آوات نورانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال در بیش از ۴۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان گندم آبی و در بیش از پنج هزار هکتار گندم دیم و در بیش از پنج هزار هکتار جو دیم و ۲ هزار و ۴۰۰ هتکار نیز جوی آبی کشت می شود.
وی اضافه کرد: کشت پاییزه غلات (گندم و جو) هر سال از اوایل مهرماه شروع میشود که این کشت در مزارع دیم زودتر و در مزارع آبی پس از برداشت برخی محصولات از جمله ذرت و چغندرقند است.
کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد اظهار داشت: جهاد کشاورزی این شهرستان برای افزایش بهرهوری مزارع و تولید محصول با کیفیت هر سال بذرهای اصلاح شده "مادری" و "گواهیشده" را در بین کشاورزان توزیع میکند که امسال نیز در همین زمینه بیش از ۶۰۰ تُن بذر آماده توزیع بین کشاورزان است.
نورانی با اشاره به ارقام بذور گندم مورد استفاده کشاورزان گفت: گندمکاران این شهرستان برای اراضی آبی از ارقام "میهن" و "پیشگام" و برای مزارع دیم ارقام "باران"، "واران"، "هما" و " آذر ۲" که در مقایسه با سایر ارقام عملکرد خوب و سازگاری بیشتری با شرایط آب و هوایی منطقه دارد را کشت میکنند.
وی با بیان اینکه مقدار بذر مصرفی در مزارع دیم و آبی متفاوت است، اظهار داشت: کارشناسان جهاد کشاورزی برای مزارع دیم ۱۶۰ کیلوگرم و برای مزارع آبی ۲۰۰ کیلوگرم بذر تعیین کردند.
نورانی در خصوص توزیع کود شیمیایی برای کشت پاییزه نیز گفت: امسال کود شیمیایی اوره به صورت یارانهای در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و توزیع کودهای فسفات و پتاسیم به صورت آزاد است.
به گزارش ایرنا، کشت پاییزه گندم در مهاباد هر سال از مهرماه آغاز و تا آخر آبان تداوم دارد، اما برخی از کشاورزان که منبع آبی مناسبی دارند، کشت پاییزه را قبل از شروع فصل بارشها انجام داده و مزارع خود را با آبیاری سبز میکنند.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
نظر شما