حفظ و صیانت از حقوق مردم، افزایش پاسخگویی، مسوولیت پذیری و اعتماد عمومی، ارتقای سلامت اداری، ارتباط مستقیم مردم و مسوولان و کاهش فاصله بین آنها برخی اهدافی است که با ایجاد سامانه سامد بهتر میتوان به آنها دست یافت.
بسیاری از شهروندان هم ار اینکه بدینگونه بتوانند صدای خود را مستقیم به گوش مسوول مربوطه برسانند احساس رضایت کرده و برای حل مشکل خود صبوری به خرج دهند.
یکی از اثرهای راهاندازی سامانه ارتباط مردم و دولت «سامد» اینکه گفت و گوی مسوولان با مردم افزایش اعتماد عمومی به مجموعه نظام را افزایش داده چون درد خود را شفاف و بی واسطه به مدیران انعکاس داده و در فرصت کمی نتیجه پیگیری را میبینند.
استمرار خدمات سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت (سامد) و توجه ویژه به مطالبات شهروندان به عنوان یک زیرساخت بنیادی، یکی از اقدامات شاخص دولت تدبیر و امید است که در پاسخگویی و حل مشکلات اقشار مختلف از سوی دولتمردان نیز تاثیرگذار بوده است.
شبکه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت ( سامد) سامانهای که است که مردم از طریق آن و بدون واسطه با شمارهگیری تلفن۱۱۱، مشکلات و خواستههای خود را با مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی در میان گذاشته و از طریق دریافت کد رهگیری نتیجه مطالبات خود را پیگیری میکنند.
شورای عالی اداری کشور در یکصد و شصتمین جلسه مورخ ۱۳۹۲/۰۳/۲۷ بنا به پیشنهاد مشترک نهاد ریاست جمهوری و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور، به استناد ماده ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، "نظامنامه مدیریت ارتباطات مردمی در بستر سامد" را تصویب کرد.
مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری کردستان در این رابطه گفت: سامانه سامد، راه ارتباطی است که مردم با آن بر عملکرد مدیران و دستگاههای اجرایی نظارت میکنند.
مسعود روحانی اظهار داشت: این مکالمات در سرور نهاد ریاست جمهوری ضبط شده و کد رهگیری به آن تعلق میگیرد که مردم میتوانند در هر دستگاهی با آن کد مشکل را برای رسیدن به پاسخ یا حل آن، پیگیری کنند.
وی یادآور شد: با راهاندازی این سامانه در سال ۹۸ مسوولان در همه رده ها سه روز در هفته برای پاسخگویی به تماسها در دفتر تعیین شده حضور یافته و از طریق تلفن به سوالات مردم در حوزه های تحت مسوولیت شأن پاسخ میدهند.
روحانی تاکید کرد: با شیوع ویروس کرونا و افزایش محدودیت دیدارهای عمومی مسوولان، راه اندازی این سامانه بیشتر نمود پیدا کرده و مردم به صورت غیر حضوری مشکلات خود را به اطلاع مسوولان میرسانند.
امسال یک هزار و ۵۰۰ مکالمه مردمی پاسخ داده شد
روحانی افزود: امسال یک هزار و ۵۰۰ مکالمه مردم از طریق سامانه سامد پاسخ داده شده و با جدیتی که وجود دارد پاسخگویی مدیران به تماسها به صورت مستمر ادامه دارد.
وی اضافه کرد: مردم از طریق سامانه و سایت سامدمیتوانند به صورت شبانهروزی شکایت و مشکلات خود را مطرح و ثبت کرده و کد پیگیری دریافت کنند و اگر بعد از سه روز رسیدگی اولیه آغاز نشود به دستگاه مربوطه اخطار داده میشود.
مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری کردستان با اشاره به اینکه بیشتر مکالمات مربوط به مشکلات مالی، تهیه جهیزیه نوعروسان و بیکاری است، اظهار داشت: سال گذشته به ۳۲۷ نفر تسهیلات ۵۰ میلیون ریالی قرض الحسنه که از طریق نهاد ریاست جمهوری اعتبارات آن تامین شد، پرداخت کردیم.
وی با اشاره به اینکه مشکلات یا هر مورد مطرح شده در سامانه را به دستگاه مربوطه ارجاع میدهیم تا کار تسهیل شود، گفت: مواردی پیش آمده که کار یک طرح اقتصادی بدلیل یک استعلام معطل مانده اما با پیگیری از طریق سامد کار آن تسریع یافته و مشکل حل شده است.
روشن شدن راهحلها بعد از تماس با سامد
روحانی یادآور شد: در مواردی گلایهها و شکایتها موجب شفاف شدن مشکل میشود البته گاهی مشخص میشود خود فرد پیگیری درستی نکرده و از راه مناسب نرفته تا مشکلش حل شود.
وی افزود: در موردی خانمی با ریاست جمهوری تماس گرفته بود که بیمارستانی در سنندج ۲۷۰ میلیون ریال از او دریافت کرده که با بررسیها مشخص شد خود او استفاده از داروی خارجی به جای داروی ایرانی را انتخاب کرده که این داروی خارجی مشمول بیمه نمیشود و این موضوع موجب افزایش هزینههای بیمارستان شده بود.
روحانی اضافه کرد: البته بخشی از هزینههای این خانم را از طریق اعطای تسهیلات قرضالحسنه به او پرداخت کردیم.
وی گفت: یکی از موارد تماس با سامد مربوط به طرح اشتغالزایی پرورش ماهی در بیجار بود که سند آن مشکلات حقوقی داشت و طرف مقابل آن اداره اوقاف و امور خیریه بود که با هماهنگیهای صورت گرفته مشکل این کارآفرین حل شد.
این سامانه در مرکز استانها در استانداری و در شهرستان ها در فرمانداریها دایر شده و مسوولان هر استان از استاندار تا مدیران اجرایی برای پاسخگویی به سوالات مردم در آنجا حضور پیدا میکنند.
سامانه (سامد ۱۱۱) امکان تماس تلفنی رایگان با مسوولان را فراهم میکند به این ترتیب حتی اگر کسانی که از توانایی جسمی برای دیدار حضوری هم برخوردار نباشند براحتی میتوانند با مسوولان به گفت و گو بنشیند.
این سامانه توانسته خواستهها و پیگیری مشکلات را نظم خاصی دهد و با نظارتی هم که از جانب ریاست جمهوری به این روند اضافه شده رسیدن به نتایج را تقریبا قطعی کرده است.
نظر شما