به گزارش ایرنا، سازمان ناظر حقوق بشر اروپا – خاورمیانه دیروز (۳ مرداد) با انتشار بیانیهای ایجاد مزاحمت یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت ماهان به وسیله جنگنده آمریکایی را نقض جدی توافقهای بین المللی مرتبط با ایمنی هوانوردی غیرنظامی خواند.
در این بیانیه آمده که طبق کنوانسیون ۱۹۷۱میلادی مونترئال، تهدید مذکور عملی مجرمانه به شمار می رود چرا که جان غیرنظامیان را به خطر انداخته است.
در ادامه این بیانیه به نقل از طارق حجار مشاور حقوقی سازمان آمده که «حرفهای» خواندن اقدام مزبور به وسیله ارتش آمریکا توصیفی نادرست بوده و حرفهای نیست که یک هواپیمای نظامی مسلح برای یک هواپیمای غیرنظامی که هیچ خطری ایجاد نمیکند مزاحمت ایجاد کرده و جان دهها مسافر غیرنظامی آن را به خطر اندازد.
سازمان مذکور همچنین خواهان آن شد که سازمانهای ملی و بین المللی مربوطه به خصوص سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی (ایکائو) تحقیقات فوری، شفاف و مستقلی در مورد این اقدام انجام داده و نتایج آن را در اختیار مجمع عمومی سازمان ملل قرار دهند تا تدابیر لازم برای مجازات خاطیان اتخاذ شده و از تکرار چنین اقدامهایی در آینده جلوگیری شود.
سازمان ناظر حقوق بشر اروپا – خاورمیانه که در ژنو سوییس مستقر است، هشدار داد که در غیر اینصورت، وقوع اقدامهای مشابه میتواند به بیثبات شدن هوانوردی غیرنظامی و دیگر پیامدهای امنیتی و اقتصادی در سطح جهانی منجر شود.
روابط عمومی شرکت هواپیمایی ماهان دیروز عصر و به دنبال تعرض هواپیماهای جنگنده ایالات متحده آمریکا به پرواز ۱۱۵۲ شرکت هواپیمایی ماهان اطلاعیهای منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: شب گذشته پرواز ۱۱۵۲ شرکت هواپیمایی ماهان مسیر تهران - بیروت پس از طی حدود ۲ ساعت پرواز بر فراز خاک سوریه مورد تهدید دو فروند جنگنده آمریکایی قرار گرفت.
خلبان هواپیمای این پرواز با درایت و براساس قوانین و مقررات هوانوردی برای پرهیز از هرگونه خطر احتمالی، پس از دریافت اخطار TCAS مبنی بر کاهش فوری ارتفاع، بلافاصله شروع به کم کردن ارتفاع کرد و به دلیل اینکه هواپیما در وضعیت ثبات قرار داشته و مسافران مجاز به باز کردن کمربندها بودهاند، کاهش سریع ارتفاع و سرعت دور کردن هواپیما از خطر احتمالی، منجر به آسیب به تعدادی از مسافران و خدمه پروازی که مشغول خدمت رسانی بودهاند شد.
مسافران آسیب دیده بلافاصله پس از فرود هواپیما جهت درمان به بیمارستان منتقل شده اند.
از آنجایی که پروازهای این مسیر توسط شرکت هواپیمایی ماهان بیش از یک دهه بصورت برنامهای انجام میشده و این شرکت همواره تابع قوانین و مقررات هوانوردی در انجام پروازها بوده، این اتفاق را میتوان از دیگر مصادیق قانون گریزی رژیم حاکم بر آمریکا تلقی نمود.
بدیهی است همانگونه که مقامات جمهوری اسلامی ایران و همچنین دستگاه حاکمیتی (سازمان هواپیمایی کشوری) اعلام کردهاند، اقدامات لازم قضایی و حقوقی در این خصوص به عمل خواهد آمد.
نظر شما