۲۱ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۱۰
کد خبرنگار: 2169
کد خبر: 84072758
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸۲ درصد مطالبه چغندرکاران در آذربایجان‌غربی پرداخت شد

مهاباد- ایرنا- مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با شروع تحویل چغندرقند از کشاورزان استان، ۸۲ درصد مطالبه چغندرکاران به میزان یک‌هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال تاکنون پرداخت شده است.

علی عیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجموع مطالبه چغندرکاران استان از کارخانه‌های چغندرقند آذربایجان‌غربی تاکنون یک‌هزار و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد شده که تاکنون ۸۲ درصد آن به کشاورزان پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: با تصویب دولت امسال محصول چغندرکاران با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۶ هزار و ۵۲۰ ریال با عیار ۱۶ درصد با احتساب کمک هزینه حمل و نقل خریداری خواهد شد که نسبت به قیمت چهار هزار و ۲۳۰ ریال پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با شروع فصل برداشت چغندرقند در مزارع آذربایجان‌غربی تاکنون برداشت این محصول در پنج هزار هکتار انجام شده و ۲۵۰ هزار تُن چغندر قند تحویل کارخانه‌ها داده شده است.

عیدی افزود: امسال میانگین برداشت چغندر قند از مزارع آذربایجان‌غربی ۵۵ تُن در هکتار با میانگین عیار ۱۷ درصد و میزان افت محصول ۲ درصد است که این امر نشان‌دهنده افزایش تولید و کیفیت این محصول در مزارع است.

وی اظهار داشت: سال زراعی گذشته در مجموع ۳۴ هزار هکتار از مزارع استان به کشت چغندر قند اختصاص یافت که پیش‌بینی می‌شود، یک میلیون و ۹۰۰ هزار تُن محصول از آن برداشت شود.

وی افزود: سطح زیر کشت چغندرقند در آذربایجان‌غربی در مقایسه با سال قبل از آن ۱۸ درصد افزایش یافته و این افزایش سطح زیر کشت در شمال استان و خارج از محدوده حوزه آبریز دریاچه ارومیه اتفاق افتاده است.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۵۳ درصد از سطح کشت مزارع چغندر قند استان به صورت آبیاری بارانی، ۴۵ درصد به صورت نشتی (جوی و پشته) و ۲ درصد به صورت نوار تیپ آبیاری می‌شود.

وی اضافه کرد: آذربایجان‌غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و وجود پنج کارخانه قند در شهرستان‌های ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده مقام نخست کشوری تولید، سطح زیر کشت و عملکرد چغندر قند را در اختیار دارد.

آذربایجان‌غربی یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت دارد که از این مقدار ۷۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی رفته و سالانه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی در این استان تولید می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha