فرانک کبیری روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در خصوص مذاکرات این اداره با شهرداری شهرکرد در خصوص راهاندازی این مرکز تخصصی افزود: از آنجا که شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد معرفی شده است، یکی از موارد مهمی که رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای روی آن تاکید دارد راه اندازی مرکز تخصصی نمد در شهرکرد است و اراده ما هم بر این موضوع است که با کمک و همکاری سایر دستگاهها بحث نمد که یک موضوع جهانی است، را به ثمر برسانیم.
وی ادامه داد: یکی از اصلیترین مواردی که ما باید در مورد نمد به آن توجه داشته باشیم این است که بحث نمد را به تفاخر سوق دهیم به طوری که به این هنر ملی چنان وزنی دهیم که کسانی که فعالیت در عرصه تولید نمد دارند، به خود افتخار کنند.
کبیری با اشاره به آشنایی دانشجویان با هنرصنعت نمد و زیرساختهای علمی آن در استان، تصریح کرد: این استان هم در بخش تجربی استادکاران توانمندی را در اختیار دارد و هم در بخش دانشگاهی نیز دانشجویان فعالی تربیت شده اند و از سوی دیگر از وجود فعالان اقتصادی عرصه صادرات نیز بهرهمند هستیم از این رو برای راه اندازی مرکز تخصصی نمد همه موارد آماده است که همکاری شهرداری و شورا را نیز میطلبد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خاطرنشان کرد: اگر فضایی در محدوده بافت مرکزی شهر در اختیار فنی و حرفه ای قرار بگیرد که دوره های آموزشی تخصصی در آنجا برگزار شود، می تواند در راستای کسب برند جهانی شدن در یونسکو موثر واقع شود که در همین راستا شهرداری شهرکرد آمادگی خود را برای همکاری اعلام کرده است.
به گزارش ایرنا، "نمد" چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین صنایع دستی در استان است که با پیگیریهای صورت گرفته در سال ۹۷ شهرکرد به عنوان "شهر ملی نمد" انتخاب و معرفی شد و اکنون تلاش برای جهانی شدن این محصول تشدید شده است.
براساس نظر و عقیده کارشناسان حوزه صنایع دستی، با توجه به پتانسیل بسیار بالا و تنوع انواع "نمد" تولیدی در چهارمحال و بختیاری به خصوص شهرهای شهرکرد و بروجن ظرفیت جهانی شدن در حوزه تولید این هنرصنعت را دارد.
براساس اعلام کارشناسان صنایع دستی، نمد نوعی زیرانداز سنتی است که از پشم گوسفند تولید میشود و تفاوت این زیرانداز با دیگر انواع زیراندازهای سنتی در این است که در تهیه آن عملیاتی تحت عنوان بافتن انجام نمی شود.
نمد از پشم گوسفند تهیه می شود.
نظر شما