امین قصمی روز شنبه با اعلام این خبر به رسانهها با اشاره به اینکه برای رفع مشکل فاضلاب و استفاده مجدد از پساب، راه حلی جز حمایت صنایع غرب میسر نبود، افزود: سرانجام با حمایت ویژه استاندار هرمزگان، پیگیری نمایندگان مجلس و مقام قضایی استان، این قرارداد به شرکت جدید (تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس) که سهام داران آن صنایع بزرگ غرب بندرعباس همچون شرکتهای نفت، فولاد و مس هستند، واگذار شد.
وی بیان داشت: ابلاغیه این قرارداد امضا شده و در مرحله ابلاغ به سهامداران شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس میباشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه مجاب کردن صنایع برای خرید و استفاده مجدد پساب به راحتی امکان پذیر نبود، اظهارداشت: با انتقال قرارداد سرمایه گذاری شرکت «ژرف کار جم» به شرکت جدید، طرح ارتقا و بازسازی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس، تصفیه و بازچرخانی پساب و اجرای خط انتقال پساب جهت استفاده مجدد در صنایع غرب توسط سهامداران این شرکت اجرا میشود.
بنا به گفته قصمی. قرار است این طرح طی یک زمان بندی ۳۰ ماهه و مرحله به مرحله اجرا شود.
وی ادامه داد: درحال حاضر عملیات اجرایی ارتقاء و بازسازی تصفیه خانه فاضلاب و تصفیه و شیرین سازی پساب، اعتباری افزون بر ۱۰ میلیارد ریال نیاز دارد و برای شیرین سازی هم نیاز به احداث یک آب شیرین کن یکصد هزار مترمکعبی میباشد.
این مسوول یادآورشد: قرارداد سرمایه گذاری حق استفاده از پساب مدول اول تصفیه خانه فاضلاب به روش بیع متقابل در سال ۹۷ اجرایی شد که به دلیل مشکلات مالی و نبود توانایی انجام کار از سوی سرمایه گذار آن در سال ۹۹ متوقف شد.
بافت فرسوده دلیل تاخیر در اجرای طرح فاضلاب بندرعباس است
مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان در ادامه به مشکلات اجرای طرح فاضلاب در بافت فرسوده شهر بندرعباس اشاره کرد و گفت: درحال حاضر ۴۲ درصد این شهر را بافت فرسوده تشکیل میدهد که چالشی بسیار جدی بوده به طوری که کار را برای اجرای طرح فاضلاب در این مناطق سخت و یا غیرممکن ساخته است.
قصمی افزود: علاوه بر سختی کار در این مناطق، مشکلات مالی و مسائل اجتماعی در بافت فرسوده باعث شده تا اجرای طرح فاضلاب در این مناطق با تاخیر انجام شود.
وی تصریح کرد: آبفا آمادگی دارد تا در هر نقطهای از بافت فرسوده که توسط شهرداری و راه و شهرسازی معبری باز شود، شبکه جمع آوری فاضلاب را در آن مناطق اجرا کند اما با وضعیت موجود امکان اجرای شبکه فاضلاب در همه مناطق وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان تاکید کرد: اجرای این طرح نیازمند مشارکت همگانی مردم و دستگاههای اجرایی است که اتفاق نظر خوبی در استان برای اجرای این طرح نیز شکل گرفته است.
نظر شما