سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی روز شنبه به نقل از رضا جمشیدی گزارش داد: این شاخص برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ۴۵.۸ و ۵۲.۶ درصد است که نسبت به مرداد ماه امسال ۱.۶ درصد افزایش نشان میدهد.
وی افزود : این شاخص برای کل کشور ۴۵.۸ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۰.۶ درصد افزایش دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: تورم نقطه به نقطه خانوارهای این استان هم در شهریور ماه امسال ۴۴.۴ درصد ثبت شد که در مقایسه با مرداد ماه نیم درصد افزایش نشان میدهد.
وی گفت: این شاخص برای خانوارهای شهری خراسان رضوی ۴۳.۶ درصد و در مناطق روستایی استان ۴۷.۲ درصد بود که نسبت به مرداد ماه امسال در مناطق شهری ۶ دهم درصد افزایش یافت اما در مناطق روستایی خراسان رضوی ۲ دهم درصد کمتر شده است.
جمشیدی این شاخص را در کل کشور ۴۳.۷ درصد اعلام و بیان کرد: این رقم نسبت به مرداد ماه نیم درصد بیشتر شده است.
وی افزود: میزان تورم شهریور ماه امسال نسبت به مرداد ماه برای کل خانوارهای خراسانی در هر دو مناطق شهری و روستایی ۳.۵ درصد بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: این رقم نسبت به ماه پیش در کل خراسان رضوی ۹ دهم درصد و در مناطق شهری ۱.۲ درصد افزایش داشت.
وی گفت: با این حال میزان تورم در مناطق روستایی خراسان رضوی ۲ دهم درصد کاهش یافته است.
جمشیدی این شاخص را برای کل کشور ۳.۹ درصد اعلام و بیان کرد: این میزان تورم در کشور نسبت به ماه پیش هفت دهم درصد بیشتر است.
وی به نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در فصل تابستان امسال اشاره کرد و افزود: میزان مشارکت اقتصادی در این استان طی تابستان گذشته ۴۰.۳ درصد ثبت شد که نسبت به فصل مشابه پارسال ۲.۱ درصد کاهش داشت.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین میزان بیکاری فصل تابستان امسال در خراسان رضوی ۷.۵ درصد بود که نسبت به فصل مشابه پارسال ۱.۸ درصد بیشتر شد.
وی گفت: جمعیت فعال استان در فصل تابستان سال جاری یک میلیون و ۹۸۹ هزار و ۳۱۵ نفر و جمعیت شاغل یک میلیون و ۸۴۰ هزار و ۱۱۷ نفر برآورد گردیده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۷۵ هزار و ۳۶۱ نفر و ۱۰۶ هزار و ۸۷۳ نفر کاهش داشته است.
جمشیدی افزود: سهم هر یک از بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات خراسان رضوی از تعداد شاغلان در فصل تابستان امسال به ترتیب ۲۱.۱، ۳۴.۶ و ۴۴.۳ درصد ثبت شده است.
وی ادامه داد: تعداد شاغلان در هر سه بخش، نسبت به فصل مشابه پارسال کمتر شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی به نتایج طرح آمارگیری هزینه درآمد خانوار در سال گذشته اشاره کرد و گفت: میزان درآمد خانوار در مناطق شهری و روستایی استان بطور متوسط به ترتیب ۶۱۰ هزار و ۵۰۵ ریال و ۳۴۰ هزار و ۲۴۳ هزار ریال بود که این ارقام برای مناطق شهری و روستایی کشور به ترتیب ۷۴۶ هزار و ۷۶۴ ریال و ۴۲۰ هزار و ۴۷۰ هزار ریال بوده است.
وی افزود: همچنین میزان هزینه های خانوار در مناطق شهری و روستایی استان به ترتیب ۵۳۴ هزار و ۲۲۶ ریال و ۳۳۵ هزار و ۴۰۵ هزار ریال است که این ارقام برای مناطق شهری کشور ۶۲۱ هزار و ۳۹۲ ریال و برای مناطق روستایی ۳۴۰ هزار و ۶۷۹ هزار ریال اعلام شده است.
جمشیدی ادامه داد: رتبه این استان از نظر متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری و روستایی در بین استانهای کشور به ترتیب ۱۸ و ۲۷ است.
وی گفت: رتبه خراسان رضوی در شاخص "متوسط هزینه سالانه خانوار" برای مناطق شهری ۱۴ و نقاط روستایی ۱۶ ثبت شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی به فعالیتهای اخیر "حوزه برنامهریزی" این سازمان اشاره و بیان کرد: پس از انجام مطالعات آمایش سرزمین در خراسان رضوی و تصویب آن در شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال ۱۳۹۳ و در راستای عمل به تکلیف جزء (۱) بند الف ماده (۲۶) قانون برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر تدوین و تصویب اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین در شورای عالی آمایش سرزمین، پیش نویس سند راهبردی و اجرایی استان از مطالعات برنامه آمایش استان استخراج گردید.
وی افزود: پس از ارائه و تصویب این اسناد در کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری، آمایش سرزمین و محیط زیست در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، در نشست چهار جانبهای که اسفند پارسال با حضور مدیران و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی، دفاتر امور بخشی، دفتر امور استانها و امور برنامه ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، سند آمایش سرزمین خراسان رضوی در کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش کشور، تصویب و برای اجرا به استان ابلاغ گردید.
جمشیدی ادامه داد: سند آمایش خراسان رضوی به دستگاههای اجرایی ابلاغ گردیده که حاوی اهداف بنیادین، نقش استان در تقسیم کار ملی و منطقهای برحسب بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، چشم انداز توسعه استان و ماموریتهای آن، راهبردهای پابرجا، قلمروهای اولویتدار توسعه فعالیت و استقرار جمعیت، قلمروهای نامناسب توسعه فعالیت و استقرار جمعیت و تخصصها و اولویتهای توسعه استان است.
وی گفت: تهیه و تدوین برنامه عملیاتی ششم توسعه در سطح کلان، بخشی و اسناد توسعه شهرستانها برای ۳۳ شهرستان استان، از جمله برنامههای میان مدتی است که با همکاری دستگاههای اجرایی و فرمانداریها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهیه و به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز رسیده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی تهیه و تدوین گزارشهای اقتصادی و اجتماعی استان و هریک از شهرستانهای استان، گزارش عملکرد از قانون احکام دائمی برنامههای توسعه و همچنین برنامه ششم توسعه و سند بودجه سالانه استان را از دیگر فعالیتهای "حوزه برنامهریزی" سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی برشمرد.
خراسان رضوی با جمعیت ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر پس از تهران پرجمعیتترین استان کشور است. این استان ۱۱۸ هزار و ۸۵۴ کیلومترمربعی از نظر وسعت نیز پنجمین استان بزرگ کشور به شمار میرود.
نظر شما