دکتر محمد کاظم زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا توضیح داد: روش های مرتبط با زیبایی، کارهای مرتبط با پوست و مو، فقط توسط پزشک مجاز است و مردم باید به این موضوع آگاهی داشته باشند.
وی اضافه کرد: شماری از آرایشگرهای زنانه بدون کسب هیچگونه دانش علمی در این زمینه یا طی مدارج دانشگاهی در حوزه پزشکی، اقدام به خرید دستگاههای مرتبط به زیبایی و انجام اعمال مرتبط با پوست و مو در محل فعالیت خود میکنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: در بازدیدهای مستمری که از آرایشگاه های زنانه صورت می گیرد با تخلف های یاد شده برخورد می شود.
کاظم زاده بیان کرد: گزارش هایی مبنی بر استفاده از دستگاه های مختلف پوستی که نیاز به دانش تخصصی دارد، در آرایشگاههای زنانه به گوش رسیده است که در آنها به جای پزشک یک اُپراتور دوره دیده از این دستگاه برای درمان بیماران استفاده میکند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: برخی از فروشگاه های لوازم آرایشی و آرایشگران نیز فعالیت خود را به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تسری داده و در آن به تبلیغ انواع فعالیتهای پزشکی در محل فعالیت خود و جذب مشتری می پردازند.
کاظم زاده افزود: آرایشگرها تنها در زمینه کوتاه کردن مو، آرایش و رنگ کردن مو میتوانند فعالیت داشته باشند و اجازه ورود به حیطه پزشکی را که یک امر علمی و تخصصی است، ندارند.
وی تاکید کرد: در این گونه اعمال مرتبط با زیبایی، احتمال ابتلا به انواع بیماریها از جمله هپاتیت، ایدز و بروز خونریزی وجود دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: برای پیشگیری از مداخله آرایشگران در امور پزشکی علاوه بر معاونت درمان، اتحادیه و صنف آرایشگران نیز باید پیشگام شده و هنگام ارائه مجوز و بازدیدها این موضوع را گوشزد و از بروز هر گونه تخلفی در این حوزه جلوگیری کند.
دکتر کاظم زاده اظهار داشت: برخی آرایشگران پس از شرکت در دورههای فنی و حرفهای و دریافت گواهی «پاکسازی پوست با وسایل ساده»، آن را به عنوان مجوزی برای انجام امور پزشکی و لکه برداری به مشتری نشان میدهند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جلوی هر گونه خدمات خارج از شرح وظیفه آرایشگاهها را گرفته و با متخلفان برخورد جدی میکند.
وی گفت: هر چند شاهد تخلفهایی از سوی آرایشگاههای زنانه هستیم اما برای پیشگیری از این نوع تخلفها در گام نخست مردم به هیچ وجه نباید برای درمان خود به افراد غیر پزشک مراجعه کنند چرا که احتمال بروز عوارض جبران ناپذیر و آسیب به بدن زیاد است.
دکتر کاظم زاده از شهروندان خواست به داروهایی که از طریق فضای مجازی تجویز می شود توجهی نکنند و تاکید کرد: در اینگونه موارد مشخص نیست چه کسی این دارو را تجویز می کند یا چگونگی تولید دارو، شماره ساخت محصول، شماره مجوز، پروانه ساخت آن و آزمایشهای صورت گرفته بر روی دارو مشخص نیست و ممکن است این داروها به صورت غیرمجاز و قاچاق روانه بازار شوند.
نظر شما