به گزارش ایرنا، خلق محصولات و خدمات جدید با توجه به شتاب بیوقفه تحول و تغییر در عصر حاضر، ضرورتی است که بر نوآوری و کارآفرینی و ایجاد کسبوکارهای ماندگار تاکید دارد. در این میان، رقابتها در بازار عرضه و تقاضا نیز به شدت افزایشیافته است و اگر ابتکار در عمل و استفاده از اندیشههای نو و ایدههای بدیع مد نظر قرار نگیرد، حیات تولیدکنندگان و ادامه اشتغال با چالش رو به رو خواهد شد.
بر همین اساس از سال ۹۷ اجرای طرح مرکز نوآوری و شکوفایی «مَنش» با همکاری دفتر طرحهای ملی وزارت ورزش و جوانان و مرکز جهاد دانشگاهی به صورت آزمایشی در استان زنجان آغاز شد و در سه سال اخیر دیگر استانها از جمله چهارمحال و بختیاری نیز به جمع مجریان این طرح پیوستند.
طرح منش که اجرای آن در چندین مرحله برنامهریزی شده است، حالا با راهاندازی مرکز نوآوری و شتابدهی در واحد جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، شرایط جدیدی را برای پذیرش، پردازش و حمایت از ایدههای نوآورانه و رسیدن آنها به محصول فراهم کرده است.
در رویداد دمودی که روز دوشنبه در بخشهای گردشگری، فناوری اطلاعات و صنایع وابسته در مرکز نوآوری و شتابدهی واحد جهاد دانشگاهی استان برگزار شد، چهار تیم استارتاپی توانستند با ارائه ایده و دفاع از آن به جمع تیمهای پذیرفتهشده در این مرکز اضافه شوند و در مجموع تعداد تیمهای فعال در مرکز نوآوری و شتابدهی استان به ۱۰ تیم افزایش یافت.
در این رویداد دومودی و نمایشگاه دستاوردهای مرکز نوآوری و شتابدهی واحد جهاد دانشگاهی استان علاوه بر صاحبان ایده و سرگروههای طرحهای پذیرفته شده، جمعی از مسوولان استانی نیز حضور داشتند که هر یک از آنها با ارائه برخی نظرات و پیشنهادها و بیان فرصتهای حمایتی بر جهتدهی ایدههای نوآورانه برای رفع مشکلات بیکاری در چهارمحال و بختیاری تاکید کردند.
حمایتها در بخش جذب سرمایهگذار و رسیدن ایده به محصول متمرکز شود
رییس جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری در این رویداد دمودی با اشاره به آغاز فعالیت مرکز نوآوری و شتابدهی این واحد از اوایل سال ۹۹ گفت: ۳۵۰ مترمربع فضا با در نظر گرفتن فضای کاری مشترک، سایت کامپیوتری و کتابخانه برای فعالیت این مرکز ایجاد شده است تا با جذب جوانان و گروههای ایده پرداز زمینه ترویج فرهنگ کارآفرینی و ایجاد استارتاپهای نوآورانه با شتاب بیشتری دنبال شود.
سیروس رضایی با بیان اینکه استفاده از ظرفیتهای آموزشی، فرهنگی و رسانهای برای توسعه اینگونه فعالیتهای نوآورانه نیز در دستور کار قرار داد، افزود: تاکنون ۲۲ برنامه مختلف ایده پردازی، ۲۰ کارگاه آموزشی، سه برنامه ایده شو، یک استارتاپ و بیش از ۲۰۰ نفر ساعت مشاوره در مرکز نوآوری و شتابدهی اجرایی شده است.
وی به حمایت از ۱۰ تیم استارتاپی از سوی مرکز نوآوری و شتاب دهی نیز اشاره و تصریح کرد: به زودی نماینده پارک و علم و فناوری استان نیز به جمع اعضای شورای پذیرش مرکز نوآوری و شتاب دهی افزوده خواهد شد تا بتوان با جذب حمایتهای علمی و همچنین تسهیل سرمایهگذاری، ایدههای پذیرفته شده در مسیر تولید و کاربردی شدن هدایت شوند.
رسالت اصلی مرکز نوآوری و شتاب دهی، کارآفرینی است
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری در ادامه این رویداد با اشاره به اینکه مهمترین دغدغه وزارت ورزش و جوانان به ویژه در حوزه جوانان ایجاد فرصتهای اشتغال و کاهش آمار بیکاری است، گفت: طرح ایجاد مرکز نوآوری و شتاب دهی یکی از طرحهایی در نظر گرفته شده برای اجرا در این حوزه به شمار میرود که فعالیت آن با همکاری اداره ورزش و جوانان و مرکز جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری آغاز شده است و با اولویت دنبال میشود.
حمید کریمی افزود: تاکنون ۳۳ طرح نوآورانه به این مرکز ارائه شده است که از این میان ۱۰ تیم استارتاپی موفق به کسب امتیاز پذیرش در مرکز نوآوری و شتاب دهی شدهاند.
وی همفکریهای شکل گرفته در قالب تیمهای استارتاپی را زمینهساز رسیدن به نتایج اثربخشتر در حوزه کارآفرینی دانست و یادآور شد: تلاش برای پردازش و کاربردی شدن ایدههایی پذیرفته شده نیز آغاز شده است و مرکز نوآوری و شتابدهی همچنان پذیرای ایدههای جدید و خلاقانه جوانان و دانشآموختگان دانشگاهی است.
کریمی در ادامه با اشاره به حمایت ۵۰ میلیارد ریالی اداره کل ورزش و جوانان از فعالیتهای کارآفرینی جوانان در طی پنج سال اخیر تصریح کرد: این حمایتها در قالب تسهیلات کمبهره در اختیار تشکلهای مردمنهاد زیر مجموعه معاونت جوانان این اداره کل قرار گرفته و همچنین ۲۰ طرح اشتغالزا با اعتبار هفت میلیارد ریال نیز در این بخش تصویب و اجرا شده است.
اداره کل ارتباطات و فناوری به دنبال حمایت از استارتاپهای کارآفرینی است
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه به حمایتهای این دستگاه از کسبوکارهای نوپا در بخش ICT اشاره کرد و گفت: با راهاندازی سامانه ملی ایران نوآفرین، افراد حقیقی و حقوقی میتوانند از تسهیلات مختلفی برای توسعه کسبوکار بهرهمند شوند.
مرتضی بلالی با تاکید بر حمایتهای این دستگاه از ایدههای نوآورانه کارآفرین یادآور شد: برخی ایدههای به ثمر نشسته در کشور همچون مراکز اینترنتی فروش کالا و سامانههای هوشمند ارائه خدمات حملونقل توانستهاند زمینه اشتغال افراد بسیاری را فراهم کنند و این همان ایدههای نوآورانهای است که در بخش اشتغال اثرگذاری مثبتی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه نرخ بالای بیکاری در چهارمحال و بختیاری نگرانکننده است، افزود: اگر جوانان تحصیلکرده و خلاق وارد عرصه ایده پردازی شوند میتوان قدمهای موثری برای کاهش بیکاری در استان برداشت.
برای گسترش فعالیتهای نوآورانه کارآفرین در استان به فرهنگسازی نیاز است
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان رویداد دومودی و نمایشگاه دستاوردهای مرکز نوآوری و شتابدهی شهرکرد گفت: در سالهای اخیر رویکردهای جدید در بازار کار و اشتغال به وجود آمده است بهگونهای که دانشآموختگان مقاطع بالای تحصیلی دیگر چندان به دنبال کارمندی و استخدام در دستگاههای دولتی نبوده و به عنوان افراد کارآفرین در تلاش هستند فرصتهای جدیدی را در فضای تولید و اشتغال به وجود بیاورند.
اسماعیل پیرعلی افزود: پذیرش خطرات بازار کسبوکار و همچنین اعتماد به تعامل و کار گروهی از ویژگیهای برجسته و قابل تامل افرادی است که برای تبدیل ایدههای خود به محصول، سختیهای این مسیر را پذیرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه مجموعه کارآفرینی کاملی در استان با حضور مراکز رشد، شتابدهندهها، استارتاپ ها و منتور و مربی شکل گرفته است، تصریح کرد: این مجموعه میتواند جمع بسیاری از جوانان ایده پرداز و خلاق را پذیرفته، حمایت و هدایت کند.
پیرعلی کمبود سرمایهگذار در چهارمحال و بختیاری را به عنوان یکی از مشکلات پیش روی ایده پردازان برای رسیدن به محصول دانست و یادآور شد: تلاش میشود با همکاری چندین دستگاه اجرایی و جذب خیرین فناور که به سرمایهگذاری خطرپذیر تمایل دارند، مشکلات این بخش تا حدودی رفع شود.
وی با تاکید بر تولید محتوا در عرصه کارآفرینی اظهار داشت: برای تداوم چرخه ارائه ایده تا محصول لازم است که محتوای جدید همواره به مجموعه تزریق شود تا بتوان مدل کاربردی را در استان بنا نهاد.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری همچنین آمار افراد فعال در مراکز رشد، هستهها و شرکتهای فناور و شرکتهای دانشبنیان زیر مجموعه پارک را حدود ۹۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: در مجموع میتوان افراد فعال در حوزه ایده پردازی و کارآفرینی در استان را بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر برشمرد و این نشان میدهد که بستر لازم برای پذیرش و حمایت از ایده پردازان و کارآفرینان در چهارمحال و بختیاری فراهم شده است.
ایدههای کارآفرین در بخش مشاغل خانگی مورد حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار میگیرند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری نیز در بخش دیگری از این رویداد با اشاره به اولویتهای کاری این نهاد بر ایجاد اشتغال و توانمندسازی مددجویان تحت پوشش گفت: بیش از ۵۰ درصد از خانوادهها و افراد تحت پوشش این نهاد را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند که لازم است برای توانمندسازی آنها ایجاد مشاغل خانگی و کسبوکارهای خرد با دقت و توجه بیشتری دنبال شود.
جاسم محمدی افزود: نحوه ایجاد اشتغال در کمیته امداد امام خمینی (ره) به سه شیوه برنامهریزی شده است که هدایت شغلی، راهبری شغلی و کاریابی و کارآفرینی از آن جمله به شمار میرود.
وی به همسو بودن برنامههای اجرایی این نهاد با ایدههای نوآورانه کارآفرینی اشاره و تصریح کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) آماده همکاری با ایده پردازان و کارآفرینان جوان برای ایجاد فرصتهای شغلی و توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش است.
محمدی یادآور شد: اگر ایده پردازان وارد عرصه راهبری شغلی مددجویان شوند میتوانند علاوه بر اجرای ایده خود به نوعی از پشتیبانی کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز منتفع شوند.
وی همچنین افزود: کارآفرینان نیز میتوانند با به کارگیری نیروهای انسانی معرفی شده از سوی این نهاد علاوه بر ایجاد اشتغال برای مددجویان از حمایتهای کمیته امداد نیز بهرهمند شوند.
به گزارش ایرنا، در رویداد دومودی و نمایشگاه دستاوردهای مرکز نوآوری و شتاب دهی واحد جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری ۱۰ تیم ایده پرداز، طرحهای خود را معرفی کردند.
ارائه خدمات تلفن ابری و دفتر کار مجازی، تولید محصولات فناوری شده بادام، طراحی و پیادهسازی سایت گردشگری سهبعدی بر بستر وب، سامانه نظارت و ارزیابی کشاورزان، فروش آنلاین محصولات حوزه دام و اجرای تورهای گردشگری، بادام تکان دستی با قابلیت مکانیزه شدن، استفاده از ضایعات بادام، ایجاد وبسایت حرفهای جهت صادرات بادام، گردشگری غذا در طبیعت و اکوکمپ توریستی و طرح ایجاد ابزارهای تجارت الکترونیک از جمله این طرحها به شمار میرود.
نظر شما