کتاب حاج قاسم سلام به روایت حمیدرضا فراهانی و به قلم مجید سانکهن تنها به فاصله ۲ ماه از شهادت حاج قاسم سلیمانی منتشر شد. حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بود که در طول جنگ تحمیلی و پس از آن تا سال ۱۳۷۶، فرمانده لشگر ۴۱ ثارالله کرمان بود. این دلاور عرصههای مبارزه در طول جنگ ایران با رژیم بعث از فرماندهان عملیات والفجر هشت، کربلای چهار و کربلای پنج بود. این سردار شجاع سپاه نقش مهمی در تقویت قدرت نظامی حزبالله لبنان داشت و در مقابل داعش که در سوریه فعالیت میکرد، رشادتهای بسیاری از خود نشان داد.
او قهرمان و دلاورمردی است که کتابهای زیادی دربارهاش نوشته نشده اما حمیدرضا فراهانی به عنوان راوی و مجید سانکهن به عنوان مولف کوشیدهاند در این کتاب برخی از خاطرات و سخنرانیهای سردار سلیمانی در دوران دفاع مقدس را جمعآوری کرده و در کتاب بگنجانند.
در بخش نخستین کتاب، زندگینامه سردار سلیمانی آمده که درباره فعالیتهای او در دوران آغارین جنگ است و به قلم خود سردار سلیمانی است. دیگر بخشهای کتاب به سخنرانیها و خاطرات سردار مربوط است که درباره سه عملیات بزرگ والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ است. از خلال همین سخنرانیها و خاطرات هم هست که شخصیت سردار بیشتر معرفی میشود.
از جمله نکات جالب کتاب وجود بیش از ۸۰ عکس رنگی از مقاطع مختلف زندگی سردار سلیمانی است که تماشای آن، میتواند برای هر مخاطبی جذاب باشد. تعدادی از این عکسها مربوط به روزهایی است، سردار جوانتر بوده و در جبهههای جنگ حضور داشته است. عکسهایی از حضور سردار در کنار مقام معظم رهبری و دیگر فرماندهان شاخص نظامی کشور در کنار بیان خاطراتی از آنها بخش دیگری از این کتاب را شامل میشود. ترجمه و ارایه یکی از مقالات خارجی منتشر شده در ارتباط با سردار سلیمانی هم از دیگر بخشهای این کتاب است. این مقاله به وسیله یکی از پژوهشکدههای سیاسی آمریکا منتشر شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
"در روزهای اول ورود به جبهه، دشمن را قادر به انجام هر کاری میدانستم اما در اولین حملهای که انجام دادیم، موفق شدیم نیروهای دشمن را از کنار جاده سوسنگرد تا حمیدیه به عقب برانیم و تلفاتی نیز بر آن ها وارد کنیم که این امر باعث شد تصور غلطی که از دشمن در ذهن داشتم از بین برود... . از من درباره خودم سوال کرد.
گفتم: رزمنده بوده و عملیات دیدهام، مربی تاکتیک هم هستم و حالا راوی شدهام. گل از گلش شکفت؛ بعدها علت این شوقش را فهمیدهام. برداشتی ناقص از راویان در چشم فرماندهان و بچههای عملیاتی وجود داشت، آنها راویان را پاسدارهای قلم به دستی میدانستند که تخصصشان تنها خواندن و نوشتن است؛ آدمهایی که زیاد هم اهل جنگ نیستند، اما بیشتر بچههای راوی از یگانهای رزمی آمده و قلم به دست گرفته بودند. حاج قاسم آن روز باشوقی که در رفتارش محسوس بود به من فهماند که از "راوی زرمنده" خوشش میآید."
حمیدرضا فراهانی در این کتاب هربخش از روایتش را با سلام به سردار شروع میکند. سرداری که باید محتوای کتاب را میدیده و تایید میکرده است. درست روزی که حاج قاسم قرار بود محتوای کتاب را بررسی کند، خبر شهادتش به گوش میرسد. کتاب "حاج قاسم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به روایت حمیدرضا فراهانی- عملیات والفجر ۸" در ۲۷۲ صفحه توسط انتشارات روایت فتح روانه بازار نشر شده است.
نظر شما