«آرش محبینژاد» امروز (چهارشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: تحقق برنامه های سال ۱۴۰۰ در حوزه قطعه و خودروسازی، منوط به تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و اجرایی شدن شعار سال در رفع محدودیتها و موانعزدایی است.
وی بیانداشت: در این راستا بزرگترین مشکلات، قیمتگذاری دستوری خود و به تبع آن قیمتگذاری قطعات و همچنین کمبود نقدینگی است.
محبینژاد همچنین از وجود قوانین و مقررات مخل تولید و گمرکی به عنوان دیگر مشکلاتی یاد کرد که در سالهای گذشته مانعی بر سر راه تولید در این صنعت مادر و راهبردی شده است.
وی یادآور شد: گرچه سال گذشته دستیابی به هدف تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو برنامهریزی شده بود، اما مشکلات یاد شده در کنار دو غول بزرگ تحریمها و کرونا مانع تحقق اهداف شد.
به گزارش ایرنا، هرچند هنوز آمارهای رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت از جمع تولید خودروسازان آماده نشده، اما بررسی آمارهای سامانه کدال حاکی از تولید ۹۰۰ هزار و ۷۱۴ دستگاه خودرو توسط سه خودروساز بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو در سال ۹۹ است؛ آماری که در همسنجی با سال ۹۸ رشد ۴.۳۳ درصدی نشان میدهد.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودرو در عین حال خاطرنشانکرد: با عزم و اراده قطعهسازان و زنجیره تامین خودروسازی، تا حدود زیادی بر این دو مشکل اساسی تحریمها و کرونا غلبه شد، اما معتقدیم بسیاری راهکارها را باید در داخل کشور جستوجو کرد.
وی از تشکیل کمیته ای در این انجمن برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ خبر داد که از ابتدای امسال کار خود را آغاز کرده و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال به نتایج مطلوب برسد.
به گزارش ایرنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال ۱۴۰۰ تولید یک میلیون و ۲۵۰ هزار دستگاه خودرو را برنامهریزی کرده که یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه از آن در دو خودروساز اصلی یعنی ایرانخودرو و سایپا و ۱۵۰ هزار دستگاه در شرکتهای بخش خصوصی تولید خواهد شد.
نظر شما