روز مباهله حقانیت نبوت و امامت در تاریخ دنیای اسلام است

یزد - ایرنا - رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یزد گفت: ۲۴ ذی‌الحجه ( روز مباهله ) یکی از بزرگترین اعیاد و روز اثبات حقانیت نبوت و امامت در تاریخ جهان اسلام است که باید آن را گرامی بداریم .

حجت‌الاسلام محمد فخرالدینی روز جمعه به مناسبت روز مباهله در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این روز حقانیت اسلام ، اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و روز عزت امت اسلام و مسلمانان عالم است .

وی ادامه داد: در این روز اهمیت اسلام ناب محمدی (ص) از سوی پیامبر اسلام حضرت محمد بن عبدالله (ص) به خوبی مشخص شد و باید همواره با فعالیت‌های فرهنگی و اطلاع رسانی در بین مردم و جهانیان گسترش یابد .

این مسوول فرهنگی استان اظهار کرد: به رغم اهمیت موضوع در چنین روزی هنوز فعالیت‌های فرهنگی محدودی در بزرگداشت آن در کشور صورت می‌گیرد، لازم است مبلغان دینی و نهادهای فرهنگی و آموزشی بیشتر در این مورد اقدام کنند.

فخرالدینی گفت: پاسداشت این روز بزرگ و ماندگار در تاریخ اسلام و شیعه که سند روشن حقانیت ولایت و نبوت است باید نسل به نسل و سینه به سینه به نسل جوان مومن و انقلابی منتقل شود.

۲۴ ذی‌الحجه ( امروز ) روز مباهله نام گرفته است، در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» نیز هست، خداوند بر ارزش‌ها و فضیلت‌های اهل بیت(ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد.

روایات فراوانی در منابع معروف و دست اول اهل سنّت و منابع اهل بیت(ع) آمده است که با صراحت می‌گوید: آیه مباهله درباره حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است.

مباهله از رویدادهای صدر اسلام است،  هنگامی که پیامبر و اهل بیت در یک سو و مسیحیان نجران در دیگر سو آمادهٔ مباهله یا نفرین طرف دروغگو شدند.

مسیحیان نجران که به مدینه آمده بودند تا در مورد درستی دعوت پیامبر(ص)  پژوهش کنند با او به محاجه (دلیل آوردن) پرداخته، سرانجام بحث شان به جایی کشید که حضرت محمد(ص) خواست تا با آن‌ها مباهله کند.

مباهله پیامبر با مسیحیان نجران، در روز ۲۴ ذی الحجّه سال دهم هجری اتفاق افتاد،  پیامبر طی نامه ای ساکنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت کرد، مردم نجران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و پیامبر (ص) آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد.

وقتی هیأت نمایندگان نجران، وارستگی پیامبر (ص) را مشاهده از مباهله خودداری کردند از نبی مکرم اسلام خواستند تا اجازه دهند تحت حکومت اسلامی در آیین خود باقی بمانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha