حجت الاسلام مهدی باقری روز چهارشنبه، در بازدید از مرکز آموزشهای فنی و حرفهای الزهرای خواهران زنجان، افزود: با توجه به نیاز روز افزون جامعه و جوانان به اشتغال و رفع معضل بیکاری، نیاز است که آموزشهای فنی و حرفه ای با جدیت بیشتری مورد توجه و پیگیری قرار گیرد .
این نماینده مجلس تاکید کرد: اگرچه قوانین مصوب در مجلس تسهیل کننده امور است، اما لازم بود با نظارت میدانی، مشخص شود که آیا این قوانین، به شکل دقیق و شایسته، در راستای تامین اهداف قانونگذار، اجرایی میشود.
وی با قدردانی از فعالیت بی وقفه مراکز فنی و حرفه ای با جود شرایط کرونایی، افزود: با وجود حاکم بودن شرایط کرونایی، فعالیتهای مراکز فنی و حرفه ای تعطیل نشده و در مرکز مختلف فنی و حرفهای به ویژه مرکز الزهراء خواهران زنجان، نشان می دهد که هم فعالیت ظرفیتی و مدیریتی و هم نیازمندی و علاقهمندی، در این مرکز وجود دارد.
نماینده مردم زنجان و طارم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت مرکز الزهراء خواهران زنجان هم گفت: با توجه به اینکه بخش عمده ای از کاهش آسیب های اجتماعی با توانمند سازی مخصوصا بانوان در مناطق محروم میتواند،تحقق پیدا کند، اظهار داشت: از این رو لازم است که از ظرفیت مرکز الزهرا بیشتر استفاده کنیم تا خانوادههای بیشتری به ویژه جامعه هدف تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد امام(ره)، بانوان بدسرپرست یا سرپرست خانوار، تحت پوشش آموزشها قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه اگر این افراد در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای، توانمند شده و مهارت هایی را آموزش ببینند، قطعا می توانند، کسب و کاری برای خود فراهم کنند، افزود: در صورتی که این امر محقق شود طبیعی است که هم موضوع محرومیت زدایی تحقق پیدا خواهد کرد و هم دربخش کلان، در موضوع اقتصاد خانوار، میتواند نقش موثری داشته باشد.
باقری با اشاره به لزوم گسترش ظرفیت های فنی و حرفهای، در مناطق کم برخوردار غرب زنجان افزود: غرب شهر زنجان هم از نظر جمعیت نیازمند به این آموزشها، رقم بالایی دارد و هم از نظر امکانات محروم است،در حالیکه بیشتر امکانات در شرق و مرکز شهر متمرکز شده بهتر است جمعیت غرب زنجان هم، با برخورداری از ظرفیت های فنی و حرفه ای، به فعالیت و اشتغال مشغول شوند.
نماینده مردم زنجان طارم در مجلس، با اشاره به اینکه مجلس ۲ رکن مهم قانونگذاری و نظارت دارد، گفت: همه حضور و فعالیتهای میدانی نمایندگان مجلس، در راستای نظارت است، اما نه به معنای نظارت مدیریتی و اجرایی.
وی با تاکید بر اینکه نظارت های نمایندگان برای این است که مشخص شود آیا قوانین تدوین شده اجرایی می شود یا خیر، اظهار داشت: علاوه بر آن، اگر ایراد و یا ضعف و کاستی هایی دارد که مانع انجام برخی از فعالیت ها و نیز ماندن برخی از قوانین روی زمین میشود، از حیث نظارتی، پیگیری شود تا تکالیف قانونی خود را عمل کنند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: تصور ما این است که بر اساس گزارشهای رسیده، دستگاهها و مجموعه های دوایر دولتی و عمومی همکاری خوبی با فنی و حرفه ای دارند.
به آموزشهای مهارتی، بیشتر از آموزشهای علمی دانشگاهها و آموزش و پرورش نیازمندیم
باقری با اشاره به اینکه، برای توسعه هرچه بیشتر آموزشهای مهارتی، نیازمند همکاری های بیش از این هستیم، افزود: امیدواریم با استقرار دولت جدید و با این وضعیت اقتصادی و معیشتی که داریم، همه به این نکته توجه ویژه داشته باشند که در کنار آموزشهای علمی که مجموعه دانشگاهها و آموزش و پرورش ارائه میدهند، به آموزشهای مهارتی هم، بسیار بیشتر از آنها، نیازمند هستیم.
وی با اظهار تاسف از بیکاری بسیاری از جوانان با وجود تحصیلات عالی گفت: دلیل آن هم این است که به لحاظ مهارتی، توانمندیهای لازم را ندارند و مدیران دولتی هر میزان به بحث توانمند سازی سازمان فنی و حرفه ای وقت و انرژی بگذارند، بازهم کم است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: ظرفیت و پتانسیل آموزش فنی و حرفه ای، بسیار بالاست و جای کار در این حوزه زیاد است .
نظر شما