۲۷ آبان ۱۳۹۹، ۱۵:۲۷
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 84113548
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایندیپندنت: کابل از توافق صلح طالبان با آمریکا فاصله می‌گیرد

تهران - ایرنا - روزنامه انگلیسی زبان ایندیپندنت روز سه شنبه در گزارشی نوشت، با توجه به روند بی نتیجه مذاکرات صلح بین افغان‌ها و نوع توافق صلح آمریکا با گروه طالبان، دولت این کشور ترجیح می‌دهد به تدریج از این توافق عقب نشینی کند.

به گزارش ایرنا، این نشریه افزود: امرالله صالح معاون اول رئیس جمهوری افغانستان، سه روز پیش طی سخنانی که در کنفرانس گفت وگوهای امنیتی هرات ایراد کرد، گفت که افغانستان نه توافق صلح میان آمریکا و طالبان را به رسمیت می‌شناسد و نه از آن استقبال می‌کند.

او همچنین با اشاره به اینکه دولت افغانستان متوجه توافق صلح امریکا با طالبان است، گفت که دولت افغانستان خطرات زیادی از جمله آزادسازی خطرناک ترین جنایت کاران را از زندان‌ها به جان خرید تا خشونت‌ها در افغانستان کاهش پیدا کند که این کار هم صورت نگرفت.

براساس این گزارش، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز در اظهاراتی در این خصوص گفته بود که مذاکرات صلح هیچ‌گونه پیشرفتی نداشته است و طالبان فقط به افزایش خشونت و جنگ باور دارند.

حتی به تازگی هربرت مک مستر مشاور سابق شورای امنیت آمریکا در یک مصاحبه با بی‌بی‌سی انگلیسی گفته است که افغانستان بزرگ‌ترین ناکامی سیاست دونالد ترامپ به شمار می‌رود.

وی در این خصوص گفت: ما چنان در امر خروج از افغانستان شتاب کردیم و اولویت دادیم که با طالبان علیه دولت منتخب افغانستان همدست شدیم.

مک مستر می‌گوید او نگران است که افغانستان بار دیگر به دوران سیاه دهه ۹۰ میلادی برگردد، تجارت مواد مخدر بیشتر شود و طالبان و مجاهدین قدرت را دو باره در این کشور به دست گیرند و تهدیدی برای جهان شوند.

به نوشته این نشریه انگلیسی، اظهارات متواتر مقام‌های آمریکایی و افغان نشان می‌دهد که توافق صلح بیشتر از این که زمینه ساز گفت‌وگوهای صلح شود، تنها امتیازهایی را به طالبان داد و طالبان با استفاده از این امتیازها، جنگ را در افغانستان افزایش داد.

در حال حاضر از مجموع ۳۴ ولایت افغانستان در ۲۷ ولایت عملا جنگ میان دولت و طالبان جریان دارد.

بر اساس گزارش اخیر روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، از آغاز ماه نوامبر به مدت ۱۵ روز ۱۵۴ غیر نظامی و ۱۰۰ نظامی افغان در درگیری‌ها کشته شده اند. این وضعیت در حالی شکل گرفته است که هیچ گونه دورنمای روشنی از مذاکرات دوحه در دست نیست. بن بست مذاکرات همچنان پا بر جا است و در ۲ ماه گذشته کوچکترین پیشرفتی نداشته است.

براساس نتیجه‌گیری ایندیپندنت در چنین حالتی دولت افغانستان کم کم ‌می‌خواهد از دایره توافق صلح خود را بیرون بکشد. چون به این نتیجه رسیده است که این توافق هزینه بسیار زیادی را بر دولت افغانستان تحمیل کرده است.

دولت معتقد است که آزاد سازی ۵ هزار طالب از زندان‌های دولت افغانستان، باعث شده است تا گستره جنگ تقریبا در سراسر افغانستان پراکنده شود و خشونت‌ها به حد چشمگیری افزایش یابد. چون گفته ‌می‌شود یک تعداد از زندانیان آزاد شده از زندان‌های دولت افغانستان عملا فرماندهی جنگ علیه دولت را به دست گرفته‌اند.

از سوی دیگر پیروزی جو بایدن نامزد حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، این امید را به وجود آورده است که فشارها بر دولت افغانستان کمتر خواهد شد.

به اعتقاد نویسنده، از آنجایی که تمام تلاش طالبان گرفتن تمام قدرت است، به همین دلیل مک مستر نیز تاکید دارد چنانچه طالبان قدرت را در افغانستان قبضه کند، به احتمال زیاد این کشور به وضعیت نگران کننده دهه ۹۰ میلادی بر می‌گردد.

به همین دلایل است که دولت افغانستان با فاصله گرفتن از توافق صلح امریکا-طالبان ‌می‌خواهد ابتکار عمل بیشتر را در مذاکرات صلح به دست گیرد و نگذارد همه خواسته‌های طالبان عملی شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha