وزارت نیرو برای ظرفیت‌های آبی کشور پیوست اجتماعی‌ و فرهنگی تهیه کند

شهرکرد - ایرنا - استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین و مقررات حوزه فرهنگی گفت: در صورتی که وزارت نیرو برای تمامی تالاب‌ها، رودخانه‌ها و سدهای موجود کشور پیوست فرهنگی و اجتماعی تهیه کند بسیاری از مشکلات اشتغال و اقتصادی در مناطق مختلف حل خواهد شد.

اقبال عباسی روز جمعه در نشست پایانی سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در فرهنگسرای شهرکرد افزود: تدوین پیوست فرهنگی برای ظرفیت‌های آبی کشور از سمت وزارت نیرو می‌تواند به باز شدن مسیرهای گردشگری و واگذاری اراضی به بخش‌های دیگر دولتی و یا خصوصی منجر شده و متولی فرهنگی نیز در ادامه آن مشخص شود.

وی تصریح کرد: این استان سرچشمه ۲ رود بزرگ کارون و زاینده رود است که وزارت نیرو در بیش از ۴۰ سال گذشته توجه قابل قبولی به سواحل این رودخانه‌ها نداشته است در حالی که کناره‌های‌ آبی موجود در این استان می‌تواند علاوه بر پاسخ‌گویی‌ به گردشگران داخلی، گردشگران خارجی را نیز به این ظرفیت مهم جذب کند.

عباسی یادآور شد: در حال حاضر این کناره‌های آبی در استان برای ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه گردشگری‌ بدون متولی مشخصی باقی‌ مانده و ساماندهی مسائل مربوط به حوزه فرهنگی این مناطق نیز با مشکل مواجه است که به نظر می‌رسد با ورود وزارت نیرو در این حوزه می‌توان علاوه بر حل مشکلات برای توسعه در ابعاد مختلف نیز در این مناطق اقدام کرد.

وی همچنین با تاکید بر اجرای عدالت در توزیع بودجه و اعتبارات گفت: درگذشته اعتباری به چهارمحال‌ و بختیاری اختصاص یافت که بخش اندکی از آن برای توسعه فرهنگی در نظر گرفته شد که در نتیجه همین کمبود اعتبارات همچنان تعداد بسیاری از طرح‌های این حوزه ناتمام مانده است.

عباسی به مشکل بی آبی استان نیز اشاره کرد و افزود: پنج شهرستان از مجموع ۱۰ شهرستان چهارمحال‌ و بختیاری با مساله نبود تمایل برای سرمایه‌گذاری رو به رو است چرا که امکان اختصاص آب برای چنین طرح‌هایی وجود ندارد.

وی نرخ بالای بیکاری در چهارمحال‌ و بختیاری و قرارگرفتن این استان در ردیف دوم بیکارترین‌ استان کشور را یادآور شد و اظهار داشت: با وجود چنین آماری در بخش بیکاری، جوان‌ترین نیروی انسانی با ۴۳ درصد میزان مشارکت نیز در این استان دیده‌ می‌شود که این موضوع، توجه بیشتر برای اشتغالزایی‌ را تایید می‌کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه موازی‌کاری و پراکنده‌گویی در حوزه فرهنگ وجود دارد و ساختار مشخصی در این زمینه وجود ندارد، یادآور شد: اگر چه در تمامی مقولات به دوری از  تمرکزگرایی تاکید می‌شود اما در حوزه فرهنگ نیاز است برای ساختار، اعتبار، مجری و پاسخگویی، تعریفی متمرکز شکل گیرد. 

عباسی در خصوص مشکلات ساخت سرای‌ مطبوعات چهارمحال و بختیاری به نبود ساختار متمرکز فرهنگی استناد کرد و گفت: در حالی که زمین برای این مرکز فرهنگی واگذار شده است اما به دلیل غیردولتی بودن مجموعه صنفی اهالی رسانه، امکان تخصیص اعتبار برای ساخت این فضا وجود ندارد و اگر این اعتبار مورد نیاز به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پرداخت شود این اداره با توجه به سیاست‌های دستگاه‌های نظارتی، موافقتنامه اعتباری را نمی‌پذیرد.

وی افزود: از این گونه ناهماهنگی‌ها در ساختار اداری و اعتباری حوزه فرهنگ بسیار است و با وجود آمادگی دولت برای ارائه حمایت‌های مالی نمی‌توان شیوه مشخصی برای اجرای طرح‌های مختلف در بخش‌هایی همچون کانون‌های فرهنگی، ستاد امر به معروف و نهی منکر، ستاد اقامه نماز و مراکز فرهنگی مانند مصلا و مساجد انجام داد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به‌ عنوان دومین استان کشور از شامگاه چهارشنبه ۲۱ مهر تا روز جمعه  ۲۲ این ماه میزبان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسوولان ملی شامل معاونان وزیران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha