به گزارش ایرنا، با اتمام مهلت قانونی تبلیغات، گوشه و کنار جغرافیای همدان آرام گرفت، نامزدها و هوادارانشان به این آرامش نیاز دارند تا تجدید قوا کرده و برای آزمون بزرگ انتخابات آماده شوند و سهم ملی و اجتماعی خود را ادا کنند.
افزون بر مردم که صحنه گردان اصلی این رویداد سرنوشت ساز هستند مسئولان برای تامین زیرساختها و امکانات مورد نیاز برگزاری انتخابات از ماه ها و روزها قبل در مرکز استان و در شهرستانها و روستاها و حتی در مناطق عشایری تلاش و تکاپوی بسیار کردند.
از بهداشت گرفته تا برق، مخابرات، هلال احمر و ثبت احوال هر آنچه که در فرآیند اخذ رای برای اعضای شعب و رای دهندگان لازم بوده هم اکنون گردهم آمده و در روز انتخابات نیز دستگاه های متولی بدون چون و چرا آماده ارائه خدمت هستند.
استقرار حامیان سلامت در شعب اخذ رأی
به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان طرح «جهاد دعوت» به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا توسط حامیان سلامت در شعب اخذ رای استان اجرا می شود.
"علی سنجربیگی" همکاری در ضدعفونی کردن شعب اخذ رای، نشانهگذاری برای تعیین فواصل استقرار رأیدهندگان، راهنمایی مراجعان برای رعایت فاصله اجتماعی ۲ متری و کنترل پوشش ماسک مراجعان از وظایف مصوب اعضای جوان و داوطلب هلال احمر در این طرح دانست.
او از فعالیت ۴۶۵ نفر از نیروهای جوان هلالاحمر برای اجرای این طرح خبر داد و گفت: به غیر از این افراد تعدادی از نیروها نیز برای حضور در شعب اخذ رأی به عنوان عوامل اجرایی انتخابات، به فرمانداریها معرفی شده اند.
آماده باش ۱۶۳ گروه عملیاتی برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز از آمادهباش ۱۶۳ گروه عملیاتی برای تامین و حفظ پایداری نیروی برق در انتخابات ۲۸ خرداد در استان همدان خبر داد و گفت: با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته سناریوی آماده باش گروه های عملیاتی برق در ۱۱ واحد اجرایی تهیه و ابلاغ شده است.
"شیرزاد جمشیدی" عنوان کرد: در روز انتخابات ۴۲۳ نفر در قالب ۱۶۳ اکیپ و ۱۷۳ دستگاه خودرو در محل های شناسایی شده مستقر و آماده ارائه خدمات هستند.
وی با اشاره به آمادهباش کامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تصریح کرد: ۲ گروه خط گرم نیز در این روز آماده هستند و در صورت ایجاد مشکل، بدون قطع برق نسبت به رفع آن اقدام میکند.
جمشیدی از تهیه اجناس و کالاهای ضروری مورد نیاز واحدهای اجرایی برای سرویس و تعمیرات شبکه خبر داد و افزود: لیست شعبه های رای گیری نیز تهیه شده و بازدید و سرویس شبکه توزیع برق تغذیه کننده شعبه ها با حضور همکاران انجام میشود.
به گفته او، پیگیری نصب ژنراتور در محلهای حساس به خصوص سالنهای تجمع آراء، استفاده از همکاران بسیجی و اکیپهای حراست برای کنترل و اماکن اداری شرکت در روز انتخابات و هماهنگی برای حضور مسئولان واحدهای اجرایی و رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی نیز از دیگر فعالیتها بوده است.
آمادگی یک هزار و ۵۶۷ دستگاه احراز هویت در شعب اخذ رای
مسئول کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات استان همدان گفت: ۸۷ دستگاه احراز هویت جدید به این استان برای برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ اختصاص داده شده و شمار دستگاه های احراز هویت موجود در استان همدان به یک هزار و ۵۶۷ دستگاه رسیده است
به گفته "محمدحسن میرزایی"، این دستگاه های احراز هویت به منظور پشتیبانی از دستگاه های موجود در صورت بروز اشکال فنی و جایگزین شدن سریع آن، تحویل استان شده است.
او اضافه کرد: سه مانورهفته گذشته در حوزه فناوری اطلاعات با هدف آزمایش ارتباط بین استانداری با وزارت کشور، نحوه سوئچ کردن و بررسی وضعیت شعب نیمه مکانیزه و تمام مکانیزه در روزهای اخیر اجرا شد و همدان رتبه نخست کشور را در این مانورها کسب کرد.
میرزایی تاکید کرد: نرم افزار ایران من برای دسترسی آسان به شعب اخذ رای و یافتن شعب خلوت در نظر گرفته شده که در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
۲۹ هزار نفر در استان همدان مجری انتخابات
همچنین به گفته رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان همدان ۲۹ هزار نفر کار اجرایی این انتخابات در سطح استان را بر عهده دارند.
"اسدالله ربانی مهر" خاطرنشان کرد: ۵۹ میلیون نفر در کشور و بیش از یک میلیون و ۴۲۵ هزار نفر در استان همدان واجد شرایط رای دادن در انتخابات ۲۸ خرداد هستند.
او به هم استانی هایش توصیه کرد: با توجه به الکترونیکی بودن انتخابات، به طور حتم کُدهای نامزدهای شورای شهر را به همراه داشته باشند.
ربانی افزود: ممنوعیت اخذ اثر انگشت و رعایت پروتکل های بهداشتی در روز رای گیری با هدف حفظ سلامت شهروندان در دستور کار است.
۳۱ هزار رای اولی طعم شیرین انتخاب را می چشند
دبیر ستاد انتخابات استان همدان نیز دراین خصوص گفت: ۳۰ هزار و ۹۰۲ نفر از جمعیت واجد شرایط این استان رای اولی هستند که برای نخستین بار با شرکت در انتخابات و حضور در پای صندوق های رای نقش خود را تعیین سرنوشت و آینده کشور ایفا میکنند.
"ابوالقاسم الماسی" توضیح داد که از این تعداد رای اولی ۱۵ هزار و ۷۹۳ پسر و ۱۵ هزار و ۱۰۹ دختر هستند که در پای صندوق های رای حاضر می شوند.
مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری همدان گفت: یک میلیون و ۴۲۵ هزار و ۹۷۰ نفر از جمعیت این استان واجد شرایط شرکت در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی هستند که شامل ۷۲۲ هزار و ۷۳۳ مرد و ۷۰۳ هزار و ۲۰۷ زن می شود.
الماسی افزود: با وجود برگزاری تمام مکانیزه ششمین دوره انتخابات شورا در شهر همدان اما تعرفه کاغذی نیز در نظر گرفته شده است.
به گفته وی تعرفه های کاغذی به منظور قطع نشدن فرایند رای گیری در صورت بروز مشکل برای صندوق های اخذ رای الکترونیکی پیش بینی شد.
شعب اخذ رای زیر ذره بین بهداشت
مدیر سلامت محیط و کار معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز ازبررسی وضعیت بهداشتی شعب اخذ رای در این استان یک روز قبل از رای گیری و روز رای گیری خبر داد و گفت: ۱۰ تیم در مرکز استان و ۲ تا چهار تیم در شهرستان ها کار نظارت بر وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی شعب اخذ رای را بر عهده دارند با این وجود احتمال افزایش شمار تیم های پیش بینی شده وجود دارد.
"لیدا رفعتی" با بیان اینکه اولویت برگزاری انتخابات در فضای باز، با رعایت فاصله گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و گندزدایی محیط است افزود: باید از تجمع رای دهندگان و یا مسئولان اجرایی و نظارتی در محل اخذ رای، بدون رعایت فاصله گذاری پرهیز شود.
او از همه رای دهندگان و عوامل شعب خواست ضمن رعایت فاصله گذاری باید به طور حتم از ماسک استفاده کنند.
خلاصه اینکه همه مولفه ها و شاخص های اجرای انتخابات سالم و بی نقص در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین مهیا شده تا این امادگی ۱۰۰ درصدی با دو عنصرت «بصیرت» و «آگاهی» مردم در هم بیامیزد و حماسه دیگری برای این کهن دیار متمدن رقم بزند.
۱۲ هزار پلیس کار تامین امنیت انتخابات در استان همدان را برعهده دارند
فرمانده انتظامی استان همدان گفت که ۱۲ هزار نفر از عوامل انتظامی، کار تامین امنیت و حفاظت از آرای مردم در انتخابات ۲۸ خرداد استان را بر عهده دارند.
سردار "سلمان امیری" افزود: پلیس استان همدان با بکارگیری تمام امکانات، آماده تامین امنیت برای برگزاری انتخاباتی سالم و قانونمند با حضور پرشور و مشارکت حداکثری مردن است.
وی اظهار کرد: نیروی انتظامی نیز همچون سایر دستگاهها تمام توان و امکانات خود را در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب برای برگزاری انتخاباتی حداکثری و خلق حماسه ای دیگر در تاریخ ایران اسلامی بکار خواهد گرفت.
فرمانده انتظامی استان همدان با تاکید بر امید آفرینی برای مشارکت حداکثری مردم انتخابات، افزود: مشارکت در انتخابات موجب عزت و اقتدار ایران اسلامی در همه عرصه ها و افزایش سطح و ضریب امنیت کشور خواهد شد.
مشارکت حداکثری در انتخابات پشتوانه دولت برای مذاکرات و مراودات است
استاندار همدان نیز با تاکید بر اینکه همه باید برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۲۸ خرداد کمک کنند گفت: حضور گسترده در پای صندوق های رای به عنوان یک ضرورت، پشتوانه قوی و مستحکم دولت و نظام برای مذاکرات و مراودات در عرصه ملی و بین المللی است.
«سیدسعید شاهرخی» با تاکید بر اینکه فاصله گرفتن از صندوق رای نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه به مشکلات نیز می افزاید، تصریح کرد: در سایه تحقق مشارکت حداکثری فرد اصلح انتخاب و امنیت ملی کشور تقویت می شود.
وی با تاکید بر تلاش همگان برای فراهم کردن زمینه حضور گسترده و مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق های رای، اظهار داشت: رای دادن روشی موثر برای بیان نظرات و سخن گفتن مردم است و اگر در انتخابات مشارکت حداکثری شکل نگیرد به طور طبیعی یک گروه اقلیت برای اکثریت تعیین تکلیف می کنند.
شاهرخی ادامه داد: اگر دولتی با پشتوانه کم بر مسند بنشیند دولت ضعیف خواهد بود بنابراین علاقه مندان به جمهوری اسلامی، توسعه و عمران کشور و منتقدان از طریق صندوق رای فرد مورد تایید خود را انتخاب کنند.
استاندار همدان با بیان اینکه مقدمات انتخابات از یکسال پیش تدارک دیده شده است افزود: فرصت آزمون و خطا در انتخابات نداریم چرا که سهل انگاری آسیب وارد می کند بنابراین یکسال برنامه ریزی برای بهتر برگزار شدن این رویداد مهم در ۲۸ خرداد سالجاری صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: همدان مهیای برگزاری انتخابات امن، سالم و قانونمند است و ما به سهم خود در بررسی و تایید صلاحیت ها سعی کردیم رقابت ها را به حداکثر برسانیم.
استاندار همدان معتقد است: مشارکت حداکثری، با انتخابات رقابتی رقم می خورد بنابراین زمینه حضور افراد با سلیقه های مختلف در چارچوب قانون در انتخابات فراهم شد.
شاهرخی با بیان اینکه رد صلاحیت داوطلبان روستاها سبب از حد نصاب افتادن ۱۷ روستا شد بیان کرد: فرمانداران نهایت همکاری با ستادهای انتخاباتی را برای ایجاد شور و نشاط انتخاباتی دارند.
وی افزود: مجریان انتخابات با بی طرفی کامل، دنبال برگزاری انتخابات امن، به دور از حاشیه ها ، سالم و با مشارکت حداکثری است.
استاندار همدان اظهار داشت: در همه مراحل انتخابات ملاک اعضای ستاد انتخابات همدان قانون بوده و در برابر رفتارهای غیر قانونی نیز می ایستد.
وی گفت: یکی از محورهای مهم قانون اساسی واگذاری امور شهر و روستا به مردم برای تصمیم گیری، تصمیم سازی و نظارت بر کارها است و امروز در راستای این اصل مترقی در کشور ۱۲۰ هزار عضو شورای شهر و روستا وجود دارد.
شاهرخی افزود: رای و انتخابات در جمهوری اسلامی اصل واقعی و تاثیر گذار است و با درک بالای مردم این آرا تاثیر گذار بوده و کسانی که مردم خواستند از صندوق خارج شد بنابراین انتخابات در ایران سالم برگزار می شود.
وی با بیان اینکه رای مردم تاثیرگذار است، اضافه کرد: شور و نشاط انتخاباتی در ادوار گذشته سبب شد که حتی مشارکت برای انتخاب رییس جمهوری تا ۸۵ درصد نیز افزایش یابد.
استاندار همدان افزود: برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی با نگاهی که امام راحل داشتند یک اصل محوری و مهم بوده که نشات گرفته از روح و نگاه بلند ایشان در شکل گیری و استقرار نظام اسلامی است.
وی با بیان اینکه جملات تاریخی از دوران شکل گیری و استقرار نظام داریم گفت: امام (ره) اعتقاد قاطع و عجیب به رای مردم داشت یعنی جمهوریت را باور داشت و آن را در کشور استقرار داد.
شاهرخی اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب پیشنهادهایی برای استقرار نظام داده شد مثل جمهوری اسلامی دموکراتیک و امثالهم اما امام خمینی (ره) فرمودند: «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و یک کلمه زیاد».
وی افزود: مردم سالاری دینی در نظام ما معنای دیگر جمهوری اسلامی است حضور مردم در پای صندوق رای برای تعیین سرنوشت خود بر اساس شریعت اسلام نگاه امام راحل بود.
شاهرخی یادآوری کرد: برای استقرار نظام اسلامی، قانون اساسی و نوع حکومت، رای مردم ملاک قرار گرفت و در قانون اساسی با این نوع نگاه واگذاری مسئولیت ها به طور مستقیم و غیر مستقیم با رای مردم صورت گرفت.
استاندار همدان افزود: یک میلیون و ۴۲۵ هزار و ۹۷۰ نفر در استان همدان واجد شرایط رای دادن در ۲۸ خرداد سالجاری هستند و شمار رای اولی ها نیز ۳۰ هزار و ۹۰۲ نفر است.
وی داوطلبان شورای شهر در استان همدان را یک هزار و ۱۴۸ نفر برای ۱۷۴ کرسی دانست و گفت : بعد از انصراف و رد صلاحیت ها این رقم به ۹۴۶ داوطلب کاهش یافت.
شاهرخی با اشاره به اینکه استان همدان آماده برگزاری انتخاباتی پرشور ، سالم و قانونمند است افزود: ۲۹ هزار نفر به عنوان عوامل اجرایی با حضور در یک هزار و ۴۳۷ شعبه اخذ رای کار برگزاری انتخابات در استان را بر عهده دارند.
شاهرخی با قدردانی از تلاش برای تنویر افکار عمومی و ایجاد شور و نشاط بیشتر از سوی رسانه ها گفت: جامعه رسانه ای همدان متشکل از خبرنگارانی نجیب، دقیق و کم توقع بوده و بی حاشیه به انجام تکالیف می پردازند که از این ظرفیت باید مجموعه خدمتگزاران نظام اسلامی به خوبی استفاده کنند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، انتخابات میاندورهای مجلس یازدهم شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۲۸ خرداد امسال برگزار میشود.
یک میلیون و ۴۲۵ هزار و ۹۷۰ نفر از جمعیت استان همدان شامل ۷۲۲ هزار و ۷۳۳ مرد و ۷۰۳ هزار و ۲۰۷ زن واجد شرایط شرکت در این دوره از انتخابات هستند.
همچنین ۳۰ هزار و ۹۰۲ نفر از جمعیت واجد شرایط این استان رای اولی هستند که برای نخستین بار با شرکت در انتخابات و حضور در پای صندوق های رای نقش خود را در تعیین سرنوشت و آینده کشور ایفا میکنند.
به گزارش ایرنا، «عیسی جعفری» نماینده مردم شهرستان های بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی تیرماه سال ۹۹ به دلیل ابتلا به ویروس کرونا درگذشت و انتخابات میان دورای مجلس برای انتخاب نماینده مردم دراین حوزه انتخابیه ۲۸ خرداد برگزار می شود.
استان همدان با ۱۰ شهرستان، هفت حوزه اصلی و ۱۹ حوزه فرعی (شامل سه شهرستان و ۱۶ بخشداری) دارای ۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی است.
ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در ۹۱۷ روستای استان همدان و ۲ تیره عشایری «جمور» و «ترکاشوند» نیز برگزار میشود. در این دوره از انتخابات ۲ هزار و ۹۶۶ نفر به عنوان اعضای شورای روستایی و ۱۷۴ نیز به عنوان عضو شورای شهر و در مجموع سه هزار و ۱۴۰ نفر به عنوان منتخبان ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان همدان برگزیده خواهند شد.
نظر شما