سرهنگ ایرج خانی پور، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این میزان محموله قاچاق در حین کنترل خودروهای عبوری از آزاد راه زنجان - تبریز از داخل یک دستگاه وانت نیسان، کشف شد.
وی اظهار داشت: کارشناسان ارزش ریالی این تعداد دستگاه کشف و ضبط شده از سوی پلیس را مبلغ هشت میلیارد ریال برآورد کردد که در این خصوص پرونده تشکیل و اقدامات لازم به منظور اعمال قانون صورت گرفت.
رییس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان زنجان نیز گفت: این دستگاهها علاوه بر قاچاق بودن، برق بسیار زیادی را مصرف کرده و موجب هدر رفت انرژی و آسیب به شبکه برقی استان و کشور می شوند.
سرهنگ یوسف اسماعیل زاده، تصریح کرد: برای خرید دستگاه ارز دیجیتال (ماینر) که به صورت غیرقانونی نیز وارد می شود، ارز زیادی از کشور خارج می شود که به همین جهت پلیس با عاملان آن به شدت برخورد کرده و دستگاه های کشف شده را نیز توقیف می کند.
به گزارش ایرنا، پول مجازی (بیت کوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص تولید آن (ماینر) ساخته شد که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
استخراج ارزهای دیجیتال به خصوص نوع بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونهای که برای استخراج هر واحد بیتکوین نیاز به ۷۲ مگاوات ساعت برق است.
بیت کوین یکی از رایجترین ارزهای دیجیتال است که در فضای مجازی خرید و فروش میشود و از طریق دستگاههایی به نام ماینر که نوعی پردازشگر است، با مصرف بالای برق تولید میشود و برخی از افراد غیرحرفهای و ناآگاه به مخاطرات سرمایهگذاری، سرمایههای خود را صرف این کار میکنند.
****
عامل ترویج خشونت در فضای مجازی در زنجان دستگیر شد
رییس پلیس فتا فرماندهی استان زنجان گفت: فرد که در شبکه های اجتماعی اقدام به ترویج خشونت می کرد از سوی ماموران پلیس فتا این استان شناسایی و دستگیر شد تا پاسخگوی اعمال مجرمانه خود باشد.
سرهنگ محمدعلی آدینهلو، افزود: در پی رصد و پایش مستمر ماموران پلیس فتا از صفحه اینستاگرامی فعال در زمینه ترویج خشونت که از طریق انتشار فیلم و تصاویر اقدام به این کار مجرمانه می شد شناسایی گردانندگان آن به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا زنجان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه با اقدامات فنی پلیسی، متهم شناسایی و با هماهنگی مراجع قضائی دستگیر و جهت سیر مراحل قانونی تحویل مقام محترم قضایی شد، اظهار داشت: پلیس هرگونه هنجارشکنی در فضای مجازی را به صورت شبانه روزی رصد و پایش و با عاملان آن برخورد قانونی میکند.
آدینه لو با تاکید براینکه هرگونه قدرت نمایی با سلاح گرم و سرد و ایجاد رعب و وحشت در فضای مجازی جرم بوده و قاطعانه با مجرمان برخورد قانونی خواهد شد، افزود: ایجاد رعب وحشت بین افراد براساس قانون امری مجرمانه است و با مخلان و ناامن کنندگان این فضا بدون هیچ اغماضی و برابر با قانون برخورد میشود.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده و یا بروز هرگونه مشکل موضوع را از طریق ۱۱۰ یا وبسایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir لینک مرکز فوریتهای سایبری با پلیس فتا در میان بگذارند.
نظر شما