طرح هدایت روان‌آب‌ها به دشت‌های ممنوعه چهارمحال و بختیاری اجرایی شود

شهرکرد- ایرنا- نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خشکسالی‌های یک دهه اخیر و کاهش بارش‌ها گفت: طرح‌هایی برای هدایت روان‌آب‌ها به دشت‌های ممنوعه و تغذیه مصنوعی در چهارمحال و بختیاری اجرایی شود.

احمد راستینه هفشجانی روز دوشنبه در آیین کلنگ‌زنی سالن چند منظوره و فضاهای جانبی شهر هفشجان شهرستان شهرکرد تاکید کرد: ۳۰ درصد آب آشامیدنی شهرکرد از محل ۱۲ حلقه چاه در دشت بزرگ شهرکرد تامین می‌شود.
وی افزود: خشکسالی‌های افزون‌بر ۱۰ سال گذشته باعث شده تا سطح منابع آب زیرزمینی در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری به‌ویژه دشت بزرگ شهرکرد کاهش چشمگیر داشته باشد.
راستینه تصریح کرد: هم‌اکنون آب آشامیدنی شهر هفشجان با ۳۰ هزار نفر جمعیت در وضعیت ناسالم قرار دارد و برای بحث انتقال آب آشامیدنی سالم به این شهر، یک پروژه آب‌رسانی در نظر گرفته شده است که خیرین نیمی از هزینه‌های آن را تقبل کرده‌اند.
نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف‌های زیرساختی در حوزه شهری هفشجان یادآور شد: مسیل‌های این شهر با کوچک‌ترین بارش سرریز می‌شوند و ساماندهی این مسیل‌ها به حداقل ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که از توان شهرداری هفشجان خارج و نیازمند تخصیص و تزریق اعتبارات ملی و استانی است.
وی گفت: هدایت سالانه ۶ میلیون مترمکعب آب مازاد خروجی سد چشمه زنه هفشجان به دشت بزرگ شهرکرد می‌تواند بخشی از کمبود منابع آب در این دشت را جبران کند.
راستینه تاکید کرد: شهرداری‌های چهارمحال و بختیاری درآمد پایدار ندارند و برای تقویت بنیه مالی این شهرداری‌ها باید از اعتبارات، تجهیزات و امکانات ملی بهره‌گیری شود.
وی با اشاره به وجود افزون‌بر ۱۰۰ شهید در گلزار شهدای شهر هفشجان افزود: مسوولان مرتبط در چهارمحال و بختیاری ساماندهی این گلزار و مسقف کردن آن اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، سطح حوضه آب‌ریز دشت بزرگ شهرکرد افزون‌بر ۱۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت دارد که از این سطح ۵۷۷ هکتار مَرغ‌زار است و رودخانه اصلی آن به نام "جهانبین" پس از دریافت آب مازاد چشمه‌ها و قنوات از نواحی جنوب به رودخانه کیار متصل می‌شود.
محدوده زمین‌های دشت بزرگ شهرکرد شامل روستای "تومانک" و شهر "وردنجان" شهرستان بن، شهرهای "نافچ"، "چالشتر"، "شهرکرد"، "هفشجان" و "طاقانک" و روستاهای "شمس‌آباد"، "کاکلک" و "هرچگان" در شهرستان شهرکرد است.
به‌دنبال خشکسالی‌های افزون‌بر یک دهه گذشته در چهارمحال و بختیاری، برخی از دشت‌های کشاورزی این استان به خصوص دشت شهرکرد با بحران و خطر خشک شدن مواجه شد.
در این آیین عملیات اجرایی ساخت سالن چند منظوره و فضاهای جانبی شهر هفشجان در زمینی به وسعت ۱۸ هزار مترمربع آغاز شد.
معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران کشور به‌مدت ۲روز به چهارمحال و بختیاری سفر کرده است.
هفشجان در هشت کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha