به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از شبکه سیانبیسی، یکی از این تمهیدات، یک ابتکارعمل زیرساختی جهانی است. این طرح چند میلیارد دلاری که بخش هایی از آن قبلا اعلام شده، با هدف ایجاد آنچه یک مقام کاخ سفید به عنوان کیفیت عالی تر جایگزین برای طرح زیرساختی یک کمربند و یک جاده چین نامیده است، ایجاد می شود.
چین نزدیک به یک دهه است که مسیرهای زمینی و دریایی را بین آسیای شرقی و مابقی دنیا ایجاد کرده است.
منتقدان مدعی اند که این کشور همچنین از این سرمایه گذاری ها برای ایجاد حسن نیت سیاسی و جلوگیری از انتقاد از رهبری و تشکیلات چین استفاده کرده ا ست.
بودجه برنامه جدید گروه هفت تا حدی با کمک های موجود آمریکا در تامین بودجه زیرساخت های فرامرزی و از طریق نهادهایی چون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول تامین می شود.
یک مقام ارشد دولت بایدن در حالی که خواست نامش فاش نشود، گفت: امید است که به همراه شرکای گروه هفت، بخش خصوصی و سهامداران دیگر به زودی صدها میلیارد دلار در زمینه سرمایه گذاری زیرساختی برای کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط تامین شود.
دستیاران دولت بایدن تاکید دارند که این طرح به مثابه این نیست که کشورها بین آمریکا و چین یکی را انتخاب کنند.
دیگر مقام دولت بایدن گفت: این مساله در ارتباط با ارائه یک رویکرد و دیدگاه مثبت و جایگزین است که آنها خواستار انتخاب آن باشند.
وی افزود: آنچه مروج آن هستیم، یک برنامه مثبت و مطمئن است که پیرامون جلب حمایت کشورهای دیگر است که ارزش های ما درمورد موضوعاتی با بیشترین میزان اهمیت را به اشتراک گذارند.
چالش برانگیزترین وظیفه بایدن، متقاعد کردن رهبران جهان برای اتخاذ اقدامی قاطع در برابر چین به دلیل نحوه رفتار با مسلمانان ایغور در استان سین کیانگ است. با این همه، بایدن علاوه بر اعمال فشار بر رهبران گروه هفت به منظور محکوم کردن پکن، یک رویکرد دیپلماتیک تر را نیز در پیش می گیرد.
اما با این وجود تضمینی نیست که رئیس جمهوری آمریکا بتواند دیگر شرکایش در گروه هفت را برای اتخاذ اقدامی قاطع علیه چین متقاعد کند.
دنی روی عضو ارشد مرکز شرق – غرب به روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست گفت: همه اعضای گروه هفت مایل نیستند طبق خواست واشنگتن، با چین مقابله کنند و در مقابل این کشور قرار گیرند.
وی افزود: اکثر این کشورها ترجیح می دهند روابط اقتصادی سازنده ای را توام با مخالفت آرام علیه برخی اقدامات چین داشته باشند. حتی ژاپن که به طور معمول نسبت به چین موضع ستیزه جویانه تری دارد، برای امضا تحریم ها علیه چین به دلیل نحوه رفتار با مسلمانان ایغور تردید نشان داده است.
همچنین هنوز مشخص نیست که آیا در بیانیه رسمی رهبران گروه هفت، از چین با نام این کشور نام برده می شود یا نه.
چین نشست رهبران گروه هفت را به دقت زیر نظر دارد و در هفته گذشته، یک سخنگوی دولتی در پکن، به طرح آمریکا برای گنجاندن چین در دستور جلسه گروه هفت اشاره کرد.
اجلاس گروه هفت روز یکشنبه به پایان می رسد و بایدن از آنجا راهی بروکسل می شود تا روز دوشنبه در نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شرکت کند. آمریکا در اجلاس ناتو نیز از راهبردی برای مقابله با نفوذ جهانی چین دفاع خواهد کرد.
با این همه، انتظار می رود که بایدن با چالش هایی در بروکسل مواجه شود که شامل بی میلی بسیاری از کشورهای اروپایی به قرار دادن روابط اقتصادی عمیق شان با پکن در معرض خطر است.
بایدن روز سه شنبه با اعضا و رهبران اتحادیه اروپا دیدار و گفت و گو می کند. همچنین قرار است پس از این نشست ها، رئیس جمهوری آمریکا ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) در ژنو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفت و گو کند.
چهلوهفتمین نشست سران هفت کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا پس از همهگیری ویروس کرونا در انگلیس بعداز ظهر جمعه آغاز شد.
در این نشست سه روزه که در دهکده ساحلی "کورنوال" جریان دارد نخستوزیران و روسای جمهوری گروه هفت (انگلیس، ایالات متحده، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن) به عنوان اعضای اصلی و شمار دیگری از رهبران کشورها و سازمانهای بینالمللی از جمله استرالیا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و روسای کمیسیون و شورای اروپا حضور دارند. قرار است در پایان این نشست بیانیه مشترکی از سوی اعضا صادر شود.
محور اصلی اجلاس این دوره، احیای اقتصاد جهان پس از همهگیری کرونا عنوان شده که در شش جلسه کاری طی روزهای آینده پیگیری خواهد شد.
نظر شما