حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام روز سهشنبه در همایش تجلیل از فعالان تبلیغ دینی چهارمحال و بختیاری در اداره کل تبلیغات اسلامی استان افزود: همه افراد جامعه در هر جایگاهی که قرار دارند باید علاوه بر انجام وظایف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود، در عرصه دین نیز فعال باشند و به ترویج توحید، شرکزدایی از جامعه، تقویت ایمان و باور و اشاعه معرف قرآن و اهلبیت (ع)بپردازند.
وی بر حساسیت و نقشآفرینی همه افراد جامعه در امر ترویج دین تاکید و تصریح کرد: انسانی که به این موضوع بیتفاوت باشد به وظیفه خود در مقابل جامعه عمل نکرده است.
نکونام حقمحوری و بر حق استوار داشتن جامعه را یک وظیفه عمومی دانست و گفت: این موضوع تنها به انبیاء الهی، اهل بیت (ع)، روحانیون و یا دستگاههای فرهنگی محدود نمیشود چرا که تواصی به حق، بنا به آیه شریفه قرآن کریم در سوره والعصر میتواند ابعاد مختلفی داشته باشد و هر فردی میتواند با نوع عمل، خلاقیت و اندیشه خود در ترویج توحید قدمی بردارد.
امام جمعه شهرکرد یادآور شد: اگر عمل افراد به درستی انجام شود اما به بُعد تواصی به حق آن توجه نشود، انتظار خداوند و دین به انجام نرسیده است و لازم است که نگاهها در این زمینه اصلاح شود و باور توحیدی و اخروی مبنای همه امور و تصمیمگیریها باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بنا به روایات دینی میان عمل و اَجل تفاوت بسیاری است، گفت: نگاهی که بر اساس اجل شکل گیرد به معاد و پاسخگویی اعتقاد دارد و نگاه به عمل و آمال به مقصد دنیوی محدود خواهد شد و اگر نوع تفکر به تفکر ولایت الهی، باورمندی به معاد و کتاب و وحی تبدیل شود، فرد در کنار انجام امور عادی و رسیدن به آمال از مسئله اصلی محروم نمیشود.
وی حاکم شدن ولایت شیطان و به دنبال آن شقاوت را از اولویت قرار دادن آمال در امور دانست و افزود: در هر موقعیتی باید به نوع نگاه توجه شود و این مهم را میتوان در انتخابات ۲۸ خرداد نیز به خوبی متوجه شد چرا که مردم در این روز با رای پاک خود، رییس جمهوری را انتخاب کردند که بین خود و خداوند اصلاح و رفاقت ایجاد کرده است و همین امر موجب هدایت دلها به سوی خیر و شرکت در انتخابات شد.
امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه رای پاک را نمیتوان در همه رای گیریها مشاهده کرد و باید میان انواع انتخابات تفاوت قائل شد، اظهار داشت: به طور نمونه در سقیفه بنی ساعده و در بسیاری از انتخابات معمول در کشورهای دیگر، تنها عمل و آمال حاکم شده است و باید گفت که در انتخابات خردادماه خداوند عنایت ویژهای داشت تا جایگاه مکتب و نظام اسلامی در موقعیت مدیریتی مناسبی قرار بگیرد.
وی با مهم دانستن تداوم این مدیریت یادآور شد: امروز باید مطالبات جهتدار، معقول و بر اساس واقعیت باشد و نمیتوان انتظار داشت تمامی مشکلات که بر اساس شرایط خاص داخلی و خارجی در کشور به وجود آمده است، در مدت یک شب و حتی یک سال برطرف شود.
نکونام افزود: با وجود آنکه بسیاری از مطالبات به حق است اما هر کسی در هر جایگاه تبلیغی وظیفه دارد تا این درخواستها را تعدیل کند تا آسیبی به این موقعیت ارزشمند کنونی وارد نشود.
وی با بیان اینکه انتخابات خرداد به آسانی محقق نشد و مقام معظم رهبری بارها به میدان آمدند تا آگاهی و بیداری برای مردم حاصل شود، گفت: متأسفانه نگاه همه تا پیش از انتخابات این بود که مردم به دلیل مشکلات و سرخوردگیها در پای صندوقهای رای حاضر نمیشوند اما وقتی تفکر تکلیف محور باشد، مشخص است که مؤمن همواره در صحنه حاضر خواهد شد و هیچ موضوعی نمیتواند او را از انجام وظیفه بازدارد.
وی با اشاره به اینکه همه بهعنوان مبلغان دینی وظیفه دارند معارف اسلامی را ترویج دهند، گفت: باید مردم را بر سر سفره ولایت جمع کرد زیرا غفلت از معارف که بالاترین سرمایه جامعه اسلامی است میتواند موجب آسیب و خسارت شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این همایش با گرامیداشت ولادت امام رضا (ع) بیان کرد: حرکت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) از مدینه به مرو، در دورانی که ناامیدی از امتداد تفکر شیعی رواج یافته بود و فرقهای همچون واقفیه، نیز شکل گرفته بود، یکی از جریانهای اساسی در تبلیغ دین به شمار میرفت.
حجتالاسلام مهدی طاهری افزود: در مسیر حرکت امام رضا (ع) اتفاقات فراوانی رخ داد که هر یک منشاء خیر و برکت در ترویج تشیع بود و نقشی ارزنده در تثبیت و اشاعه تفکر دینی شیعیان اثنی عشری بر عهده داشت.
وی گفت: اگر چه افراد متعددی در زمینه اقامه دین در حال فعالیت هستند و به ترویج تشیع میپردازند، اما این اتفاق تنها در سایه خلوص نیت دوستداران اهل بین ممکن میشود.
طاهری در ادامه به برنامههای گرامیداشت سالروز تأسیس تبلیغات اسلامی در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: این برنامهها در چهار بخش شامل نشست عمومی برای تجلیل از فعالان تبلیغ دین، بخش ساختاری، نشست تخصصی با حضور فعالان و منتقدان حوزه تبلیغ و سازمان تبلیغات و برگزاری نشست با حضور پیشگامان و پیشکسوتان تبلیغ دینی برگزار خواهد شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی همچنین اولویتهای کاری این مجموعه فرهنگی در سال ۱۴۰۰ را در سه محور محله مقاوم، بانوان و فضای مجازی عنوان کرد و افزود: طرح اولیه محله مقاوم تدوین شده است و بهزودی فعالیتهای این بخش ساماندهی خواهد شد.
وی به جمعیت ۴۵۰ هزار نفری بانوان استان نیز اشاره و تصریح کرد: برنامههای متشکل و منسجم در این بخش کمتر دیدهشده است که لازم است به صورت دقیقتری به این موضوع پرداخته شود.
طاهری محور سوم فعالیتهای اداره کل تبلیغات اسلامی را فضای مجازی دانست و گفت: حدود ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت استان مخاطب فضای مجازی هستند و در این حوزه ضعفهای زیادی وجود دارد که با همکاری افراد متخصص و توانمند به دنبال ارتقای این بخش هستیم.
به گزارش ایرنا، در همایش تجلیل از فعالان تبلیغ دینی چهارمحال و بختیاری با عنوان «جلوههای تبلیغ» از ۳۹ نفر در ۲۶ محور شامل تبلیغ دینی موثر تجلیل شد.
نظر شما