به گزارش ایرنا ، امسال سطح زیر کشت سویا در مازندران حدود پنج درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت و پیش بینی شده است که حدود پنج هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : محصول سویا امسال هم توسط شرکت بازرگانی غله به عنوان مباشر خرید به صورت تضمینی خریداری می شود.
خلیل حقیقی با اشاره به این نکته که ۷۰ درصد سویا در اراضی دیمزار منطقه بالا دست و میانبند استان کشت شده است، افزود : به دلیل کم بارشی و خشکسالی کشاورزان به لحاظ مقدار تولید بسیار نگران هستند.
وی متوسط تولید دانه روغنی سویا در اراضی دیمزار را یکهزار و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار و مزارع آبی ۲ هزارو ۵۰۰ کیلو گرم اعلام کرد و بیان داشت: طبق اعلام رسمی در سال زراعی جاری قیمت تضمینی هر کیلوگرم دانه روغنی سویا با ۲ درصد ناخالصی و ۱۲ درصد رطوبت ۱۲۴ هزار و ۱۹۴ ریال خریداری می شود.
حقیقی از ایجاد مراکز خرید تضمینی سویا در شهرهای گلوگاه، بهشهر، نکا، میاندرود، ساری، جویبار و بابل خبر داد و گفت: این مراکز تحت پوشش شرکت غله استان با تمام امکانات از قبیل نرم افزار و سخت افزار آماده تحویل گرفتن دانه روغنی سویا از سوی کشاورزان هستند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران به برگزاری جلسه هماهنگی با نماینده بانک کشاورزی ، نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی و غله استان اشاره کرد و گفت که خرید دانه های روغنی در سال زراعی جاری تنها از طریق سامانه جامع پهنه بندی سازمان جهاد کشاورزی انجام می شود و کشاورزانی که در این سامانه ثبت نام نکرده باشند خرید محصولاتشان از سوی اداره غله امکان پذیر نیست.
کشت های قراردادی رویکرد جدی وزارت جهاد کشاورزی
حقیقی توسعه کشت دانه روغنی کلزا و سویا در مازندران را مهم توصیف کرد و گفت : در همین راستا امسال شرکت کشت و صنعت شمال کشت سویا را درحدود ۳۳۰ هکتار در قالب کشت قراردادی با کشاورزان منعقد کرده که محصولشان را نیز پنج درصد بیشتر از نرخ خرید تضمینی خریداری می کند.
وی با بیان این که کشت قراردادی دانه روغنی کلزا بین کشاورزان و این شرکت نیز فرصتی برای رسیدن به اهداف مورد نظر امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی است، توضیح داد: وزارت جهاد کشاورزی سهمیه استان را برای کشت دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری ۲۴ هزار هکتار عنوان کرد که با هماهنگی های صورت گرفته در نظر داریم امسال سطح کشت دانه روغنی کلزا را تا ۲۸ هزار هکتار یعنی چهار هزار هکتار بیشتر از سهمیه ابلاغی مورد حمایت جدی قرار بدهیم.
کشت کلزا در مازندران به طور معمول از نیمه دوم شهریور در مناطق میان بند و ارتفاعات آغاز می شود و در زمینهای شالیزاری جلگه ای نیز حداکثر تا پایان آذر است.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی ، مازندران ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که سالانه از این اراضی حدود هفت میلیون تن محصول از جمله برنج، مرکبات، گل گیاه ، انواع آبزیان و دام وطیور برداشت می شود.
مازندران در تولید ۱۵ نوع محصول کشاورزی رتبه اول تا سوم را دارد.
نظر شما