پریسا رحمتی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه فرسودگی والدین می تواند عواقب جدی برای خانواده ها داشته باشد، افزود: همواره فرسودگی والدین، ضمن تشدید عوامل استرسزا، با بیتوجهی و خشونت شامل پرخاشگری کلامی و جسمی مانند سیلی زدن که بیشتر کودکان را نشانه می رود، همراه خواهد بود.
وی گفت: برابر پروتکل های تشکیل خانواده، فرزندپروری با مسئولیت همراه است و مطمئنا کار آسانی نیست و زمانی که اضطراب و نگرانی از جمله اختلالات استرس زا در این رابطه مزمن می شود، این رویه می تواند به فرسودگی والدین تبدیل شود.
این متخصص رواندرمانگر اظهار داشت: والدینی که از توانایی خود مطمئن نیستند این عدم توانایی ضمن ایجاد فرسودگی شدید شغلی، زمینه را برای جدایی آنها از فرزندان آماده خواهد کرد و از طرفی این نوع فرسودگی می تواند پیامدهای مضر و منفی هم برای والدین و هم برای کودک، از جمله افزایش بی توجهی والدین، آسیب ها و افکاری در مورد فرار را به دنبال داشته باشد.
راهکار درمان
وی با بیان اینکه تحقیقات نشان داده هر چقدر که والدین برای جلوگیری از خستگی بر توانمندی خود بیافزایند، برای کودکان مفید است، افزود: از آنجا که فرسودگی والدین باعث بوجود آمدن شرم و گناه و در ادامه منجر به انزوای عاطفی آنان خواهد شد از این رو گروه درمانی بسیار موثر است، زیرا در این روش والدین متوجه میشوند که تنها نیستند و با هم برای بهتر شدن تلاش میکنند.
رحمتی تصریح کرد: در گروه درمانی، متخصصان رواندرمانگر به والدین میآموزند که چگونه در برابر مشکلات اجتماعی، کمال گرایی و عدم حمایت والدین از یکدیگر ایستادگی کنند. والدین مهارتهای تنظیم احساسات، مدیریت استرس و راهکارهای مؤثر در تربیت فرزند را در گروه درمانی آموزش میبینند.
نظر شما