۱۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۵۰
کد خبرنگار: 889
کد خبر: 83895919
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تقویت مسوولیت اجتماعی رهاورد کرونا

۱۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۵۰
کد خبر: 83895919
زهرا پیرنیا - دبیر مرکز همدان
تقویت مسوولیت اجتماعی رهاورد کرونا

همدان- ایرنا- کرونا این مهمان ناخوانده با آمدنش کوهی از مشکلات و چالش‌ها را برای مردم به وجود آورد اما رهاوردی که می‌توان به این ویروس نسبت داد ایجاد حس همبستگی و تقویت مسوولیت اجتماعی بود.

همه ساله با نزدیک شدن به ماه محرم مردم عاشق اهل بیت عصمت و طهارت (ع) علاوه بر استقبال از آیین‌های عزاداری سید و سالار شهدا (ع) با تهیه و تدارک اقلام خوراکی مختلف، خود را برای دادن انواع و اقسام نذری آماده می‌کردند؛ کاری که سالیان طولانی به عنوان یک سنت دیرینه با پوست و خون مردم عجین شده و زنان و مردان میانسالی که نذری دادن در ذهنشان نقش بسته است.

اما از زمانی که کرونا این ویروس ناشناخته پایش به زندگی مردم باز شد ماهیت و شکل همه چیز از عادی‌ترین رفتارها تا آداب و رسوم و سنت های تغییر یافت و برگزاری آیین های مذهبی و حتی برنامه های روزمره تحت الشعاع قرار گرفت.

برای ریشه کن کردن این ویروس همه پای کار آمدند. مردم از سفر کردن، مهمانی دادن و مهمانی رفتن خودداری کردند و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی صادره از سوی ستاد ملی کرونا به مقابله با بیماری کووید ۱۹ پرداختند.

رعایت پروتکل های بهداشتی برای مصون ماندن از این بیماری یک سوی قضیه بود که هر فردی برای حفاظت از خود و سالم نگه داشتن جامعه به آن توجه می کرد اما شیوع کرونا ابعاد دیگری هم داشت و آن بیکار شدن قشر زیادی از مردم بود؛ افرادی که برای کمک به جامعه با تعطیل کردن کسب و کارها ضررهای زیادی را متحمل شدند. 

یکی از مهمترین ویژگی ها و داشته های مردم ما توجه و یاری رساندن به همنوع و نوعدوستی در شرایط سخت است همانگونه که بارها و بارها در وقوع حوادثی همانند زلزله و سیل دیدیم که چطور مردم با گذشتن از جان و مال خود به کمک مردم آسیب دیده شتافتند.

پس از شیوع کرونا برخی از آیین‌ها کمرنگ شد و مردم از ترس این بیماری از نذری گرفتن و نذری دادن خودداری کردند؛ اما این پایان کار نبود چراکه راه احسان و نیکوکاری نه تنها مسدود نشد بلکه متناسب با اقتضائات زمان تغییر کرد و با ضعیف تر شدن توان مالی و اقتصادی خانوارهای آسیب‌پذیر کمک کردن به آنها از گذشته واجب‌تر شد.

در این روزهای سخت کرونایی مردم نیکوکار اجازه ندادند این رشته محبت و دوستی، لحظه‌ای قطع شود بلکه با ابتکار نذری های خود را تغییر دادند. از توزیع اقلام خوراکی به صورت خشک و بسته بندی شده گرفته تا توزیع ماسک و مواد ضدعفونی کننده، که گره‌گشای بسیاری از مشکلات شد.

هم اکنون نیز در اواسط ماه ذی الحجه و در آستانه ماه محرم مردم مناطق مختلف کشور با راه اندازی «پویش نذر ماسک» در محرم تداعی کننده این واژه هستند که این حس همبستگی و به داد هم رسیدن در شرایط سخت همچنان در بین مردم تداوم دارد.

و حالا ماه محرم بهترین فرصت است که از داشته‌هایمان که همان حس همبستگی و نوعدوستی است بیشتر استفاده کنیم چراکه این مولفه مهم مردم را به همبستگی اجتماعی و داشتن حس مسوولیت اجتماعی ترغیب می‌کند.

رهبر معظم انقلاب نیز در سخنان نیمه شعبان داشته های مناطق مختلف را بازگو کردند و این بیانات گوهربار ایشان علاوه بر ایجاد امید در جامعه چراغ راهی شد تا مشارکت های مردمی گسترش یابد.

پس از سخنان معظم له همه گروه ها، سمن ها و اقشار مختلف مردم حتی زنان خانه دار پای کار آمدند و به صورت خودجوش و بدون کمک گرفتن از نهادهای دولتی پای در عرصه خدمت گذاشتند؛ از تولید ماسک با کمترین امکانات گرفته تا توزیع و بسته بندی مواد غذایی برای محرومان و نیازمندان تلاشی که بوی سلامت می داد.

در این باره مسوولان نیز بیش از پیش با اولویت قرار دادن برنامه های تبلیغی در ماه محرم زمینه بهره‌مندی از مشارکت های مردمی حتی در روستاها و بین اقشار مختلف مردم را فراهم کنند تا علاوه بر تقویت مسوولیت اجتماعی موجب فاصله گرفتن جامعه از یاس و ناامیدی شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha