عباس نوروزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مرحله پنج بادگیر بندر تاریخی لافت به مدت ۴۵ روزبا مصالح بومی مرمت میشوند که سه بادگیر نیاز به اندود و اقدامهای حفاظتی داشته و ۲ بادگیر به مرمت کلی نیاز دارند.
وی ادامه داد: اعتبار این مرمت نزدیک به ۲ میلیارد ریال بوده که با کسر شدن هزینههای بیمه، مالیات و سود اوراق حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای مرمت هزینه میشود که البته این مبلغ برای رسیدن اکوموزه لافت به شرایط ایدهآل کافی نبوده و باید در حدود ۱۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شود.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان اظهارداشت: حفظ این اکوموزه که قدمت قلعه نادری آن به دوره افشاریه و خانههای سنتیاش از دوره قاجار تا پایان پهلوی دوم را شامل میشود برای تاریخ هرمزگان و به خصوص هویت معماری این استان دارای اهمیت بسیار زیادی است و مشاهده آنها میتواند اطلاعات فراوانی به پژوهشگران تاریخ، فرهنگ و معماری بدهد.
نوروزی با تاکید بر اینکه مردم هرمزگان تلاش کنند خانههای قدیمی و سنتی خود را حفظ کرده و حتی اقدام به ساخت خانه به شیوه و سبک سنتی خود کنند، گفت: کارهای فرهنگی کمی درخصوص حفظ بناهای سنتی قدیمی هرمزگان انجام شده و خانههای سنتی بسیاری از بین رفتهاند که این ضایعه بزرگی برای تاریخ و هویت معماری این استان محسوب میشود.
نوروزی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع مالی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان بایستی فرهنگ حفظ و نگهداری خانههای سنتی و حتی ساخت خانه با استفاده از معماری بومی این استان به عنوان یک افتخار و هویت بومی جزو معدود مناطقی محسوب میشود که هنوز بافت سنتی تاریخی آن حفظ شده است.
اکو موزه لافت که در سال ۱۳۸۵ به شماره ۱۶۳۱۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید بیش از پیش مورد توجه اهل فرهنگ و رسانه و به خصوص مردم قرار گیرد.
نظر شما