به گزارش پایگاه خبری "نیوزیلند هرالد"، خانم آردرن امروز با تمدید قرنطینه کرونایی در این کشور به ویژه در آوکلند، بزرگترین شهر این کشور تا اطلاع ثانوی، به شهروندان تاکید کرد که بطور اجباری از ماسک استفاده کنند.
وی در یک کنفرانس خبری تلویزیونی در این خصوص گفت، با مشاهده موارد جدید ویروس کرونا بعد از ۱۰۲ روز بی کرونایی در کشور، استفاده از ماسک برای همه شهروندان این کشور اجباری است تا این بار هم دولت بتواند از عهده مبارزه با موج جدید کرونا به خوبی بر آید.
نخست وزیر نیوزیلند تاکید کرد که دولت برای کسب اطمینان از عدم شیوع گسترده ویروس کوید-۱۹ در سطح کشور ناگزیر است شهروندان را در شرایطی نگهدارد که آسیب های وارده به آنها از ناحیه کرونا صفر باشد و یا به حداقل ممکن برسد.
چند روز قبل نیز مقامات این کشور به دلیل بروز علائم کرونا در شماری از اهالی شهرکی در نیوزیلند که مخصوص سکونت سالمندان و بازنشستگان است این شهرک را به طور کامل قرنطینه کردنده بودند.
مقامات این شهرک در نزدیکی شهر «کرایستچرچ» نیوزیلند در نامهای از ساکنان آن خواسته بودند تا همگی خود را قرنطینه کنند.
"نیوزیلند هرالد" روز چهارشنبه نیز گزارش داده بود که دولت این کشور برای مقابله با موج دوم کرونا پس از ۱۰۲ روز عاری بودن این کشور از کرونا، برای مهار این بیماری مهلک حضور ارتش را در مرزها و مراکز قرنطینه اجباری و تقویت کرد.
خانم آردرن در یک کنفرانس خبری گفته بود که نیوزیلند تعداد نیروهای دفاعی خود را در مراکز قرنطینه و مرز این کشور برای مقابله با گسترش بیشتر ویروس کرونا افزایش میدهد.
وی در این خصوص گفت: موج دوم کرونا در نیوزیلند می رود تا در صورت عدم مقابله جدی با آن فاجعه بار باشد، تا به امروز ما در کشور با چنین مشکلی روبرو نشده بودیم اما امروز باید نیروهای خود را برای مقابله با این ویروس مهلک و گسترش بیش از حد آن بسیج کنیم.
ونیستون پیترز، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه نیوزیلند نیز همان روز در پارلمان این کشور سیاست های دولت برای مدیریت با بحران کرونا را تشریح کرد و گفت که تصمیم دارد یک نهاد کاملا مستقل دفاعی با عنوان "نیروهای دفاع مرزی" تشکیل دهد تا به راحتی بتوانند مسئولیت مدیریت مرزها را در این خصوص به عهده بگیرند.
وی وظیفه اصلی این نیروی ویژه را محافظت از مرزها برای گسترش کرونا و هرگونه حمله امنیتی بهداشتی عنوان کرد و خواهان گسترش حوزه قرنطینه از هتل ها به پایگاه های ارتش شد که کرونا بیشترین قربانیان جدید خود را این پایگاه ها می گیرد.
این گزارش به نقل از دولت ولینگتون اعلام کرد که بعد از استقرار ۷۰۰ نیروی دفاعی کشور در مراکز قرنطینه و مرزها، قرار است حدود ۵۰۰ نیروی دفاعی کشور دیگر نیز در این مکان ها مستقر شوند و به این ترتیب، تعداد نیروهای دفاعی مسئول مقابله با کرونا به ۱۲۰۰ تن میرسد که بیشترین تعداد استقرار در نیوزیلند از زمان اعزام نیروهای حافظ صلح به تیمور شرقی در جریان ناآرامیهای دهه ۲۰۰۰ میلادی است.
تعداد موارد ابتلا در نیوزیلند تنها ۱۲۹۹ مورد و تعداد فوتیها ۲۲ مورد است.
نیوزیلند اخیرا ۱۰۲ روز بدون مورد جدید ابتلا به کرونا بوده است و با کمتر از هزار و ۳۰۰ مبتلا یکی از موفق ترین کشورها در مهار این ویروس بوده است.
این درحالی است که آمریکا با بیش از ۵ میلیون مبتلا و بیش از ۱۷۰ هزار مورد مرگ به دلیل ویروس کرونا بدترین کشور در مقابله با این ویروس شناخته شده است.
خانم آردرن به دلیل شیوع مجدد ویروس کرونا در این کشور ناچار به تعویق انتخابات نیوزیلند شده است.
نخست وزیر نیوزیلند در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد که تاریخ ۱۷ اکتبر (۲۶ مهر) برای انتخابات در نظر گرفته شده است و تا آن تاریخ احزاب زمان کافی برای برگزاری کارزار را خواهند داشت.
آردرن گفت: همگی ما در یک وضعیت مشابه به سر می بریم. همگی ما در شرایط مشابهی کمپین انتخاباتی برگزار می کنیم.
نظر شما