به گزارش روز پنجشنبه دبیرخانه شورای عالی عتف، پیام چینی فروشان در خصوص سامانه ساتع اظهار داشت: سامانه ساتع با هدف رفع نیازمندیها و مشکلات فناورانه دستگاه های اجرایی کشور توسط توانمندیهای پژوهش و فناوری موجود در دانشگاهها، پژوهشگاهها، شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور کشور در دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری طراحی و راه اندازی شده است.
مسوول امور پژوهش فناوری تقاضا محور دبیرخانه شورای عالی عتف افزود: این سامانه بستری جهت تبادل فناوری و تسهیل فرایند ارتباط میان عرضه کنندگان فناوری و متقاضیان آنهاست که باعث تغییر رویکرد فعالیتهای علمی و پژوهشی کشور به مسأله محوری، ایجاد فضای مناسب برای شکل گیری اقتصاد دانش بنیان، انتقال نتایج دستاوردهای پژوهشی از مراکز علمی و پژوهشی و شرکت های دانش بنیان داخلی به صنایع کشور می شود.
وی اظهار داشت: با وجود موانع و چالش های متعدد در سال ۱۳۹۸، مبلغ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال از سوی شرکت ها، بانک ها و موسسات دولتی به حساب خزانه داری کل کشور بابت اجرای قراردادهای ثبت شده در سامانه ساتع واریز و مبلغ ۳۸۰ میلیارد ریال بر اساس میزان پیشرفت پروژه ها به آنها پرداخت شد.
چینی فروشان در خصوص اجرای دقیق فرایند ورود و ثبت از طرف شرکت ها، بانک ها و موسسات دولتی به سامانه ساتع گفت: با توجه به نوپا بودن این سامانه و ناآشنایی بسیاری از مراکز علمی و پژوهشی با فرایند اجرایی آن، بسیاری از گزارش های پیشرفت با تأخیر از سوی مجریان پروژه ها جهت بررسی در سامانه به ثبت رسید که باعث به تعویق افتادن پرداخت ها شد.
به گفته وی، فرایند طولانی ثبت و انعقاد قراردادها توسط دستگاه های اجرایی باعث شد بیشتر قراردادها در نیمه دوم سال منعقد شود.
چینی فروشان افزود: در مجموع ۵۱ گزارش، سه کتاب، سه مقاله، ۶ مورد توسعه فناوری و چهار مورد تغییر در فناوری های موجود از اجرای این پروژه ها حاصل شده است؛ از دیگر دستاوردهای این پروژه ها می توان به تولید ماشین آلات، تجهیزات و نرم افزار یارانه ای اشاره کرد.
وی میانگین کلی پیشرفت پروژه های ثبت شده در سامانه ساتع را برابر با ۲۱ درصد اعلام کرد.
نظر شما