جدال دولت و مخالفان، آیا پاکستان به سمت انتخابات زودهنگام می‌رود؟

اسلام‌آباد - ایرنا - جدال دولت و اپوزیسیون در پاکستان وارد مرحله تازه‌ای شد، به طوری که مخالفان مدعی فشار حداکثری بر حزب حاکم هستند و خود را برای استعفای دسته‌جمعی از پارلمان آماده می‌کنند اما عمران‌خان نیز آب پاکی را روی دست احزاب مخالف ریخت و اعلام کرد: دولت قادر به برگزاری انتخابات زودهنگام است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، بن‌بست در اوضاع سیاسی پاکستان همچنان برقرار است و مخالفان دولت به رغم سپری شدن ۳ سال از دولت عمران‌خان نخست وزیر این کشور، همچنان مدعی تقلب در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۸ و بی‌کفایتی دولت در مدیریت کشور هستند.

این روزها مجمع مشترک احزاب مخالف پاکستان موسوم به "نهضت دمکراتیک پاکستان" متشکل از ۱۱ حزب از جمله مسلم لیگ نواز، حزب مردم و جمعیت علمای اسلام (شاخه فضل) با برگزاری تجمعات و گردهمایی‌ها در شهرهای مختلف این کشور از اتحاد قوی برای تحت فشار قرار دادن دولت عمران‌خان و خاتمه دادن به دولت فعلی پاکستان سخن می‌گویند، موضعی که حزب جنبش عدالت (حزب حاکم فعلی در این کشور) آن را بی‌اساس می‌داند و از آن به عنوان ترفند سیاسی مخالفان عمران‌خان برای قرار از رسیدگی به  پرونده های فساد می دانند.

جناح  مخالف پاکستان قرار است روز یکشنبه آینده در شهر "لاهور" گردهمایی دیگری را برگزار کرده و آنچه‌ که رهبران نهضت دمکراتیک مدعی آن هستند، تجمع لاهور آخرین تلاش‌ها برای ساقط کردن دولت خواهد بود، در عین حال دولت پاکستان ضمن اعلام مخالفت با برگزار هرگونه گردهمایی سیاسی در لاهور که یکی از عوامل تشدید شیوع کرونا نیز اعلام شده، گفته است که هیچ برخوردی با مخالفان سیاسی نخواهد شد و دولت مانع اقدامات اپوزیسیون نیز نمی‌شود.

آمادگی عمران‌خان برای زورآزمایی با مخالفان 

رهبران جناح مخالف در پاکستان روز گذشته تصمیم گرفتند تا از نمایندگان خود در مجالس ملی و ایالتی بخواهند از کرسی‌های پارلمان استعفا کرده تا به اصطلاح مسیر انحلال پارلمان و سقوط دولت هموار شود، اما عمران‌خان نخست وزیر پاکستان در واکنشی سریع به جناح مخالف اعلام کرد: دولت هیچ واهمه‌ای از طرح‌های جناح مخالف ندارد و حتی آماده است تا انتخابات جدید در پاکستان برگزار کند.

عمران‌خان طی گفت‌وگو با روزنامه‌نگاران ارشد پاکستانی تاکید کرد که دولت وی تسلیم تهدید و گروکشی اپوزیسیون نخواهد شد اما در عین حال درهای مذاکره باز است.

وی افزود: دولت پاکستان در برخورد با فساد به ویژه پرونده‌های مربوط به رهبران جناح مخالف مصالحه نمی‌کند و اگر اپوزیسیون خارج از این بحث خواستار مکالمه با دولت باشد، همه چیز مهیا خواهد شد.

هشدار عمران‌خان به دست‌های خارجی برای ایجاد بی‌ثباتی در پاکستان 

نخست وزیر پاکستان در واکنش به طرح استعفای جمعی نمایندگان جناح مخالف از کرسی‌های پارلمان ملی و ایالتی که هنوز عملی نشده است، گفت: رهبران مخالف درصدد ایجاد نابسامانی در کشور هستند و حتی در اوضاع کرونایی با برگزاری گردهمایی‌های شلوغ و نقض صریح پروتکل‌های بهداشتی زندگی مردم را به خطر انداخته‌اند.

وی جناح مخالف پاکستان را به مشارکت با عناصر خارجی برای ایجاد هرج و مرج در کشور مهتم کرد و افشا ساخت که برخی کشورها نمی‌خواهند ثبات در پاکستان باشد و یک توطئه برای تخریب فضای صلح و ثبات در کشور در جریان است.

نخست وزیر پاکستان از آمادگی دولت متبوعش برای تعامل با اپوزیسیون سخن‌ گفت و اظهار داشت: جناح مخالف در نشست‌های قبلی با دولت ماجرای پرونده‌های فساد رهبران خود را مطرح کرده و خواستار منحل شدن فرآیند رسیدگی  و پیگرد قانونی آنها هستند، اما چنین چیزی ممکن نیست و دولت هیچ امتیازی به مخالف نخواهد داد.

وی تاکید کرد: دست‌های پنهانی پشت رویدادهای سیاسی پاکستان است و مخالفان نیز از بیرون هدایت می‌شوند.

ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند که جبهه مشترک مخالفان نیز دچار دودستگی بوده و به نظر نمی‌رسد که آنان بتوانند در غیاب رهبران اصلی احزاب که اکنون به دلیل پرونده‌های فساد در زندان بسر می‌برند، به توافق عملی برسند.

هرچند دولت عمران‌خان پیشنهاد مذاکره با اپوزیسیون را مطرح کرده است اما رهبران جناح مخالف مدعی نزدیک شدن به هدف اصلی خود یعنی ساقط کردن دولت هستند این درحالی است که دولت دمکراتیک پاکستان از حمایت قوی ارتش و نظام این کشور برخوردار است و به نظر نمی‌رسد که تحرکات اپوزیسیون بتواند دولت عمران‌خان را به چالش بکشاند.

«ایاز امیر» تحلیل‌گر صاحب‌نام پاکستانی درخصوص طرح نهضت دمکراتیک مخالفان براس استعفای جمعی از پارلمان گفت: این شاید در حد بیانیه باشد زیرا حزب مردم (دومین حزب قدرتمند مخالف دولت) که حزب حاکم در ایالت سِند است، شاید حاضر به پذیرش این گزینه نباشد. از طرف دیگر اختلافات درون گروهی نیز شاید منجر به تقسیم اپوزیسیون در مراحل بعدی شود.

وی افزود: قدرت‌طلبی دو حزب اصلی جناح مخالف یعنی مسلم لیگ نواز و حزب مردم و خصومت قدیمی میان آنان یک امتیاز خوب برای دولت عمران‌خان است مبنی بر اینکه خصومت و رقابت برای قدرت در میان اپوزیسیون منجر به ناکامی آنان مقابل دولت می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha