علیاکبر عباسی راد روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: طرح مدیریت چرای دام شامل پایش و شمارش دام است که این طرحها در راستای اصلاح احیای مراتع صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: از سال ۹۲ تاکنون ۹۰۰ هکتار از مراتع شهرستان زیر کشت و بهره برداری محصولات فرعی و توسعه گیاهان دارویی قرار گرفت و ممیزی حدود ۴۰ هزار هکتار از مراتع مناطق دیباج و تویه دروار نیز از دیگر اقدامات است.
عباسی راد به طرحهای مرتعداری بهعنوان ابزار لازم برای مدیریت مراتع یادکرد و گفت: طی این مدت برای ۵۰ هزار هکتار از سامانه های عرفی مرتعی شهرستان طرح مدیریت تهیه شده است.
وی از بررسی مشکلات بهره برداران نظارت کارگاهی در ۶۰۰ هزار هکتار از مراتع خبر داد و افزود: این طرح بهمنظور کنترل اجرای طرحهای پیش بینی شده مرتعداری و کنترل ظرفیت مراتع انجام شده است.
عباسی راد ضمن اشاره به لزوم اجرای عملیات بیولوژیک، اضافه کرد: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در شهرستان دامغان بیش از یکهزار و ۹۰۰ هکتار عملیات بیولوژیک شامل کُپه کاری، بذرپاشی، بذرکاری و قُرُق مراتع اجرا شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان ادامه داد: اجرای عملیات بیولوژیک در راستای حفظ و احیای مراتع انجام و برای ایجاد شرایط لازم جهت زادآوری ، تکثیر گونه های مرتعی ، افزایش تولید علوفه، تغذیه سفره های آب زیرزمینی و در نهایت افزایش پوشش گیاهی انجام میشود.
شهرستان دامغان دارای ۱۶۲ سامانه عرفی مرتع، دارای ۱۶۲ هزار و ۸۱۰ واحد دام و یکهزار و ۲۷۹ بهرهبردار است. این شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۹۲ هکتار اراضی ملی طبیعی است که تاکنون برای بیش از ۹۸ درصد از آن سند مالکیت به نام دولت صادر شده است.
نظر شما