دکتر ابراهیم خسروشاهی، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس آمار اورژانس زنجان، از ابتدای فصل سرما "مهر امسال تاکنون" ۱۶۷ نفر از هم استانیها به دلیل استنشاق گاز منواکسیدکربن مسموم و به بیمارستان منتقل شدند که از این تعداد پنج نفر ( ۲ مرد و سه زن) جان خود را از دست دادند.
وی، اظهار داشت: گاز منواکسیدکربن بدون بو، رنگ و بدون نشانه است و هیچگونه علائم هشدار دهنده ندارد و به تدریج علایم مسمومیت ایجاد می شود، این نشانه ها سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه و اختلال تعادل است.
خسروشاهی، افزود: مسدود بودن راه خروج گاز مونوکسیدکربن، استفاده از دودکشهای مشترک و غیراستاندارد، استفاده از بخاری های بدون دودکش در فضاهای بسته و بدون تهویه، استفاده از شومینه و اجاق گازهای خوراک پزی و پیک نیک برای گرمایش و قرار دادن بخاری در حمام از مهمترین علل گازگرفتگی است.
وی اظهار داشت: مهمترین راه پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن نیز کنترل دودکش های استاندارد، توجه به رنگ شعله و چفت بودن و سرد نبودن لوله های بخاری است که خانواده ها باید به این موارد توجه جدی داشته باشند تا در دام قاتل خاموش گرفتار نیایند.
قایم مقام مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان، گفت: شعله وسایل گازسوز باید به رنگ آبی باشد و هنگام وزش باد شدید نیز لازم است دودکش ها کنترل شوند.
نظر شما