۲۶ مرداد ۱۳۹۹، ۶:۳۴
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 83907980
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نیاز گنبدکاووس به کلینیک و آزمایشگاه تخصصی اسب

۲۶ مرداد ۱۳۹۹، ۶:۳۴
کد خبر: 83907980
نیاز گنبدکاووس به کلینیک و آزمایشگاه تخصصی اسب

گنبدکاووس - ایرنا - وجود افزون بر سه هزار راس اسب در گنبدکاووس که زندگی مردمان آن بویژه ترکمن‌ها با پرورش این حیوان نجیب عجین‌شده ضرورت راه‌اندازی کلینیک دامپزشکی و آزمایشگاه تخصصی اسب برای پرورش علمی، بهبود سلامت و انجام تست‌های ژنتیک و دوپینگ این حیوان را در پایتخت سوارکاری کشور دو چندان کرده است.

رییس اداره ورزش و جوانان گنبدکاووس شامگاه شنبه در نشست مشترک با رییس جهاد دانشگاهی گلستان اظهار داشت: بررسی علمی خوراک دام کمک بسیار خوبی برای شناسایی نوع تغذیه اسب در زمان باروری و حالت عادی است و در کنار آن ایجاد مرکز تخصصی ژنتیک می‌تواند از بدو تولد، استعداد کره اسب را برای شرکت در کورس، حرکات پرشی یا پرواربندی مشخص کند و همچنین ایجاد مرکز دامپزشکی با قابلیت انجام جراحی، رادیولوژی و خدمات درمانی تخصصی اسب باعث جلوگیری از مراجعه برای رفع این مشکلات به استان‌های دیگر می‌شود.

حجت الله یوسفی افزود: جهاد دانشگاهی گلستان قرار است درخواست‌های ارائه شده در این مورد را با مسوولان جهاد دانشگاهی کشور و پژوهشکده رویال مطرح کرده و در نشست بعدی نتایج آن را ارائه دهند.

وی بیان کرد: در این جلسه درخواست‌هایی پیرامون انجام فعالیت‌های علمی در رابطه با پرورش، درمان، خوراک و انجام آزمایش دوپینگ و ژنتیک به عنوان پایلوت استانی دراین شهرستان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

رییس هیات سوارکاری گنبدکاووس هم در این جلسه گفت: با وجود حدود چهار هزار راس اسب در این شهرستان و تعداد قابل توجه دیگر در دیگر شهرستان‌های ترکمن نشین، جای کلینیک تخصصی این حیوان در گلستان خالی است.

بهروز نیازی افزود: در شرایط فعلی درمان دارویی اسب توسط دامپزشک‌های سیار در منطقه انجام می‌شود اما در برخی مواقع و به دلیل نیاز به درمان تخصصی، صاحب حیوان مجبور است، اسب را به کلینیک‌های تخصصی در مشهد ببرد که صرف نظر از هزینه دارویی، حداقل ۲۰ میلیون ریال باید برای کرایه این مسیر پرداخت کند.

وی ادامه داد: در زمان مسابقات سوارکاری نیز برای انجام تست دوپینگ مجبور به ارسال نمونه به کشورهای فرانسه و ترکیه هستیم که باعث خروج ارز از کشور می‌شود اما درصورت موافقت و مشارکت جهاد دانشگاهی با راه‌اندازی آزمایشگاه ژنتیک و دوپینگ و نیز کلینیک تخصصی اسب در گنبدکاووس به کاهش هزینه‌ها و صرفه جویی در زمان برای انجام این امور، کمک زیادی می‌شود.  

توجه به اسب و پرورش آن و همچنین برگزاری مسابقات سوارکاری در استان گلستان بویژه منطقه موسوم به ترکمن صحرا از گذشته‌های دور در بین مردم این دیار مرسوم بوده و ترکمن‌ها از گذشته در بیشتر مراسم‌های ملی، مذهبی و شادی خود بالاخص عروسی ها اقدام به برگزاری مسابقات اسبدوانی می کردند.

گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است و پرورش اسب و مسابقات سوارکاری علاقه مندان زیادی در این شهرستان بویژه در بین ترکمن‌ها دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha