فرامرز مردانی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه میزان بارندگی اثر مستقیم بر تولید علوفه در مراتع دارد، افزود: با کاهش میزان بارندگی میزان تولید علوفه نیز کاهش یافت و این امر باعث شده که مراتع استان پوشش گیاهی خوب نداشته باشد و دامداران و بهرهبرداران استان دچار مشکل شوند.
به گفته وی، میزان بارندگی در سال زراعی جاری کاهش داشت و بارشها در سال زراعی جاری پراکنش مکانی و زمانی مناسب نیز نداشت.
وی اظهار داشت: با کاهش میزان تولید علوفه، ظرفیت مراتع نیز کاهش یافت و تعداد دام موجود در مراتع استان نیز در شرایط فعلی نصف شده است و دامداران و بهرهبرداران از مراتع به دلیل خشک شدن مراتع و کم بودن پوشش گیاهی و خشک شدن چشمهها و چاههای مالداری ازمراتع کمتر استفاده کردند.
به گفته مردانی، ۴۰ درصد دامدارانی که پروانه چرای دام در مراتع داشتند به دلیل کاهش علوفه تولیدی در مراتع و خشک شدن چشمهها امکان استفاده از مراتع را ندارند.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در استان ۱۷ هزار و ۵۰۰ پروانه چرای دام در قالب انفرادی و شورای صادر شده و تعداد بهرهبرداران از مراتع استان هماکنون ۲۳ هزار و ۵۰۰ بهرهبردار است.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته ۳.۷ درصد دام مازاد بر ظرفیت در مراتع استان وجود داشت، گفت: با توجه به کاهش میزان تولید علوفه هنوز هم دام مازاد در مراتع استان بیش از ۲ تا سه برابر ظرفیت است.
مردانی افزود: به ازای هر یک میلیمتر بارندگی در مراتع درجه یک هشت کیلوگرم علوفه تولید میشود که این میزان تولید علوفه در مراتع فقیر، متوسط استان متفاوت است.
به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل میشود.
چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت عشایری و یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک است و عشایر استان در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری است.
نظر شما