رضا قادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ۴۰ روستای آسیب دیده، چهار روستای جشنیآباد،خاو، قلقله و ساوجی بیشتر از دیگر روستاهای این شهرستان متحمل خسارت ناشی از زلزله شدهاند.
وی افزود:۱۶ تیم ارزیابی از نخستین ساعات وقوع زلزله ۵.۳ ریشتری مریوان با حضور در این شهرستان کار ارزیابی خسارت واحدهای مسکونی، تجاری و دامی را آغاز کردهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن کردستان گفت: علاوه بر واحدهای مسکونی روستایی، واحدهای صنفی و تجاری و جایگاه نگهداری دام در روستاها هم بر اثر زلزله خسارت دیدهاند که این موضوع در ارزیابیها لحاظ می شود.
قادری تاکید کرد: بنیاد مسکن تسهیلاتی را به صورت بلاعوض و قرض الحسنه برای مناطق زلزلهزده مریوان در نظر گرفته است که با جمعبندی نهایی این رقم در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: سیمان، نقشهکشی، نظارت وصدور پروانه ساخت برای واحدهای مسکونی زلزله زده بصور رایگان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، ساعت ۱۹ و ۴۲ دقیقه و ۲۳ ثانیه شامگاه سهشنبه هفته گذشته زلزلهای با قدرت ۵.۳ ریشتر، مرز عراق و استان کردستان، حوالی مریوان و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین روی داد.
این زلزله در ۲۴ کیلومتری مریوان، ۲۷ کیلومتری چناره و ۲۸ کیلومتری بوئین سفلی، ۹۸ کیلومتری سنندج روی داد و مردم شهرهای سنندج، سروآباد، سقز، بانه و دیواندره نیز آن را احساس کردند.
زلزله مریوان چندین پس لرزه نیز به دنبال داشت که بزرگترین آن ۳.۸ ریشتر قدرت داشت.
تاکنون پنج هزار و ۹۷۸ واحد مسکونی در ۳۸ روستای مریوان از لحاظ میزان خسارات زلزله، ارزیابی شده که ۲۶۰ واحد باید بازسازی و احداث و ۱۴۱ واحد نیز باید تعمیر شود. در داخل شهر مریوان نیز ۲۹ واحد مسکونی ارزیابی شده که ۱۰ واحد نیاز به بازسازی و ۱۱ واحد هم باید تعمیر شود و در شهر کانیدینار هم ۴۴ واحد نیاز به بازسازی و ۱۰ واحد مسکونی هم نیاز به تعمیر دارد.
مریوان در ۱۳۵ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما