محمدبناییان روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۲ همه شهرهای مشمول نظام طرحهای جامع و تفصیلی استان اصفهان دارای طرح تفصیلی مصوب میشوند درحالی که از ۲۵ طرح تفصیلی ابلاغ شده، طرح تفصیلی شهرهای گرگاب، خور، چادگان، خورزوق، بهاران و کلیشاد و سودرجان مربوط به بعد از سال ۹۷ است.
وی گفت :همچنین طرح تفصیلی ۱۲ شهر در کمیسیون ماده پنج موضوع قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسیده که فرآیند قانونی ابلاغ آنها در حال انجام است.
معاون شهرسازی و معماری ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان تصریح کرد: مراحل تهیه طرح تفصیلی ۹ شهر استان اصفهان نیز پایان یافته است که در دستور کار بررسی در جلسات آتی کمیسیون ماده ۵ قرار دارد.
بناییان با اشاره به اینکه مرحله اول طرح تفصیلی ۱۵ شهر دیگر نیز اتمام یافته است، ادامه داد: عقد قراداد مرحله دوم این طرح ها در دستور کار قرار دارد اما طرح تفصیلی ۶ شهر به دلیل مشکلات نقشه پایه شامل سمیرم، حبیب آباد، قهدریجان، تغییر در تقسیمات کشوری شامل ایمانشهر، بازنگری در طرح جامع شامل نطنز و یا همکاری نکردن شهرداری در نیاسر متوقف شده و طرح تفصیلی ۲۴ شهر نیز در دست تهیه است.
وی گفت: همچنین علاوه بر طرحهای تفصیلی مذکور بازنگری طرح جامع شهرهای اصفهان، مبارکه، نایین و نطنز با رویکردهای نو و بازآفرینی شهری در دست تهیه است.
به گفته وی ؛پیشبینی میشود قرارداد طرح تفصیلی ۱۵ شهر دیگر استان نیز امسال و سال آینده منعقد شود.
استان اصفهان با دارا بودن ۱۱۳ شهر از یک سو و روابط متقابل و درهمتنیده کلانشهر اصفهان با شهرهای واقع در مجموعه شهری از سوی دیگر، دارای یکی از بزرگترین شبکه و نظام سکونتگاه شهری در بین استانهای برخوردارکشور است.
این استان به دلیل تهیه و تصویب تنوعی از طرحهای توسعه شهری و فراشهری در مقیاسهای منطقهای، ناحیهای و شهری و با پوشش ۱۰۰ درصدی پهنه سرزمین دارای کاملترین نظام سلسله مراتبی طرحهای توسعه شهری و فراشهری در کشور است و امروزه این طرحها توسط مدیریت شهری ملاکِ عملِ آمایشِ جمعیت و فعالیت در کل پهنه سرزمینی استان قرار دارد.
به منظور تکمیل این نظام و تعیین تکلیف آن در پایینترین سطح مقیاس شهری، اداره کل راه و شهرسازی استان از سال ۱۳۹۷ تهیه طرحهای تفصیلی را برای همه شهرهای استان در دستور کار خود قرار داده و با راهاندازی واحد سامانه اطلاعات جغرافیایی( GIS) در معاونت شهرسازی و معماری به منظور راهنمایی شهرداریهای استان درخصوص تهیه نقشه پایه مناسب و تأمین اعتبار مورد نیاز این طرحها، مقدمات اجرای برنامه تهیه طرحهای تفصیلی همه شهرهای استان را فراهم کرده است.
نظر شما