مرضیه درخش روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت : با توجه شرایط کرونایی کشور، شاهد کاهش استقبال مردم منطقه برای اهدای خون هستیم و این در حالی است نیاز به اهدای خون مردم در همه گروه های خونی به ویژه گروهای خونی A منفی، AB منفی و O منفی وجود دارد.
وی افزود : در حال حاضر با توجه به کاهش جراحی ها در بیمارستان های منطقه با کمبود خون مواجه نیستیم، ولی با شیوع ویروس کرونا اهدای خون در این منطقه از حدود یکهزار و ۲۵۰ واحد در ماه با کاهش حدود ۲۰ درصدی به حدود یکهزار واحد در ماه رسیده است.
سرپرست پایگاه های انتقال خون نوشهر ، چالوس و کلاردشت از مردم خواست برای اهدای خون به این پایگاه ها مراجعه کنند .
وی تاکید کرد که مردم نگران رعایت پروتکل بهداشتی در محل های خونگیری نباشند چرا که این مراکز با رعایت جدی و کامل پروتکلهای بهداشتی میزبان افراد سالم هستند و در ابتدای ورود افراد با تبسنجی و ضدعفونی دقیق و منظم از سلامت اهداکنندگان مطمئن شده و علاوه بر استفاده ملحفه یک بار مصرف به اهداکنندگان دستکش و ماسک یک بار مصرف نیز داده می شود.
درخش در خصوص برخی باورهای اشتباه همچون اهدای خون باعث ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن میشود ، گفت : این باورهای اشتباه سبب شده تا برخی از اهداکنندگان حاضر به اهدای خون خود نباشند.
وی افزود : برای تشویق مردم به اهدای خون فراخوان تلفنی و پیامکی در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا اطلاعات لازم برای اطمینان خاطر بیشتر در اختیار اهداکنندگان خون قرار می گیرد.
سرپرست پایگاه های انتقال خون نوشهر، چالوس و نور به کمبود نیرو و امکانات اشاره کرد و گفت: خون گیری در پایگاه انتقال خون شهرستان ۱۲۲ هزار نفری نور با حدود ۱۴ سال فعالیت با توجه به کمبود نیرو از پنج روز در هفته به دو روز در هفته کاهش یافته است.
وی افزود : از سوی دیگر حضور پایگاه سیار این مجموعه در کلاردشت نیز با توجه به کمبود نیرو و امکانات انجام نمی شود و این در حالی بود که در سال های گذشته حداقل هر ماه یک بار تیم سیار در این شهرستان اقدام به خون گیری می کرد.
درخش گفت : در حال حاضر این دو پایگاه با تلاش شبانه روزی تأمین کننده خون مورد نیاز ۶ بیمارستان منطقه به همراه دو مرکز جراحی قائم نور و مهر نوشهر، ۱۴۰ بیمار تالاسمی و هموفیلی و دیالیزی منطقه است.
پایگاه انتقال خون نوشهر و چالوس با حدود ۴۰ سال فعالیت یکی از قدیمی ترین پایگاه های کشور محسوب می شود .
نظر شما