کود شیمیایی به کشاورزان مازندران فقط با حواله الکترونیکی عرضه می‌شود

ساری- ایرنا - مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران از حذف حواله‌های فیزیکی خرید کودهای شیمیایی یارانه‌دار خبر داد و گفت که کود شیمیایی یارانه‌ای فقط با حواله الکترونیکی عرضه می‌شود.

رضا افراسیابی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تحویل کودهای شیمیایی یارانه دار با حواله الکترونیکی صادر شده از سامانه پایش مواد کودی امکان پذیر است و برای این منظور هم اطلاعات فردی کشاورزان باید در سامانه پهنه ثبت شده باشد.

وی توضیح داد : سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنه بندی متصل است و هر کشاورز برای هر محصول درخواست خود را در سامانه پایش کودی باید ارسال کند و این امر سبب می شود تا  از این پس کودهای شیمیایی تنها به اشخاصی تعلق بگیرد که کشاورز هستند.

افراسیابی با بیان این که طبق بررسی های صورت گرفته اطلاعات فردی تقریبا کشاورزان در مراکز خدمات کشاورزی استان مازندران ثبت شده وجود دارد ، افزود : مراکز خدمات کشاورزی هر منطقه استان بر اساس درخواست کشاورزان سهیمه کود شیمیایی را به صورت حواله الکترونیکی به کارگزاری های ارسال و کشاورزان کود مورد نیازشان را از کارگزاری ها دریافت می کنند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با تاکید بر این که کود شیمیایی تنها به اشخاصی تعلق می‌گیرد که کشاورز باشند، از بهره برداران و مسئولان پهنه‌های تولیدی خواست نسبت به ثبت دقیق اطلاعات زراعی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه کشاورزان برای ثبت و یا ویرایش سطح زیر کشت خود به مراکز جهاد کشاورزی باید مراجعه کنند ، اضافه کرد: این اقدام به منظور حذف واسطه‌ها و جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجو است و تلاش می‌شود کود موردنیاز کشاورزان به موقع توزیع و در دسترس آنها قرار گیرد.

وی آدرس سامانه پایش کودی را  payeshkood.ir  اعلام کرد و گفت : بر اساس اعلام رسمی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی مازندران با انجام طرح نظام نوین ترویج همه اطلاعات فردی بهره برداران و تولید کنندگان محصولات کشاورزی در بیش از سه هزارو ۶۰۰ روستای استان در سامانه ثبت شده است.

افراسیابی تنها مشکل برای این موضوع را سطح سواد کشاورزان نسبت به دسترسی به سامانه و انجام کارهای اینترنتی دانست و توضیح داد: امیداوریم فرزندان کشاورزان بتوانند در گرفتن حواله الکترونیکی کود شیمایی بدون مراجعه حضوری کشاورزان همکاری کنند.

کمبودی برای توزیع کود شیمیایی پائیزه در مازندران وجود ندارد

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران همچنین با اظهار این که کشت پائیزه استان با کشت کلزا در مناطق میانبند آغاز شده و مشکلی در تامین نهاده ها وجود ندارد، گفت:  توزیع کود شیمیایی اوره و سوپر فسفاته ساده با قیمت ثابت سال زراعی گذشته در حال توزیع از سوی کارگزاری‌ها است.

وی افزود:  قیمت کود شیمیایی اوره و سوپر فسفاته ساده که نیاز ۸۵ درصدی کشاورزی مازندران محسوب می شود با قیمت ثابت سال زراعی گذشته عرضه می شود و لازم است کشاورزان گران تر از این قیمت خریداری نکنند.

افراسیابی با اعلام این که به طور متوسط در هر شهرستان حدود ۲۵ کارگزاری تحت پوشش این شرکت توزیع نهاده های کشاورزی بویژه کودهای شیمیایی را انجام می دهد ، گفت : کارگزاری ها تنها مرجع توزیع کود شیمیایی هستند و کشاورزان فقط از کارگزاری ها کود مورد نیاز و نظر خود را خریداری کنند.

طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی مازندران کلزا، گندم، جو و علوفه به عنوان مهم ترین محصولات کشاورزی پاییزه استان است که بر اساس برنامه پیش بینی شده امسال ۲۴ هزار هکتار کلزاکاری ،۵۴هزار هکتار گندم و  حدود ۸۵هزار هکتار نیز زیر کشت انواع علوفه از جمله جو  ، گیاهان علوفه ای ، صیفی و سبزیجات می رود.

بر اساس آمارهای رسمی سهمیه سالانه انواع کودهای شیمیایی برای ۷۲ نوع محصول کشاورزی استان ۱۷۵هزار تن است . کودهای پتاس، اوره و فسفات به عنوان کودهای پایه محصولات کشاورزی محسوب می شوند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha