فرامرز مردانی روز یکشنبه در گفت و با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تا پیش از خشکسالی مراتع استان در سه سطح درجه یک، درجه و ۲ و سه تقسیمبندی شده بودند، افزود: به دلیل بروز خشکسالی سالجدید تمام مراتع ییلاقی استان از ۱۰ اردیبهشتماه آماده ورود دام است.
به گفته وی، براساس بروز خشکسالی، به ازای کاهش یک میلیمتر بارندگی هشت دهم کیلوگرم تولید گیاهان مرتعی نیز کاهش مییابد.
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه۱۷هزار و ۵۰۰ پروانه چرای دام در مراتع در استان صادر شده است، گفت: با اجرای طرح مدیریت چرای دام، با بهرهبرداران و دامداران بدون پروانه چرا و فاقد مجوز، از سوی ادارات منابع طبیعی شهرستانها برخورد خواهد شد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
مردانی اظهار داشت: در استان مراتع بیابانی وجود ندارد اما به دلیل کاهش بارش میزان تولید علوفه در مراتع کاهش پیدا کرده است.
به گفته رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری،جریمه دام مازاد بر اساس دستورالعمل ارسالی از سازمان و قوانین موجود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است.
مردانی از مردم استان خواست تا هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از جمله چرای غیر مجاز دام، تخریب و تصرف اراضی ملی، بوتهکنی، قاچاق چوب و زغال جنگلی را با شماره ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع اطلاع دهند.
وی گفت: بر اساس آخرین مصوبه ستاد ملی تنظیم تقویم کوچ ، به دلیل خشکسالی در مناطق قشلاقی، زمان ورود عشایر به مراتع استان به ۱۰ اردیبهشتماه تغییر یافت که این موضوع به ادارات منابع طبیعی شهرستانها و امور عشایر ابلاغ شده است و زمان بازگشت عشایر نیز ۱۵ روز زودتر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل میشود.
چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت عشایری و یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک است و عشایر استان در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری است.
نظر شما