به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، علی مالمیر در بازدید از دستکند سامن و روند تکمیل ورودی این طرح گردشگری در شهرستان ملایر اظهار داشت: برای بازگشایی هر چه سریعتر شهرزیرزمینی سامن، ضمن اختصاص اعتبارات، نیازمند همکاری مجموعه محلی این شهر به ویژه شهرداری و شورای اسلامی شهر و در اختیار قرار دادن ملک همجوار برای تکمیل خروجی دستکند سامن هستیم.
وی با تاکید بر اینکه تعیین تکلیف و تکمیل خروجی شهر زیرزمینی سامن نیاز به همکاری مسئولان محلی آن دارد، افزود: نورپردازی، اقدامات حفاظتی، ساخت ویترینها و تثبیت آثار موجود در مجموعه دستکند سامن به طور جد در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان ادامه داد: طرح ایجاد ورودی دستکند سامن با الهام از معماری دوره اشکانی تهیه و در دست اجرا است که امیدواریم این طرح با همراهی مسئولان محلی شهر سامن زودتر تکمیل و آماده بازدید عموم شود.
مالمیر بیان کرد: نوع ساخت، معماری و قرار گرفتن راهروهای دستکند سامن، نه تنها در ایران بلکه در دنیا بینظیر و منحصر به فرد است و سال ۱۳۸۴ به طور اتفاقی در جریان حفاریهای فیبرنوری شرکت مخابرات کشف شد.
وی یادآور شد: سال ۱۳۸۶ اولین فصل کاوش در دستکند سامن آغاز و بیش از ۲۵ اتاق از این دستکند کاوش شده است که در این اتاقها مقادیر زیادی اسکلت متعلق به دوره اشکانی بدست آمده که دستنخورده در جای خود باقی مانده است.
به گزارش ایرنا، شهر زیرزمینی سامن، شهری دستکند در ۱۵ کیلومتری ملایر است که سال ۸۴ به طور اتفاقی در جریان حفاریهای فیبر نوری شرکت مخابرات کشف شد.
باستان شناسان هسته اولیه سکونتگاه را متعلق به دوره اشکانیان میدانند که در طول تاریخ به وسعت آن افزوده شده است و در اتاقهای کشف شده این اثر تاریخی، مقادیر زیادی اسکلت متعلق به دوره اشکانی بدست آمده که دستنخورده در جای خود باقی مانده و در کنار اسکلتها هدایای داخل قبور گذاشته شده و اسکلتها به صورت چمباتمهای تدفین شدهاند که به احتمال زیاد تدفینها مربوط به دوره تاریخی به خصوص دوره اشکانی است.
این مجموعه که در بستری از سنگ گرانیت کنده شده است، در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۸۷ به شماره ۲۴۶۲۲ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
نظر شما