به گزارش ایرنا، رسانههای پاکستان روز دوشنبه به نقل از یافتههای موسسه سیپری نوشتند: تجارت تسلیحاتی پاکستان از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ بیانگر افزایش واردات تسلیحات بزرگ توسط این کشور است.
در این گزارش آمده است: آسیا و اقیانوسیه با دریافت ۴۲ درصد از انتقال اسلحه جهانی طی ۴ سال گذشته، بزرگترین منطقه وارد کننده سلاحهای عمده بوده است.
علاوه بر پاکستان همسایه شرقی و رقیب سنتی آن هند، استرالیا، چین و کره جنوبی نیز از بزرگترین واردکنندگان در منطقه به شمار میروند.
موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، پاکستان، بنگلادش و الجزایر را بزرگترین دریافت کنندگان تسلیحات چینی معرفی کرد و افزود: چین از لحاظ صادرات پنجمین صادر کننده بزرگ اسلحه در جهان طی سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ بوده، درحالی که این روند بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ با ۷.۸ درصد کاهش همراه بوده است. در عین حال صادرات اسلحه چینی ۵.۲ درصد از کل صادرات اسلحه در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است.
تنشهای قدیمی میان پاکستان و هند باعث شده است تا به نوعی، یک رقابت تسلیحاتی شامل رقابت در تولید سلاح های هسته ای میان دو کشور در جنوب آسیا ایجاد شود. پاکستان در سال ۱۹۹۸ نخستین آزمایش هستهای خود را با موفقیت انجام داد و به عنوان هفتمین قدرت هسته ای جهان شناخته شد.
براساس گزارش کارزار بین المللی نابودی سلاحهای هستهای درباره تخمین هزینههای جهانی هستهای، پاکستان و هند دو رقیب سنتی شبه قاره در میان ۹ کشوری قرار گرفتند که سال ۲۰۱۹ بیشترین هزینهها را در نگهداری و ساخت تسلیحات اتمی انجام دادند.
نظر شما