۲۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۰:۱۲
کد خبر: 83854838
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

فعال سیاسی: دستاوردهای برجام امروز امیدبخش شده‌ است

شیراز- ایرنا- مدرس دانشگاه و فعال سیاسی استان فارس با اشاره به بهره‌برداری از مجتمع بزرگ آلومینیوم جنوب در این استان با مشارکت سرمایه‌گذار خارجی گفت: بسیاری از صنایع مهمی که امسال در کشور در حال افتتاح است و برای مردم امیدبخش شده‌اند، از دستاوردهای برجام تلقی می‌شوند.

ناصر بهمنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با این وجود، برخی با عینک بدبینی و با سیاه‌نمایی اثرات مثبت برجام را نادیده می‌گیرند.
رئیس شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه استان فارس گفت:‌ دولت تدبیر و امید قبل از انتخاب شدن یکسری قول و قرارهایی به مردم داد که گاهی عده‌ای این قول و قرارها را به عنوان عدم وفای به عهد متذکر می‌شوند.
وی ادامه داد: حسن روحانی در دوران انتخابات گفته بود چرا ما باید اینقدر تورم داشته باشیم؟ چرا دست در جیب مردم کنیم؟ هم باید سانتریفیوژ بچرخد و هم باید اقتصاد مردم بچرخد و این‌ها شعارهایی بود که داده شد و باورش بر این بود که اگر بتوانیم با دنیا تعامل برد - برد داشته باشیم، ما موفق می شویم.
این فعال سیاسی گفت: با تلاش های صورت گرفته، برجام به سرانجام رسید و اثرات خوبی در روزهای نخست داشت به طوری که سه روز بعد از برجام شرکت های خارجی متعددی به ایران آمدند تا بتوانند تفاهم نامه همکاری با کشور ما داشته باشند و این موضوع برای مردم امیدبخش بود و تاثیر خوبی در اقتصاد کشور داشت.
بهمنی افزود: بسیاری از صنایعی که در حال حاضر آن را افتتاح می کنیم از اثرات برجام است که به عنوان مثال می توانیم به مجموعه صنایع آلومینیوم جنوب در لامرد فارس اشاره کنیم که این مجموعه یکی از شرکت هایی است که پس از برجام تفاهم نامه آن امضا شد.
وی ادامه داد: در داخل کشور، علیه برجام اقداماتی صورت گرفت که خوب نبود و باعث شد دولت ترامپ اعلام کند برجام تحقق پیدا نکرده است.
این فعال سیاسی گفت: تنها ترامپ بدعهدی نکرد بلکه برخی افراد در داخل کشور که از شرایط برجام خشنود نبودند نیز در این وضعیت تاثیرگذار بودند.
بهمنی افزود: همین امر، باعث شد که دولت تدبیر و امید که همه باورهایش بر این مبنا بود که اگر در دوستی و تعامل با دنیا باز کنیم و حسن نیت خود را بیشتر از خود نشان دهیم می توانیم دوستی کنیم و به نتیجه مطلوب دست یابیم در چارچوب برجام به اهداف خود نرسید.
وی ادامه داد: در سیره دینی، پیامبر(ص) و تمامی ائمه اطهار(ع) همواره بر محبت تاکید کردند، از طرفی حافظ از بزرگان فرهنگی ما گفته است "آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است، با دوستان مروت با دشمنان مدارا" که همه این‌ها نگرش دولت تدبیر و امید بود و ما خیلی امید داشتیم که این دولت با این نگاه و باور به موفقیت های خوبی دست یابد.
این فعال سیاسی گفت: همان افرادی که آن موقع برجام را نقطه سیاه تلقی می کردند امروز برجام را به وسیله ای تبدیل کردند برای اینکه بگویند دنیای غرب بی وفا است و به تعهدات خود عمل نکرده است.
بهمنی افزود: اگر پذیرفتیم که اشتباه کردیم و برجام نقطه مثبتی بود باز راهکار وجود دارد و باید حسن نیت خود را بیشتر نشان دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به فضای بین‌الملل، باید شفاف تر عمل کنیم تا بدبینی‌ها از بین برود، در این شرایط ما ضرر کردیم، وضعیتی که در حال حاضر گرفتار آن هستیم و مشکلات اقتصادی و گرفتاری اجتماعی ناشی از پیچیدگی روابطی است که با دنیا داریم و در این موقعیت باید با بهره‌گیری از عقل و منطق و الهام‌گیری از آموزه‌های دینی، شرایط را به نفع مردم کشور تغییر دهیم.
بهمنی با بیان اینکه حافظ می گوید "تو اهل دانش و فضلی همین گناهت بس" افزود: اگر ما اهل دانش و فضل هستیم باید بدانیم کجا چکار کنیم و چه درایتی به خرج دهیم ،در حال حاضر نیازمند درایت و تعامل با دنیا هستیم.
وی ادامه داد: اگر پذیرفتیم که می خواهیم در برجام وفای به عهد کنیم و تمام برجام و شرایط آن را به عنوان یک سند معتبری می‌دانیم می‌توانیم گام به گام دنیا را متقاعد کنیم و انزوای سیاسی را از بین ببریم اما اگر نپذیرفتیم این اقدام شدنی نیست.

سه شنبه ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ سرانجام دو سال مذاکرات فشرده دولت یازدهم و دو دهه مذاکره ایران با ۶ قدرت جهانی به پایان رسید و آمریکا، انگلیس، روسیه، چین، آلمان، فرانسه توافق کردند تا در قالب برجام حقوق هسته ای ایران را به رسمیت شناخته و تحریم‌های جهانی علیه جمهوری اسلامی را ملغی کنند.
 ایران هم برای اعتمادسازی در سطح بین الملل اقدامات متقابلی انجام داده و سطح همکاریهای خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی گسترده‌تر دنبال کند.
 برجام به یکی از مهم‌ترین توافق‌های بین المللی تبدیل شد و توانست بسیاری از ایران هراسی‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا و هم پیمانان منطقه‌ای کاخ سفید را خنثی کند.
 دو ماه بعد یعنی ۲۳ مهرماه مجلس نهم این توافق را به تصویب رساند و به این ترتیب نمایندگان مجلس هم در جریان مفاد این توافق نامه قرار گرفتند. برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام سه ماه بعد در ۲۷ دی ماه ۹۴ به مرحله اجرا درآمد و تا ۱۸ اردیبهشت ۹۷ توانست در سایه رفع تحریم‌ها رشد اقتصادی ایران و صادرات نفت و میزان سرمایه‌گذاری را در کشور افزایش دهد.
در این تاریخ «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا ادعاهای خود در زمینه برجام را جامه عمل پوشاند و از این توافق خارج شد. بسیاری از تحلیلگران همان زمان از پایان برجام سخن گفتند اما با تداوم حضور پنج کشور دیگر عضو این توافق،  برجام پابرجا ماند.
ایران یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام سیاست صبر راهبردی را در پیش گرفت ولی بعد از یک سال و بعد از مشاهده بی‌عملی سایر شرکای برجام و با هدف توازن بخشی به این توافق کاهش تعهدات برجامی خود را به شرکای برجام اعلام و طی پنج مرحله از تعهدات فنی هسته‌ای خود کاست به طوری که دیگر ایران به محدودیت‌های برجامی عمل نمی‌کند و صنعت هسته‌ای صرفا بر اساس نیازهای کشور مسیر خود را طی می‌کند.
با این حال ایران بارها اعلام کرده است که اقدامات ایران بازگشت پذیر است و هر گاه سایر شرکای برجام به تعهدات خود در قبال ایران عمل کنند ایران هم از کاهش تعهدات خود عقب‌نشینی خواهد کرد و کاهش تعهداتش هم در راستای حفظ این توافق بوده است.
۲۲ مهرماه امسال،  یکی از مهمترین فرازهای برجام یعنی پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران فرامی‌رسد؛ آمریکا در ماه‌های اخیر همه تلاش خود را کرده است مانع از تحقق این اتفاق شود اما دستگاه دیپلماسی ایران تلاش‌های گسترده‌ای برای پایان این تحریم‌ها به کار بسته است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha