جابر فضلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در تمام انتخابات همواره از حضور و مشارکت حداکثری به عنوان یک اصل نام برده می شود و آن را به عنوان یکی از ملزومات مشروعیت بخشی به نظام بر می شمارند و حتی در قانون اساسی نیز به تعیین سرنوشت کشور به دست مردم تاکید شده است تا جایی که در انتخابات اولویت و اصل بر مبنای مشارکت قرار داده شده و در درجه بعدی موضوع انتخاب فرد اصلح مطرح می شود .
وی ادامه داد : هر چقدر مشارکت مردم بیشتر باشد ، انتخاب مردم می تواند واقعی تر باشد ؛ چون مشارکت بالا به این معنا است که فرصت و فضا برای رای دهندگان فراهم شده است تا به صورت آزادانه و از میان فهرستی از سلایق و گرایش های سیاسی مختلف نامزد مورد نظر خود را انتخاب کنند و طبیعی است مشروعیت هر نظام و حکومت هم به میزان مشارکت مردم در آن انتخابات بستگی دارد .
دیر حزب مردم سالاری در مازندران گفت : جلب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات به فضای انتخاباتی دو و چند قطبی نیاز دارد که در این صورت می توانیم مشارکت را بالا بیاوریم و در نبود چنین فضایی طبیعی است که مشارکت کهش خواهد یافت و این پیام را به صحنه بین المللی صادر می کند که منتخب فاقد پایگاه و مقبولیت و مشروعیت مردمی است و در داخل کشور هم این پیام به مردم داده می شود که انتخابات تزیینی بوده چون در درون یک جریان خاص خلاصه شده است.
وی افزود : واقعیت این است که مشارکت پایین مردم در انتخابات این پیامد را هم خواهد داشت که فرد پیروز نتواند به انتخاب شدنش توسط اکثریت مردم افتخار کند ، چرا که رای تمامی افراد جامعه از طیف های مختلف را ندارد و به واسطه تک بعدی شدن روند انتخابات و کنار رفتن نامزدهای بقیه جریان ها و گروه ها ، مشارکت حداقلی سبب پیروزی یک فرد می شود.
فضلی با تاکید بر این که مشارکت حداقلی از منظر بین المللی نیز برای فرد منتخب و کشور تبعات زیانباری خواهد داشت ، گفت : چنین منتخبی نمی تواند ابهت و هیبت یک منتخب با رای حداکثری را در عرصه بین الملل به نمایش بگذارد و در صحنه بین المللی جدی گرفته نمی شود.
این فعال سیاسی با تاکید بر این که خسران پایین بودن مشارکت حداقلی در انتخابات بیشتر متوجه خود مردم خواهد شد ، توضیح داد : در صورت عدم حضور افراد جامعه در انتخابات ، فردی از یک جناح و قشر خاص با آرای حداقلی انتخاب می شود که چه بسا آن فرد برای مسئولیت مورد نظر اصلح هم نمی باشد.
وی هشدار داد : باید این واقعیت را قبول کنیم که نیمی از مردم کشور مایوس و دلسرد هستند و تمایلی به مشارکت در انتخابات ندارند. باید فضا برای ترغیب مردم به مشارکت حداکثری در انتخابات از سوی متولیان فراهم شود و یکی از راه های آن حضور نامزدهای اصلی تمامی سلایق سیاسی و گروه ها است.
نقش نهادهای نظارتی در افزایش مشارکت
دبیر حزب مردم سالاری در مازندران با اظهار این که همه اعم از رسانه ها ، گروه ها و احزاب ، رسانه ها و نخبگان و مجریان و ناظران در ترغیب مردم به مشارکت حداکثری نقش و وظیفه دارند ، گفت : نقش بعضی ها بیشتر است مانند شورای نگهبان تا تمامی جریان ها و گروه های سیاسی بتوانند نامزد اصلی خود را داشته باشند. نباید انتخابات را تک قطبی کرد و در عین حال امیدوار به تحقق مشارکت حداکثری بود.
وی افزود : این که برخی اظهار نظر می کنند که مشارکت پایین مشکلی برای مشروعیت نظام ایجاد نمی کند ، درست نیست و ممکن است جامعه را به این نتیجه برساند که عده ای به دنبال مشارکت حداقلی با تضمین نتیجه از قبل هستند در حالی که جمهوری اسلامی نظامی مردم سالارانه است که از پی یک انقلاب عظیم مردمی برآمده است و مردم همواره نقش اصلی را در حل مشکلات و بحران ها داشته اند.
فضلی گفت : درست است که شرایط کشور و مشکلات و فشارهای اقتصادی ، معیشتی و وضعیت حاکم بر فضای بین المللی و کرونا باعث بروز گلایه هایی در مردم شده است و به نوعی می توان گفت امروز ما با مردم ناامید رو به رو هستیم که روح مشارکت را از آنها گرفته شده است ، اما کنار کشیدن از انتخابات و حضور نیافتن در پای صندوق های رای نمی تواند مشکلی را حل کند. همه مردم باید حل مشکلات را در پای صندوق های رای جست و جو کنند .
وی افزود : حاضر نشدن در عرصه سیاسی و انتخابات خسارت هایش قطعا بیشتر از آنچه خواهد بود که در حال حاضر مردم با آن مواجه هستند. مشارکت حداقلی مشکلات کشور را بیشتر و پیچیده تر می کند و باعث می شود تا فشارهای دشمنان بر کشورمان بیشتر شود .
فضلی از دست اندرکاران حوزه انتخابات چه احزاب و حاکمیت خواست کمک کنند تا مشارکت حداکثری افزایش یابد .
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی ، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار میشود .
نظر شما