۱۶ دی ۱۳۹۹، ۱۸:۰۲
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 84174949
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تحلیلگر اروپایی: اختلاف عربستان و قطر عمیق است

تهران - ایرنا - یک تحلیلگر اروپایی مسائل خاورمیانه ابراز عقیده کرد که اختلاف قطر با عربستان و مخالفان منطقه ای اش بسیار عمیق است و حل مسائل آنها به تلاش ها و کارهای بیشتری نیاز دارد.

به گزارش ایرنا، شبکه المملکه اردن روز سه شنبه به نقل از «مایکل استیفنز» اضافه کرد:  در حالی که منابع خلیج فارس می‌گویند چهل و یکمین نشست شورای همکاری خلیج فارس ممکن است توافقی برای از سرگیری گفت گو و برداشتن گام‌های اعتمادسازی مانند گشودن حریم هوایی و کاهش لحن شبکه الجزیره نسبت به ریاض و سایر متحدانش به وجود آورد اما به نظر می‌رسد توافق جامع برای برقراری روابط قطر با این کشورها به حالت عادی هنوز آماده نشده است. 

وی افزود: کارهای بیشتری باید انجام شود تا بتوان اختلافات عمیق بین قطر و مخالفان منطقه‌ای آن را حل کرد.  

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه حل اختلاف کشورهای حاشیه خلیج فارس با قطر بیشتر بصورت تبلیغاتی مطرح شده است، اظهار داشت: این، خبری مثبت و یک گام بزرگ و مهم است اما من فکر نمی‌کنم در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس درباره چیزی توافق شده باشد.  

در همین حال  «بدر السیف» استادیار دانشگاه کویت گفت: به نظر می‌رسد اقدامات اعتمادسازی بین عربستان و قطر آغاز شده است و در آینده دیگر کشورها به این برنامه خواهند پیوست. 

وی افزود: شورای همکاری خلیج فارس توانایی بیشتر از آنچه تاکنون ارائه کرده است، دارد و این شورا به شروع جدیدی نیاز دارد.  

شبکه المملکه اردن اضافه کرد:  ریاض هنوز درباره موضوع گشودن مرزها توضیحی نداده است اما خبرگزاری عربستان سعودی به نقل از «محمد بن سلمان»  ولیعهد این کشور نوشت که این اجلاس جامعه را برای قرار گرفتن در  مسیر خوب و پیشرفت و برای مقابله با چالش‌های منطقه ما متحد و یکپارچه می‌کند.  

بر اساس گزارش این شبکه، واشنگتن فشارهای خود بر کشورهای تحریم کننده قطر برای حل بحران را افزایش داده و تاکید کرده است که با نزدیک شدن به پایان دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»  وحدت کشورهای خلیج فارس برای منزوی کردن ایران ضروری است. 

عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر در ژوئن ۲۰۱۷ روابط خود با قطر را قطع و ادعا کردند که این کشور از تروریسم حمایت می‌کند، اما این ادعا توسط دوحه رد شد. 

این چهار کشور در این سال تمام مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی قطر بستند. 

تحلیلگران بر این باورند که این بحران دوحه را به سمت نزدیکی با تهران سوق داد و این کشور را قادر کرد تا توانایی‌های خودکفایی اقتصادی خود را افزایش دهد.  

 «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی آمریکا در نوامبر گذشته گفته بود که اجازه پرواز دوباره هواپیماهای قطری بر فراز عربستان برای دولت ترامپ در اولویت است. 

الممکه ادامه داد: پس از بستن حریم هوایی عربستان سعودی، هواپیماهای قطری مجبور شدند بر فراز ایران که رقیب سنتی واشنگتن است پرواز کنند و برای این کار هزینه‌های گزافی که به گفته روزنامه نیویورک تایمز آمریکایی سالانه بیش از صد میلیون دلار است را به ایران پرداخت کنند.

چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس ساعاتی پیش با سخنرانی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در استان العلا در غرب این کشور آغاز به کار کرد. 

در این نشست سلطان عمان ، ولیعهد ابوظبی ، شاه بحرین و رییس جمهوری مصر ( به عنوان میهمان ویژه ) حضور نداشتند .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha