سیامک صدقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این ممنوعیت از صبح امروز ۱۵ آبان ماه شروع و تا ۱۵ اردیبهشت سال آینده ادامه دارد و در این مدت با دامداران متخلف برابر مقررات برخورد و در صورت تکرار، پروانه ممیزی آنها باطل میشود.
وی با بیان اینکه پوشش مراتع سطح این شهرستان نسبت به دهههای گذشته ضعیف شده است، افزود: از همه دامداران درخواست میشود که از ورود دام مازاد بر ممیزی مراتع روستا خودداری و مقررات فصل چرا را رعایت کنند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بوکان با تاکید بر اینکه در صورت رعایت نکردن دستورالعملهای چرای دام به صورت جدی با متخلفان برخورد میشود، افزود: با توجه به دستورالعمل جدید، جریمه هر رأس گوسفند مازاد بر ممیزی مرتع، چهار میلیون ۵۰۰ هزار ریال تعیین شده است که با دستور قضایی دامها نیز از مراتع خارج خواهند شد.
صدقی بیان کرد: ورود دام به مراتع در مدت زمان تعیین شده علاوه بر آسیب به پوشش گیاهی، به دلیل رطوبت زیاد خاک و در اثر تردّد زیاد دام در مرتع، باعث فشرده شدن خاک و کم شدن تخلخل آن میشود و در نتیجه این عمل، وزن مخصوص خاک افزایش یافته و قابلیت نفوذ آب به آن کاهش مییابد.
"صدقی" ادامه داد: حفظ پوشش گیاهی در مراتع با معیشت مردم ارتباط مستقیم دارد و فرهنگسازی مهمترین اقدام برای جلوگیری از چرای غیرقانونی دام در مراتع و حفظ این پوشش است.
وی با اشاره به اینکه بیش از چهار هزار و ۱۶۵ بهرهبردار، مجاز به استفاده از مراتع این شهرستان هستند، از بهرهبرداران خواست قبل از شروع فصل چرای دام با مراجعه به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نسبت به تمدید قرارداد ممیزی خود اقدام کنند زیرا در غیر اینصورت پروانه چرای آنان باطل میشود.
مراتع یکی از مهمترین و باارزشترین منابع ملی محسوب میشود که مدیریت صحیح و بهرهبرداری بهینه از آنها میتواند نقش اساسی در جهت حفظ آب و خاک و بهرهبرداری پایدار از این منابع خدادادی داشته باشد.
۱۳۶ هزار هکتار مرتع در بوکان وجود دارد که ۳۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه ۳ با پوشش ضعیف است؛ سالانه ۲۶ هزار و ۸۹۴ تُن علوفه در بوکان تولید میشود.
نظر شما