به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم پاکستان از جمله اقلیت مسیحی این کشور امروز مصادف با ۲۵ دسامبر روز کریسمس و زادروز بنیانگذار این کشور مراسم بزرگداشت و جشنهای این روز را در شهرهای مختلف از جمله اسلامآباد برگزار کردند.
محمدعلی جناح یکصد و چهل پنج سال پیش در چنین روزی در شهر کراچی به دنیا آمد.
بنیانگذار فقید پاکستان چهارم دی ۱۲۵۵ شمسی (۲۵ دسامبر ۱۸۷۶ میلادی) در شهر کراچی مرکز فعلی ایالت سِند در جنوب این کشور و در خانوادهای مسلمان چشم به جهان گشود. پدر وی بازرگان و خواهرش فاطمه یکی از مبارزان دوران استقلال هند و پاکستان بود که تا آخر عمر در کنار برادرش ایستاد و مبارزه کرد.
نام پاکستان به معنی کشوری که از وجود کفار پاک است در ۱۴ اوت ۱۹۴۷ این نام برای نخستین بار بر روی نقشه جهان ظاهر شد.
پس از این رویداد مهم تاریخی، ایران نخستین کشوری بود که تشکیل پاکستان را به ملت و دولت آن تبریک گفت.
روز استقلال که در این کشور به نام «روز پاکستان» شناخته میشود، ثمره سالها مجاهدت و تلاش مسلمانان شبهقاره برای احیای ارزشهای دینی و اسلامی و رهایی از یوغ استعمار است که سرانجام با پایداری مردم به ثمر نشست.
دولت پاکستان روز تولد بنیانگذار فقید این کشور و همزمان جشن روز کریسمس را تعطیلی عمومی اعلام کرده و مراسم ویژهای را برای تجلیل و ادای احترام به خدمات و تلاشهای جناح معروف به "پدر ملت" در خصوص استقلال پاکستان و رسیدگی به مسائل مسلمانان شبه قاره برگزار میکند.
در عین حال تشدید شیوع کرونا در پاکستان و اعمال محدودیتهای سخت باعث شد تا جشنهای مردمی و گردهماییها به این مناسبت تحت تاثیر قرار بگیرد.
روحیه وحدتآفرین جناحِ پاکستان
جناح نماد مبارزه عقلانی و مذهبی مسلمانان شبه قاره بوده و به همین دلیل به او در پاکستان لقب 'قائد اعظم' دادند. مردم پاکستان همچنین تابع اندیشههای محمد علی جناح در حمایت از مردم فلسطین و برائت از رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند.
مهاتما گاندی رهبر استقلال هند؛ محمدعلی جناح را شخصیتی سرسخت، ملیگرا و مایه امید شبه قاره خطاب میکرد.
علامه محمداقبال لاهوری شاعر فارسی زبان و فیلسوف معاصر پاکستان نیز بنیانگذار فقید این کشور را منجی مسلمانان شبه قاره مینامید.
دستاورد ارزشمند پدر ملت پاکستان موجب خلق بزرگترین کشور اسلامی برای مردم این کشور شد، هرچند در ادامه و با استقلال بنگلادش از پاکستان، نسل جدید این کشور بخشی از افتخاری را که جناح به آنان هدیه داده بود از دست دادند.
جناح در دوران استعمار انگلیس بر مسلمانان شبهقاره برای حفظ منافع مسلمان و پیشبرد مبارزات برای استقلال، حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. وی مردی دانا بود و از تعصبهای فرقهای دوری میکرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می رفت.
او به قدری به اسلام دلبستگی داشت که در تأسیس پاکستان شعارش به کارگیری اسلام و قوانین اسلامی بود و یکی از مؤلفههای استقلال خواهی او را اسلام تشکیل میداد.
وی مدتها قبل تاسیس پاکستان اقبال لاهوری راجع به تأسیس پاکستان یعنی کشور مستقل مسلمانان صحبت کرده بود واین دو به نتایجی رسیده بودند. او برای تشکیل پاکستان رقیبی جدی و مخالف به نام گاندی داشت.
او از همه مسلمانان به نیکی یاد می کند و آنان را به سوی وحدت و تشکیل امت اسلامی فرا می خواند. جناح در زمان تاسیس پاکستان از مسلمانان جهان می خواهد که برای همیاری ملت فلسطین از اشغالگری رژیم صهیونیستی مساعدت و همکاری کنند.
تجدید عهد پاکستانیها با محمدعلی جناح
براساس این گزارش، «عمران خان» نخست وزیر و «عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان امروز در پیامهایی زادروز بنیانگذار فقید این کشور را به مردم پاکستان تبریک گفت.
سخنگوی ارتش پاکستان نیز در پیامی خطاب به مردم این کشو بر عزم و تعهد خود برای ادامه راه جناح و رسیدن به اهداف وی به منظور داشتن کشور و مردمی یکپارچه همراه با رفاه و توسعه تاکید کرد.
امروز رادیو و تلویزیون دولتی و شبکههای خبری پاکستان، ویژه برنامههای مختلفی درباره محمدعلی جناح و تلاشهای وی در زمان استقلال پاکستان پخش کردند.
«سید محمدعلی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز در پیام ویژه زادروز محمدعلی جناح بنیانگذار فقید پاکستان را به مردم و دولت این کشور تبریک گفت.
شبه قاره هند در سال ۱۹۴۷ (۱۳۲۶ شمسی) از استعمار انگلستان رهایی یافت و مسلمانان در بخش غربی و شرقی هند، پاکستان را تشکیل دادند.
بعدها در سال ۱۳۵۰ به دلیل اختلافات و جنگهای داخلی، پاکستان شرقی با عنوان بنگلادش از پاکستان غربی که اکنون پاکستان نامیده میشود، جدا و مستقل شد.
نظر شما