشهای فروردینماه افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ اطلاعیه و اخطاریه مرتبط با هشدارهای هواشناسی در این استان صادر شده است.
زمانپور تصریح کرد: در سال گذشته افزونبر ۹۰ اخطاریه و اطلاعیه مرتبط با هشدارهای هواشناسی در استان صادر و اطلاعرسانی شد.
وی یادآور شد: هماینک تمامی امکانات، تجهیزات، ماشینآلات و نیروهای ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در استان برای مقابله با هرگونه حادثه احتمالی به خصوص حوادث ناشی از بارندگیها در آمادهباش کامل قرار دارند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برای مقابله با ویروس کرونا در استان نیز ، کانکسهای مورد نیاز نیروهای مستقر در ورودیها و خروجیهای استان به همراه تجهیزات و جرثقیل تامین شد.
وی گفت: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری ۱۰ دستگاه خودرو آتشنشانی و تعدادی دستگاه آبپاش در اختیار شهرداریهای استان قرار گرفت.
زمانپور، به جاری شدن سیل در فروردینماه ۱۳۹۸ اشاره و تاکید کرد: در این حادثه حدود ۶ هزار میلیارد ریال خسارت به بخشهای مختلف استان وارد شد.
وی افزود: از این مبلغ تاکنون ۴ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال تامین اعتبار و به استان ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برای سیل فروردینماه سال گذشته ۲۷۰ میلیارد ریال به صورت بلاعوض و ۷۴۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزانقیمت برای احداث ۷۷۶ واحد مسکونی و تعمیر یکهزار و ۹۶۰ خانه در بخش مسکن استان اختصاص یافت.
وی یادآور شد: برای جبران خسارت ناشی از سیل فروردینماه سال گذشته در بخش کشاورزی ۵۲۰ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض درخواست شده که تاکنون ۴۶۰ میلیارد ریال آن اختصاص پیدا کرده است.
زمانپور اظهار داشت: همچنین ۱۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به ۴ هزار و ۱۰۳ نفر از کشاورزان، دامداران و شیلاتداران استان پرداخت شد.
وی گفت: در این راستا ۳۲۰ فقره تسهیلات کمبهره نیز به یکهزار و ۳۱۱ نفر از کشاورزان، دامداران و شیلاتداران چهارمحال و بختیاری داده شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در حوزه زیربنایی جهادکشاورزی استان ۲۱۰ میلیارد ریال برای ۳۳۴ طرح کشاورزی، کانالهای آبرسانی و قناتها در نظر گرفته شده است که بازسازی آنها از بهار سالجاری آغاز میشود.
وی افزود: برای جبران بخشی از خسارتهای سیلاب فروردینماه سال گذشته ۳۰ میلیارد ریال برای ۱۶ طرح امور عشایر استان اختصاص یافت.
زمانپور تصریح کرد: بهدنبال این حادثه افزونبر ۱۰۰ میلیارد ریال برای تعمیر مدرسههای آسیبدیده اختصاص یافت.
وی یادآور شد: ۴۵۷ میلیارد ریال شامل ۲۹۰ میلیارد ریال اعتبار ملی و ۱۶۷ میلیارد ریال اعتبار استانی برای جبران بخشی از خسارتهای راهداری و حمل و نقل جادهای استان در سیلاب فروردینماه سال گذشته اختصاص داده شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: همچنین اعتبار مورد نیاز برای تامین و جبران بخشی از خسارتهای ناشی از این سیلاب در حوزههای آب و فاضلاب شهری و روستایی و آب منطقهای استان پیشبینی شده است.
زمانپور گفت: تمامی طرحهای مرتبط با جبران خسارتهای ناشی از بارندگی و جاری شدن سیلاب فروردینماه سال گذشته، تا پایان سال مالی ۱۳۹۸ یعنی تا آخر تیرماه امسال اجرایی میشود.
به گزارش ایرنا، براساس پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری سامانه بارشی اخیر در استان تا روز سهشنبه فعال است و باعث اختلال در ترددهای جادهای میشود.
در این راستا از مردم تقاضا شده تا از سفرهای غیرضروری بپرهیزند و در صورت لزوم به حضور در جادهها ،باید تجهیزات ایمنی، سوخت کافی، زنجیر چرخ و لباس گرم بههمراه داشته باشند.
همچنین از دامداران و کشاورزان خواسته شده به علت احتمال وقوع آذرخش و بارش برف، به ارتفاعات نروند و از ایتادن و توقف در حاشیه رودخانهها خودداری کنند.
به دنبال فعالیت این سامانه بارشی و با توجه به کاهش محسوس دما، باغداران چهارمحال و بختیاری باید تدابیر لازم برای جلوگیری از سرمازدگی باغات خود بهویژه در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری را بیندیشند.
بارشهای اسفندماه سال گذشته ۵۸۰ میلیارد ریال و سرمازدگی فروردینماه سالجاری افزونبر ۸۰۰ میلیارد ریال خسارت به استان وارد کرد.
نظر شما