رفع موانع، رمز پشتیبانی از تولید در آذربایجان‌شرقی

تبریز - ایرنا - آذربایجان‌شرقی با داشتن بیش از ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش صنعت و تولید آن، طی سال گذشته با برداشتن گام‌های اساسی در مسیر رونق و رفع موانع تولید، به شکل عملی تعهد خود به پشتیبانی از این حوزه راهبردی و اشتغال‌آفرین را به ظهور رساند.

به گزارش ایرنا برای تبیین دستاوردهای آذربایجان‌شرقی در حمایت و پشتیبانی از حوزه تولید و مانع‌زدایی از آن، اشاره به احیای ۱۰۰ واحد به چرخه تولید در این استان صنعتی طی ۲ سال گذشته کفایت می‌کند.

در واقع احیای واحدهای تولیدی ورشکسته از جمله گام‌های اساسی آذربایجان‌شرقی در مسیر حمایت از رونق و جهش تولید بوده که با پرچمداری تشکیلات قضایی و همکاری تنگاتنگ و هم‌افزایی مدیریت ارشد استان میسر شده است؛ اقدامی که علاوه بر فراهم کردن امکان بازگشت صدها بیکار به سر کار خود، در صورت اندکی توجه به ویژه در باب تامین نقدینگی، می‌تواند زمینه‌ساز جهش تولید این واحدها شود.

احیای ۱۰۰ واحد تولیدی ورشکسته و در حال رکود در آذربایجان‌شرقی در ۲ سال اخیر از جمله اقدامات ارزشمند عملی در مسیر حمایت از تولید داخلی است که علاوه بر فراهم کردن امکان بازگشت صدها بیکار به سر کار خود، در صورت اندکی توجه به ویژه در باب تامین نقدینگی، می‌تواند زمینه‌ساز جهش تولید شود

اهمیت احیای واحدهای تولیدی ورشکسته آذربایجان‌شرقی به خصوص زمانی دوچندان می‌شود که بدانیم در بین آنها علاوه بر واحدهای نوپا، صنایعی با قدمت نیم قرن از قبیل بلیرینگ‌سازی و کاشی کف تبریز و صنایع مهمی چون شرکت ماشین‌آلات تراکتورسازی و چندین واحدی تولیدی در حوزه خودرو نیز به چشم می‌خورد.

هرچند گفته می‌شود واگذاری‌های نادرست و غیراصولی در اواخر دهه قبل از دلایل اصلی ناکامی واحدهای تولیدی - صنعتی ورشکسته آذربایجان‌شرقی در این مدت بوده است، اما دادگستری آذربایجان‌شرقی با برگزاری جلسات متعدد و حل و فصل مشکلات بانکی و مالیاتی این واحدها، آنها را بار دیگر وارد مدار کرده که گام ارزشمندی در راستای رونق و جهش تولید به عنوان شعار امسال و سال قبل محسوب می‌شود. 

محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به حمایت تمام‌قد مدیریت ارشد استان از ادامه فعالیت‌های بخش تولید و صنعت تحت هر شرایطی گفته است که «اجازه نمی‌دهیم حتی یک واحد تولیدی در استان از مدار فعالیت خارج شود». 

برآیند این رویکرد و نگاه باعث شده تا آذربایجان‌شرقی طی ۲ سال اخیر در زمینه حمایت از تولید و رفع موانع آن، در سایه هم‌افزایی و همفکری نهادهای اجرایی و قضایی، گام‌های محکمی بردارد که در سطح کشور الگو محسوب می‌شود.

احیای واحدهای تولیدی ورشکسته، تعطیل یا در حال رکود آذربایجان‌شرقی در سال های اخیر، این نوید را می‌دهد که این استان در سایه هم‌افزایی نهادهای مسوول، امسال هم که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، «تولید، پشتیبانی و مانع زدایی» نامگذاری شده است، گام‌های استواری در راستای تجقق این شعار بردارد.

بدیهی است که تحقق شعار سال در حوزه تولید آذربایجان‌شرقی به دلیل شرایط دشوار ناشی از تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا و همپیمانانش از یک سو و ضیق مالی حاکم بر دولت از سوی دیگر، ویژگی‌ها و اما و اگرهای خاص خود را دارد.

علیرضا منادی، رییس کمیسیون آموزش مجلس

رییس کمیسیون آموزش مجلس: تحقق شعار سال نیازمند هم‌ افزایی همگانی است

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال (تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها) اظهار داشت: سال گذشته واقعا جهش تولید اتفاق افتاد و در تبریز در صنایعی همچون پتروشیمی، فولاد سرد و بلبرینگ‌سازی به صورت چشمگیری تولید جهش یافت.

علیرضا منادی افزود: سال گذشته با لبیک به فرمان رهبر انقلاب مبنی بر «جهش تولید»، همه دست در دست هم دادند و کارهایی زیادی شروع و منتج به نتیجه شد.

وی با تاکید بر رفع موانع تولید و پشتیبانی از تولیدکننده، بیان کرد: تلاش همه دستگاه‌ها در جهت تحقق شعار امسال، قطعا اثر مثبتی در مشکلات تولید در کشور خواهد داشت.

«منادی» در پاسخ به این سوال که موانع تولید در سال گذشته چه بود، بیان کرد: مشکلات موجود در وام بانکی و ضمانت‌نامه آن، مسایل مربوط به بیمه‌ها، معضلات مربوط به قانون کار از جمله موانع تولید بود که کم‌کم باید رفع شود.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس افزود: کمبود ارز، عدم توزیع مناسب ارز ۴۲۰۰ تومانی و مشکلات مربوط به واردات مواد اولیه از دیگر موانع تولید در سال ۹۹ بود.

وی، تحریم‌ها را بزرگترین مانع برای تولید در کشور برشمرد و اظهار داشت: سال گذشته بعضا مشاهده شد که ارز ۴۲۰۰  تومانی بین واجدان شرایط توزیع نشد و برخی از دریافت‌کنندگان ارز هم عودت ندادند و این مسایل در سال جدید باید رفع شود.

حجت‌الاسلام محمدرضا تاج‌الدینی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس

حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی: بروکراسی اداری مانع بزرگ تولید است

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بروکراسی اداری و قوانین دست و پاگیر از جمله موانع مهم و بزرگ تولید در کشور است.

حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی، تولید را نسخه شفابخش مشکلات اقتصادی ایران خواند و با تاکید بر حمایت همه‌جانبه از تولید داخلی و رفع موانع آن، افزود: با برداشته شدن موانع تولید و رونق در این بخش مهم اقتصادی، اشتغال شکوفا می‌شود، بیکاری کاهش می‌یابد و علاوه بر آن وابستگی به خارج نیز به تدریج از بین می‌رود.

وی بروکراسی اداری را از موانع تاریخی تولید در ایران بیان و اضافه کرد: تولیدکننده به‌جای تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید، به این فکر است که چگونه از پیچ ‌و خم بروکراسی‌های اداری رهایی یابد و این مساله مانع اصلی بر سر راه تولید و البته رونق اقتصادی کشور است.

میرتاج الدینی اظهار داشت: البته دستگاه‌های ذیربط موضوع تولید در کشور همواره حامی تولید بوده‌اند اما باید ارگان‌ها و سازمان‌های دیگر نیز در این رابطه هماهنگ باشند.

وی نام‌گذاری‌های سال های اخیر از سوی مقام رهبری در حوزه تولید را بسیار مهم و راهگشا توصیف کرد و ادامه داد: در شرایط سخت اقتصادی کشور، تنها نسخه‌ای که رهبری بر آن تاکیده کرده‌اند، موضوع تولید است و زمانی می‌توانیم بر مسائل اشتغال، معیشت، مقابله با تحریم‌ها فائق آییم که به‌ دنبال تحقق عملی تولید و الزامات آن باشیم.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تبدیل تهدید تحریم‌ها به عنوان یکی از موانع تولید به فرصت، به موضوع خودتحریمی‌های داخلی اشاره کرد و گفت: یکی از خودتحریمی‌ها در سال گذشته مربوط به باقی ماندن میلیون‌ها تن کالا در انبار گمرکات بود که برخی بخشنامه‌ها مانع وارد شدن این مواد اولیه به کشور شد و در نتیجه آن آسیب دیدن اقتصاد را شاهد بودیم.

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور همواره در کنار دولت بوده، اضافه کرد: پرسش مطرح در این زمینه این است که مگر در جریان بررسی لایحه بودجه امسال ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی حذف یا افزایش داده شد که شاهد چنین وضعیتی در بازار هستیم.

میرتاج‌الدینی اظهار داشت: در راستای همراهی با دولت، پیشنهاد هشت میلیارد دلاری دولت برای تخصیص به کالاهای اساسی بدون کمترین تغییری از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا فشار اقتصادی مضاعف بر مردم وارد نشود.

روح‌الله متفکر آزاد، عضو هیات رییسه مجلس

عضو هیات رییسه مجلس: مجلس برای مانع‌زدایی در تولید باید ریل‌گذاری کند

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر لزوم عمل به شعار سال برای توسعه اقتصادی کشور، گفت: مجلس در این زمینه باید برای مانع‌زدایی در امر تولید ریل‌گذاری کند.

روح الله متفکرآزاد با بیان اینکه برخی از موانع پیش‌روی تولید در حوزه قانون‌گذاری است، افزود: در این راستا در مجلس یازدهم تلاش می‌شود با ریل‌گذاری مناسب، این موانع برطرف شود و امیدوارم با روی کارآمدن دولت جدید، شاهد تحرک جدی در فرآیند تولید کشور باشیم و البته دولت کنونی نیز باید رونق تولید را با جدیت پیگیری کند.

وی با اشاره به ضرورت رفع موانع پیش‌روی تولید، اظهار داشت: باید اذعان کرد که بسیاری از مشکلات اقتصادی ناشی از خودتحریمی‌هاست و در موارد بسیاری با وجود اینکه توان تولید کالایی در کشور وجود دارد، واردات همان کالا آزاد است که این نقض کامل به شمار می‌رود.

«متفکرآزاد»، رونق تولید را موجب افزایش ارزش پول ملی دانست و ادامه داد: بدون رونق تولید و توجه به امکانات و داشته‌های داخلی در حوزه‌های مختلف کالا و خدمات و ایجاد حساسیت نسبت به حمایت از تولید داخلی، امکان ارتقای ارزش پول ملی که در سال‌های اخیر به شدت تنزل پیدا کرده است، وجود نخواهد داشت.

وی نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام رهبری به عنوان سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» را بسیار مهم و برای فعالان اقتصادی خطیر خواند و گفت: مقام رهبری با دقت کامل و به صورت موشکافانه به راهکار اساسی رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور اشاره کردند، به این معنا که هر راه‌حلی به جز رونق تولید ابتر خواهد بود.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی آحاد مردم و کاهش تورم افسارگریخته هستیم، راهکاری جز افزایش تولید ملی نداریم و در این مسیر همه‌چیز به جهاد ملی برای بهبود تولید بستگی دارد.

به گزارش ایرنا رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به ملت شریف ایران، وظایف اساسی دستگاه‌ها و مردم برای تحقق شعار سال و حمایت تولید و رفع موانع آن را تبیین کردند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha