۱۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۲۶
کد خبرنگار: 1028
کد خبر: 84064335
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بهبود یافتگان کووید-۱۹ در مازندران حدود ۵۰۰ واحد پلاسمای خون اهدا کردند

ساری - ایرنا - مدیرکل انتقال خون مازندران گفت که از ابتدای اجرای طرح اهدای پلاسمای خون بهبود یافتگان کووید- ۱۹ تا کنون ۴۸۵ واحد پلاسما توسط این افراد در استان اهدا شده است.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی انتقال خون مازندران ، دکتر ذوالفقار تقوی با قدردانی از این افراد افزود : فهرست بهبود یافتگان کووید- ۱۹ از سوی ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل دراختیار انتقال خون استان قرار گرفته است و این سازمان از بهبود یافگان تقاضا می کند که به شکرانه سلامت خود و با هدف نجات بیماران مبتلا به کرونا برای اهدای پلاسما اقدام کنند.

وی گفت : ۲ مرکز انتقال خون تعیین شده در بابل و ساری برای اهدای پلاسما آماده خونگیری از سوی بیماران بهبود یافته کووید- ۱۹ هستند.

پلاسما بخش زردابه خون است که ۵۵ درصد خون را تشکیل می‌دهد و اهدای آن امری معمول و شناخته شده در جهان است و هیچگونه تاثیری در افت میزان خون اهداکنندگان نخواهد داشت.

بررسی ها و آزمایشات نشان داده است که پلاسمای خون بیماران بهبود یافته کووید- ۱۹  تا ۶۰ درصد در بهبود این بیماری موثر است.

هم اکنون حدود ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان های در بیمارستان های استان بستری هستند.

اهدای بیش از ۶۰ هزار واحد خون در ۶ ماهه نخست امسال
مدیرکل انتقال خون مازندران همچنین گفت که از ابتدای فروردین تا پایان شهریور ماه امسال ۷۴ هزار و ۳۸۵ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند که ۶۰ هزار و ۹۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی افزود : از این تعداد اهداکنندگان ۵۸ هزار و ۲۱۲ نفر مرد و یکهزار و ۸۷۸ نفر زن بودند.

تقوی با اشاره به اینکه فقط سه درصد بانوان مازندرانی خون اهدا می کنند ، گفت : بانوان نیمی از جمعیت جامعه و نیمی از مصرف کنندگان خون را تشکیل می دهند و از آنجایی که خون اهدایی بانوان از سالم ترین منابع خونی است انتظار داریم مشارکت بیشتری در اهدای خون داشته باشند.
مدیرکل انتقال خون مازندران با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا موجب کاهش اهدای خون در استان شده است ، افزود : میزان اهدای خون مردم استان مازندران در ۶ ماهه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۱ درصد کاهش یافته است .
وی ادامه داد : نیاز به خون و فرآورده های آن یک نیاز همیشگی و روزانه است و با توجه فرارسیدن فصل سرما و شیوع آنفلوآنزا و موج مجدد کرونا این نیاز افزایش می یابد.

استان مازندران با  داشتن بیش از چهار هزار بیمار خاص به عنوان یکی از استان های پرمصرف خون و فرآورده های خونی در کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha